CJSU și Salvamont avertizează. Cum este stratul de zăpadă în Munții Călimani și Rodnei

În contextul fenomenelor meteorologice şi a oscilațiilor de temperatură din ultimele zile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Salvamont Bistrița aduc în atenția amatorilor de drumeții la munte unele recomandări de care ar trebui să țină cont pentru evitarea unor situații care le pot pune în pericol viața. Având în vedere căderile de zăpadă, […]

Tăşuleasa Social deschide ”Şcoala de mers pe munte”: ”Te învăţăm să asculţi muntele!”

Asociaţia Tăşuleasa Social îşi continuă lecţia de dragoste faţă de natură. De această dată o va face încercând să înveţe 300 de persoane lecţia munţilor, iar pentru că lecţiile se învaţă la şcoală, a creat o şcoală cu totul şi cu totul deosebită. ”Şcoala de mers pe munte” este gratuită. Detalii, în continuare:

Cum arată acum „paradisul românesc” în care şapte belgieni au ales să trăiască ecologic (FOTO)

A dat colţul ierbii şi la Malin, la ferma de permacultură unde şapte belgieni vor să înveţe să trăiască viaţa cât mai simplu şi mai ecologic. Dealurile au înverzit, însă mica gospodărie ţărănească nu s-a schimbat prea mult la faţă, dovadă că este nevoie de mulţi bani pentru ca toate planurile străilor să prindă contur.

Black Friday la vacanţe! Karma Travel Bistriţa vine cu preţuri incredibile la hoteluri din Grecia şi Malta

Agenţia de turism Karma Travel Bistriţa intră în hora reducerilor. Vineri, 28 noiembrie a.c., de Black Friday Travel, vă puteţi rezerva o vacanţă la preţ imbatabil în ţara zeilor, Grecia. Vă aşteaptă 20 de hoteluri din Corfu şi Zakynthos, dar şi din Halkidiki. Nu o să vă vină să credeţi la ce preţ puteţi rezerva o cameră!

Tăşuleasa şi Leoni au creat o potecă tematică ”pentru o arie protejată unicat în judeţ”

Pentru a proteja pădurea seculară care există pe muntele Tăşuleasa, dar şi pentru a crea un nou punct de atracţie turistică în zonă, Asociaţiei Tăşuleasa Social împreună cu mai mulţi angajaţi Leoni au creat o potecă tematică cu o lungime de aproximativ 2 kilometri. ”Vom avea grijă de ea. O astfel de arie naturală aduce beneficii pe termen lung” – Alin Uhlmann Uşeriu.