Actualitate

Economia circulară, de acum la îndemâna şcolilor graţie unui proiect finanţat cu bani europeni (FOTO)

Proiectul ”Instrumente digitale de formare în economia circulară pentru inovare în antreprenoriatul ecologic – ENG@GE’’, finanțat prin programul ERASMUS+, parteneriate strategice” a ajuns la final după 24 de luni de activitate.

Potrivit Monicăi Mureşan, secretarul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, scopul parteneriatului a fost de a contribui la îmbunătățirea nivelului culturii antreprenoriale ecologice, în Europa, prin furnizarea de cunoștințe și concepte în domeniul economiei circulare.

”Din analiza de nevoi realizată la debutul implementării proiectului s-a desprins cu claritate nevoia de formare în economia circulară, iar prin proiectul implementat s-a dezvoltat un pachet de instrumente moderne care este pus la dispoziția cadrelor didactice, trainerilor, tutorilor, mentorilor VET care doresc să introducă acest concept în propriul program de formare sau să creeze un program de formare cu un grad ridicat de noutate și inovativitate. Pilotarea materialelor de formare a avut loc în Bistrița și 15 profesori din județ au avut oportunitatea de a se pregăti pe perioada unei săptămâni. Urmare evaluărilor primite, am finalizat pachetul de instrumente care este disponibil tuturor grupurilor țintă, și nu numai, la adresa http://www.engage-ce.eu/toolbox-main/. Noile cursuri introduc și noțiuni de realitate augumentată care pot reprezenta o atracție pentru cursanți și un nou mod de a învăța. Impactul acestui proiect se materializează, cel puțin în România, prin introducerea în portofoliul de cursuri a unui nou program, Formarea formatorilor VET în economie circulară, deschis cadrelor didactice VET și încurajarea liceelor de a derula programe în baza curriculum la dispoziția comunității introducând astfel elemente de economie circulară în școli”, informează Camera de Comerț și Industrie BN prin managerul de proiect Monica Mureșan.

La conferinţa de presă organizată la sediul CCIA BN a participat şi inspectorul pentru învbăţământ tehnologic Speranţa Unciu care a salutat demersul extrem de constructiv pentru profesorii de tehnologii din judeţ care vor utiliza resursele pe care le au acum la dispoziţie.

Parteneriatul proiectului a fost format din 7 organizații din 6 state membre: Camera de Comerț și Industrie și Industrie Bistrița-Năsăud, Prof. Dr. Asen Zlatarov University din Varna, Bulgaria; MACDAC Engineering Consultancy Burou LTD – MECB, Malta; Universitatea Politehnică din București; Lawton School, Gijon, Spania; Drosostalida, Atena, Grecia; The Glasgow Caledonian University, Glasgow, Marea Britanie.

2 comentarii

  • Aha. De aia ISJBN a anunțat ISJBN ca toți profesorii de tehnologii să implementeze la clase un opțional numit ,,Economie circulară”. N-a întrebat nimeni elevii sau profesorii dacă vor acest opțional. N-a apărut o programă până acum. Fain. România, trazeste-te!!!

  • Îl salutăm și noi pe bățosul inspector al „înbățământului tehnologic” din BN. Pierzi terenul Liceului agricol din Bistrița dar întâmpini demersurile extrem de constructive ale CCIA prin conferințe de presă. Vorba cutărui profesor de tehnologii din județ: Să ne lăudăm unii pe alții, ca într-un gând să mărturisim!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS