Camioanele de Crăciun au intrat în România. Câte sunt şi câţi copii vor primi daruri (FOTO-VIDEO)

Holistic

Dintre cele 17 camioane care au sosit din Germania încărcate cu daruri de Crăciun, doar nouă vor rămâne în Bistriţa-Năsăud, iar vineri din ele vor fi distribuite cadourile, a spus Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, partenerul Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.

Anul acesta, au fost alese în special acele comunităţi traversate de Via Transilvanica, proiectul de centenar al organizaţiei.

Restul de până la 17 vor ajunge la copii din Sălaj, Cluj, Maramureş, Suceava, Sibiu şi Mureş.

ŞTIREA INIŢIALĂ Camioanele încărcate cu daruri de Crăciun au pornit din Germania şi au intrat în această dimineaţă în România. Anul acesta este al 25-lea în care Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. derulează acțiunea Johanniter-Weihnachtstrucker adică „Camionul de Crăciun” şi totodată al 16-lea împreună cu Tășuleasa Social.

„Cele 17 camioane care vin către noi au pornit din Landshut, salutate de familiile voluntarilor șoferi și chiar și de Peter Maffay, un renume în muzică germană, cu origini românești. Anul acesta îi așteaptă 21.400 de copii împreună cu care noi le urăm drum bun Camioanelor de Crăciun și le dorim să ajungă cu bine și sănătoși la noi!”, a scris Tăşuleasa Social pe Facebook.

On the road again ist seit einigen Minuten auch wieder der Konvoi Rumänien-Nord. Nach einer angenehmen, ruhigen Nacht…

Publiée par Johanniter-Weihnachtstrucker sur Mercredi 26 décembre 2018

”Lecția de a dărui! Dragi prieteni, acțiunea “Camionul de Crăciun” în parteneriat cu organizația Die Johanniter Unfall Hilfe decurge deja de 16 ani. În acești 16 ani, am bucurat copii din multe județe: Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj etc. Anul trecut am fost prima dată și în Basarabia, în Raionul Glodeni cu un camion, împărțind bucurie la circa 1200 de copii. Anul acesta dorim să ne întoarcem cu 2 camioane la acești copii, dar în același timp am dori să vedem dacă în acești ani, în încercarea noastră de a schimba ceva în jur, chiar am reușit. De aceea, în colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: “cadou de Crăciun pentru Basarabia”. Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX. Aceleași date bancare se pot găsi și pe site-ul nostru www.tasuleasasocial.ro.
Cât de frumos e să primești, oare cum e să dăruiești?”.

…Zeit für aufregende Momente aus Landshut?

Zum Abschluß der heutigen Konvoi Etappe noch ein paar spannende Momentaufnahmen aus Landshut. Der Konvoi Albanien verabschiedet sich hiermit in die wohlverdiente Nachtruhe und freut sich auf eine reibungslose Weiterreise nach Bari.(mm) Video: Maxi Stögbauer#Weihnachtstrucker#jedespäckcheneinlächeln#WT18#JohanniterWeihnachtstrucker#konvoialbanien

Publiée par Johanniter-Weihnachtstrucker sur Mercredi 26 décembre 2018

LATER EDIT Un camion de Crăciun va ajunge în comuna Cetate.

Vineri, 28 decembrie 2018, CAMIONUL DE CRĂCIUN ajunge la noi! Elevii si preșcolarii – însoțiți de părinți – vor…

Publiée par Şcoala Gimnazială Petriş sur Mercredi 26 décembre 2018

La Şieu, camionul ajunge la ora 15.00, vineri 28 decembrie 2018.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cc

  Gândiți cu capul vostru.
  Johanniter- 21400 cadouri.
  Voluntari.
  B.O.R, pe județul BN sub 200 de familii cu cadouri.
  Diferența de mărime , e enormă, doar luând în considerare, averea neimpozitată a bisericii în România şi care în loc să se ocupe de suflete construieşte clădiri goale.

  (0)
  • Parere

   Aberezi omule.Fiecare parohie are cazurile sale sociale care sunt susținute din cutia milei și alte donații.Cele 200 de familii sunt numai din Bistrița.Au ajuns parohiile de la sate sa va hraneasca cersetorii din Bistrita.Aceste pachete de la germani ajung și la familii înstărite,știu astfel decazuri dar din respect fac din gura.Ajutor să primească cei cu dizabilități care nu au sănătate trupească sa poată munci.Restul ,și tu,și eu sa punem mâna la treabă să câștigăm o pâine cinstită.

   (0)
 2. Marco

  Domnule Părere, în anii trecuți pachetele din Germania erau aduse la elevii școlilor din anumite comune, nu conta din ce familie fac parte copiii, deci faza cu persoanele cu dizabilități nu își are rostul aici!

  (0)
 3. Parere

  Corect Marco ,au ajuns și la copii din familii înstărite care își pot permite câteva kilograme de alimente și o pasta de dinți.Dar la orfelinatele de copiii din județ au ajuns? Sau centrele speciale cum sunt de exemplu cele care tratează autismul sau alte dureri ale copilariei?Că acolo chiar își găseau rostul și scopul filantropic și nu scopul politic.

  (0)
 4. Marco

  Sunt de acord cu tine dar nu știm noi pe ce criterii se acorda aceste ajutoare, singurul criteriu pe care l-am observat în ultimii ani a fost acela de a bucura niște copii, indiferent din ce familii proveneau!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.