Când ar putea începe reabilitarea DN 17 C și D

Holistic

Reabilitarea DN 17 C, drumul care face legătura între Bistriţa şi Maramureş, va începe cel mai probabil anul viitor, potrivit şefului Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita.

Conform sursei citate, de curând Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud emiterea acordului de mediu pentru proiectul “Reabilitare DN 17 C, km 0+000-81+295, Bistrița – Salva – Moisei”, propus a fi amplasat pe raza județului Bistrița-Năsăud în municipiul Bistrița, comuna Dumitra, orașul Năsăud, comunele Salva, Coșbuc, Telciu și Romuli, intravilan și extravilan, pe raza județului Maramureș: comunele Săcel și Moisei.

“După ce se va încheia procedura, va fi scos la licitaţie, iar lucrul acesta nu cred că va fi mai devreme de toamna acestui an”, a spus Alexandru Slavita.

În aceste condiţii, reabilitarea propriu-zisă nu poate începe mai devreme de 2016, mai ales dacă vor exista şi contestaţii, aşa cum se întâmplă, de regulă, în cazul lucrărilor cu valori mari.

Președintele CJ Radu Moldovan a precizat pe Facebook, răspunzând întrebării unui cetățean, că DN 17 D: Năsăud-Beclean și Năsăud-Bistrița țin de CNADNR SA. Am vorbit cu domnul Slavita de la Drumurile Naționale și m-a informat că vor începe să facă reparații de întreținere curentă, iar la sfârșitul lunii august va fi gata și studiul de fezabilitate, iar undeva în luna septembrie/noiembrie vor demara și procedurile de licitație pentru aceste două tronsoane”.

În februarie, Radu Moldovan spunea că speră ca până la finalul acestui an să fie finalizată procedura de achiziţie publică şi constructorul pentru lucrările de modernizare a DN 17 C şi DN 17 D.

DN 17 C (86 km), care trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Țibleş prin Pasul Dealul Ştefăniţei, leagă Bistriţa de Vişeu de Sus (Maramureş), traversând comunele Dumitra, Salva, Coşbuc, Telciu, Romuli şi Moisei. DN 17 C se intersectează cu DN 17 la Bistriţa, cu DN 17 D la Năsăud şi Salva şi cu DN 18 la Moisei.

DN 17 D (97,6 km) leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ şi se intersectează cu DN 17 la Beclean, cu DN 17 C la Salva şi Năsăud şi cu DN 18 la Cârlibaba.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.