Simionca: Apel la solidaritate. Campanie umanitară pentru băiatul din Mărișelu bolnav de cancer

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, care l-a vizitat la Spitalul Memorial Şişli din Istanbul pe Ionuț Zăvoianu din Mărișelu (13 ani), băiatul bolnav de cancer pentru care în ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente caritabile, a anunțat că va demara o campanie umanitară în sprijinul acestuia.

”Fac un apel la solidaritate către toți cetățenii. În 19 decembrie va împlini 14 ani. Ne vom implica într-o campanie mai amplă, deja suntem în discuții cu mai multe școli pentru a face o campanie de realizare de ornamente și toți banii care se vor strânge în urma vânzării lor vor fi donați pentru operația de care are nevoie. Ca individ poți face o mică diferență, dar ca și comunitate putem face o mare diferență. Dacă suntem uniți îl putem ajuta, are o șansă”, a spus Ionuț Simionca.

El a povestit cum a decurs întâlnirea cu Ionuț Zăvoianu: ”Un băiat excepțional, cu o energie pozitivă, curajos, optimist, care a lăsat de o parte problemele lui de sănătate și privește spre viitor. Medicii îi dau șanse că va fi OK, am vorbit și cu mama băiatului. A fost dificil să îl văd suferind, dar mă bucur că am avut oportunitatea să îl cunosc. La început am jucat un puzzle, ne-am împrietenit și am aflat că e un mic agricultor. Mi-a spus că a avut o căprioară, o oiță, o căpriță, mi-a povestit ce făcea înainte să se îmbolnăvească. Mi-a spus că a găsit pe internet niște oi breze de vânzare, că vrea să le cumpere și să meargă cu ele când se va face bine. Speranța și dorința de a fi bine pe care le transmite acest copil nu poate decât să ne întărească pe toți și să ne implicăm”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Adrian C.

  Campaniile umanitare sunt cârpeli şi nu rezolvă miezul problemei.
  Trebuie găsite solutii în Parlament pt. ca miile de copiii bolnavi de cancer să poată fi tratați gratis.
  Foarte putini români au bani ca să plătească operatiile efectuate în străinătate. Statul trebuie să găsească resursele financiare pt a trata copiii in Romania, iar dacă acest lucru nu este posibil, operatia să fie efectuată in străinătate iar factura trimisă Ministerului Sănătătii din România.
  Ministerul Sanatatii trebuie să primească mai mulți bani de la buget, iar românii trebuie să platească impizite mai mari.
  Bugetul Romaniei (banii incasati de catre stat din taxe si impozite) reprezintă doar 31% din PIB. In Franta statul colectează la buget o dumă echivalentă cu 56% din PIB.
  Sunt foarte multe state europene care au un buget de stat care reprezintă 40-50% din PIB.
  Bugetul de stat al României (taxele, accizele, impozitele, TVA) trebuie să crească astfel incât bugetul de stat să reprezinte minimum 40% din PIB.
  De asta nu sunt bani pt. tratarea bolnavilor de cancer si se ajunge la cârpeli (donatii, actiuni caritabile etc.)

  (12)
 2. Dorina

  Daca toti romanii cu loc de munca ar dona fiecare 2 Euro /luna , multe cazuri atat de grave si de disperate s-ar putea rezolva rapid si simplu, fara aceste caracatite legislative , bugetare etc…

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.