PNL, campanie de conștientizare. Vor fi implicați 70 de voluntari

Holistic

PNL Bistrița-Năsăud se alătură unei campanii naționale inițiate de partid, 70 de voluntari urmând să pună la dispoziţia cetăţenilor informaţiile necesare, astfel încât să determine o susţinere în opinia publică a demersului liberalilor. Este vorba de o campanie privind apărarea dreptului la pensie al cetățenilor activi, în urma intenției guvernanților de a muta banii din Pilonul II în sistemul public, intitulată ”Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie”.

”PNL a pornit o campanie la nivel național cu privire la ce face PSD-ALDE cu Pilonul II de pensii. Campania prevede informări, acțiuni de stradă, strângere de semnături. Vom solicita sprijinul oamenilor pentru proiectul PNL de creștere a contribuției la Pilonul II de la 3,75% la 6% și apoi la 8%. PNL Bistrița-Năsăud are pregătiți 70 de voluntari care vor fi angrenați în acest efort. Pilonul I este fondul public din care sunt plătiți actualii pensionari din contribuțiile actualilor salariați. Pensia din Pilonul I, chiar dacă este bazată pe contributivitate, nu poate fi transmisă ca moștenire. Pilonul II este un fond administrat privat, compus din fondurile individuale ale angajaților care au astăzi sub 45 de ani, care funcționează pe principiul acumulării și multiplicării. Banii din Pilonul II pot fi retrași la împlinirea vârstei de 60 de ani, integral sau prin contribuție lunară cumulată cu banii strânși la Pilonul I. Banii din Pilonul II sunt proprietatea celor care contribuie, nu ai statului și pot fi lăsați moștenire. În viitor, o generație care reprezintă un vârf demografic va ieși la pensie și pe actualul sistem fondul va fi total insuficient, raportul urmând să fie de trei pensionari la un angajat”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a menționat că ”PSD-ALDE a anunțat naționalizarea Pilonului II, dar în urma reacțiilor din spațiul public strategia a fost schimbată. Vor să o facă în două etape: diminuarea contribuțiilor de la 5,1% la 3,75% după trecerea contribuțiilor, apoi naționalizarea acestui fond care reprezintă în sumă absolută peste 9 miliarde de euro. Au adoptat OUG 82 din 2017, iar după această ordonanță care scade contribuțiile scăderea este de 12 procente. În luna ianuarie această scădere însumează 80 milioane lei, iar pentru întregul an 2018 însumează peste 1 miliard de lei. Consceința este scăderea pensiei provenite din Pilonul II cu 10-20%. PNL a sesizat Avocatul Poporului și a anunțat că dacă va fi acceptat amendamentul depus la OUG 82, creșterea la 6%, atunci vom vota ordonanța. Dacă nu, vom ataca la instanțele naționale și europene. Prin aceste măsuri este atacat un drept de proprietate”.

Ioan Turc a afirmat că ”actualul raport dintre numărul de salariați și numărul de pensionari exclude orice fel de acumulare la Pilonul I, din contră, există un deficit de 14 miliarde lei anual. Acest deficit este acoperit prin transferuri de la buget și împrumuturi. În mod categoric, actualii angajați viitori pensionari n-au nicio șansă la pensie. Dacă PSD-ALDE continuă acest demers viața viitorilor pensionari va fi cumplit afectată”.

Google Ads

Comentarii

  1. Gin singeorz

    Zi-ne Turc, despre mismasurile lui Ogagau cu terenuri nu zici? Capul in nisip ca strutul? Te-ai urcat pe bina cu el si amu taci? Hai justitiarule…nu esti tu lupul moralist?

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.