Actualitate Recomandări

Cât va mai dura până va fi curăţat judeţul de gunoaie. Ce va face Garda de Mediu

Până vom curăţa tot judeţul de gunoaiele istorice va mai dura ceva timp, anunţă comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Cristian Niculae, care susţine că adevăratele probleme nu sunt pe râurile mari, ci pe afluenţii acestora unde trebuie să se intervină cu oameni şi cu utilaje la costuri deloc mici.

„O mare problemă este că până acum s-a făcut salubrizare doar pe râurile mari, nu pe afluenţi. Aceştia sunt plini de gunoaie şi de acolo trebuie să înceapă salubrizarea. Într-adevăr, sunt gunoaie istorice, adunate de 15-20 de ani, e foarte greu să le scoatem şi costă mult operaţiunea. Trebuie plătită taxa de depozitare la Vitalia, trebuie oameni şi utilaje. Trebuie saci menajeri, transport, nu va fi uşor, dar în 2-3 ani de activitate susţinută cred că vom reuşi să rezolvăm această problemă. Trebuie să ţinem ritmul. Primarii trebuie să dea sancţiuni. Nici mie nu îmi place să le dau, dar acolo unde am sancţionat s-au luat măsuri şi s-au corectat lucrurile”, a spus Cristian Niculae.


Comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud anunţă că nu e mulţumit de rezultatele instituţiei cu privire la deşeurile de pe malurile râurilor.

„O să intensificăm activitatea în 2016. După ce au apărut din nou deşeuri pe râul Someşul Mare, personal am discutat cu toţi cei şase primari din oraşe şi comune tranzitate de râu – de la Şanţ, Rodna, Maieru, Feldru, Rebrişoara şi Sîngeorz-Băi. Le-am spus primarilor că termenul de salubrizare pentru 2016 e mai scurt cu o lună pentru că am constata că anul trecut am dat prea lung acest termen şi unde am avut de dat măsuri în continuare de salubrizare nu s-a mai putut interveni din cauza vegetaţiei. În lunile mai-iunie era prea mare vegetaţia şi nu se mai văd deşeurile. Aşadar, în 2016, termenul va fi 15 aprilie. I-am rugat să-şi aloce bani în bugete pentru aceste lucrări pentru că salubrizarea cu elevi şi cu asistaţii sociali nu e de calitate”, a spus el.

Potrivit comisarului şef, cel mai bine s-a acţionat cu deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa care au fost antamaţi pe bază de contract de prestări servicii.

8 comentarii

  • iertata mi fie interventia,am o sugestie dar si o sesizare cu privire la problema deseurilor:in loc sa se aloce bani pentru strangerea deseurilor,propun sa se faca rampe,unde cetatenii sa vina ei sa aduca deseurile:am lucrat la o firma de confectii metalice langa Barcelona:am fost trimis cu furgoneta sa descarcam molozul,cateva electrocasnice,aparate de aer conditionat,resturi de linoleu,sipci de lemn,80 %materiale refolosibile.la periferia orasului erau rampe LA INALTIMEA UNUI CONTAINER METALIC in forma de U,iar in centru,puse unul langa celalalt containere(cam 20),metalice,mari,care la umplere erau duse fiecare cu camioane grele,pentru descarcare refolosire.Am urcat cu furgoneta la rampa,am lasat metalul la containerul cu metale,lemnul in containerul cu lemn. ptr cantitati mici si pentru pers fizice era gratis.ptr firme,se platea o suma simbolica.Rampa era proprietatea primariei,ei o administrau,scoteau bani frumosi din deseuri,,insa cine era prins ca arunca deseuri la colt de strada,era amendat cu sume ce acopereau salariile angajatilor rampei pentru o luna,se creeaza locuri de munca,eficient,rentabil,civilizat,.am nevoie acum sa fac ceva reparatii,rezulta moloz,resturi,ce fac?sun la primarie sa vina sa aduca container,apoi sa l ia?/nu.merg eu il duc,un sac,doi,trei,nu blochez circulatia cu buncarul in fata blocului,.daca se vrea se poate face si asa,dar daca e comoditate,se va face ca pana acum.

    • Domnule comisar sef, avand in vedere mentalitatea pe care o au cei care arunca deseuri in acesti afluenti, sunt curios cum si cand o sa desfiintati aceste depozite de pe malurile raurilor mai mici! Prin ce spuneti, va desfiintati colegii de la garda, ca si cum acestia n-au facut nimic pana acum! Aceste episoade din articolele pe care le publicati in ultima vreme sunt un „laudatium” (popular, a se citi laudarosenie) numai la adresa dv. Este o vorba „lauda de sine nu miroase a bine”. Sa vedem faptele! Salubritatea nu este insa singurul domeniu pe care sa-l controleze garda.

  • La multi ani! Bine zis: „gunoaie istorice”! Valabil si pentru cei care maculeaza mediul nostru ,al tuturor! Sanctiunea „munca in folosul comunitatii”, s-ar potrivi foarte bine pentru ridicarea gunoaielor de pe marginea drumurilor, pana nu ninge! Cu respect, MNP

  • Am fost singurul cetatean din jud. BN care la dezbaterea publica de la CJ privind strategia jud pe 2013- 2020 , am depus un memoriu PER cu 13 puncte. Unul viza amenajarea de perimetre speciale in toate localitatile pt. depozitarea controlata a deseurilor din constructii.Am cerut si cumpararea unui CONCASOR mobil, care putea sa macine aceste deseuri, si materialul rezultat era numai bun pt. umplerea drumurilor desfundate. Din pacate am vorbit la pereti. Singur nu poti misca lucrurile. Cei mai multi posteaza idei bune , dar nu se implica pt. a le concretiza. Pt. cei din administratia a fost mai important sa strice o caruta de bani, de ex. pt. semnele faraonice PANA de PAUN (SIC) de intrare intr-un judet foarte MOCICOS.

  • D-le ALEX. Sa vedem faptele D-vs. De ex, sunteti pregatit sa faceti parte ca si mine si alti colegi, dintr-o echipa de voluntari de MEDIU care sa vina in sprijinul GARZII de MEDIU ? Noi vrem sa organizam cat de repede asa ceva. Este valabila intrebarea pt. toti cei nemultumiti de starea NATURII, si daca va iubiti locurile in care traiti si munciti, va asteptam. Vom face anunturile dupa ce vom demara proiectul, si ne vom consulta cu institutia de MEDIU.

  • Cand veti vota 2-3 consilieri judeteni de la ECOLOGISTI (PER) atunci va veti putea astepta sa se rezolve aceste aspecte. A se intelege odata ca altii vreau sa faca treaba. Depinde de bistriteni.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS