Câte școli din județ nu dețin autorizație de securitate la incendiu

Holistic

În perioada 01.01.2018-31.08.2018 s-au depus 84 de cereri privind eliberarea avizului de securitate la incendiu, respectiv 20 de cereri privind eliberarea autorizației de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ.

”Au fost emise 42 de avize de securitate la incendiu și 8 autorizații de securitate la incendiu pentru construcții cu destinația de învățământ. În județul Bistrița-Năsăud, 101 clădiri cu destinația de învățământ sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 86 de construcții nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Din cele 86 construcții neautorizate cu destinația învățământ, 22 dețin aviz de securitate la incendiu. În aceeași perioadă a anului 2017, 82 de construcții cu destinația de învățământ dețineau autorizație de securitate la incendiu, iar 86 de construcții nu aveau autorizație de securitate la incendiu. În concluzie, 19 construcții au obținut autorizația de securitate la incendiu în perioada analizată (2017/2018)”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acordat asistență tehnică de specialitate, în scris, în 54 de situații, reprezentanților autorităților publice locale privind avizarea/autorizarea unităților de învățământ, ceea ce arată interesul administratorilor clădirilor instituțiilor de învățământ pentru intrarea în legalitate.

În vederea realizării măsurilor de apărare împotriva incendiilor cuprinse în documentațiile tehnice a executanților, inspectorii de prevenire au făcut 19 controale la unitățile de învățământ din teren.

Foto: arhivă

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Radu Andrei

    În județ circulă în ultimul timp un cuplu ciudat. Radu Andrei. Apare la toate ceremoniile importante, așa cum îi stă bine unui cuplu respectabil. Ultimul dintre ei, priceput în făcătură, ne spune și cum trebuie să facem copii. Așa, ni!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.