Cântarele din piețe, controlate de Serviciul de Metrologie. Ce sancțiuni s-au dat

Merigo

Biroul Român de Metrologie Legală a iniţiat o acţiune de control cu caracter permanent privind asiguarea exactităţii, a uniformităţii măsurilor și legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate în piețe agroalimentare, târguri și oboare, pentru măsurări folosite în tranzacţiile comerciale pentru determinarea maselor.

La acţiunile de control de pe raza de competenţă a Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Bistrița-Năsăud participă şi inspectori din alte Servicii Judeţene de Metrologie Legală din structura Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, cu sprijinul personalului Laboratorului Regional din cadrul Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, autorizat să efectueze verificări metrologice asupra mijloacelor de măsură care fac obiectul controlului, pentru testarea mijloacelor de masurare controlate. Pentru buna desfășurare a controlului se colaborează și cu reprezentanții Poliției Locale.

În perioada 04.10.2017 – 10.10.2017 au fost controlate piețele agroalimentare din Beclean, Năsăud și Bistrița. Au fost controlate 29 mijloace de măsurare. Au fost încheiate 24 procese verbale de control metrologic și 4 procese verbale de constatare a contravențiilor. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate amenzi în valoare totală de 10.000 lei, informează Biroul de Metrologie Legală.

Foto: arhivă

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Băgător de samă

    Mult mai important cred este ca organele abilitate să verifice originea legumelor si fructelor ptr.ca in proportie de 80% vin din Ungaria,Polonia etc.unde statul într-adevăr subvenționeaza producătorii fiind mult mai ieftine decât ale noastre. Ptr. asta ma bucur ca orice cumpărător, dar când s-a făcut o analiză serioasă la ce contin respectivele produse?chimicale cât la Cernobîl, nu au gust,miros dubios etc.etc.nu e de mirare ca produsele eco lipsesc de pe tarabe. Săracu producător român nu mai poate tine pasul cu concurenta din afară. Ca să devii vânzător in piața ai nevoie de un microbuz si de categoria B+e sau C .Asa că rog pe iubitul stat român asta sa verifice si sectia de oncologie nu o să mai fie asa aglomerată. De ani buni in piata Decebal sunt aceiași”producători” care nu au văzut o sapă in viata lor dar ne otrăvesc cot la cot cu statul român cu functionari incompetenti platiti din banii nostrii. Asta e problema reală nu ocaua lui Cuza!

    (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.