Cum se căieşte şoferul din Tîrlişua care a omorât un taximetrist la Coldău după ce urcase beat la volan

Merigo

(FOTO) Gabriel Rus, şoferul din Tîrlişua, arestat la domiciliu după ce a produs un accident la Coldău în urma căruia un taximetrist şi-a pierdut viaţa, a sărbătorit cu prietenii întoarcerea acasă, ce-i drept în arest la domiciliu. El a postat pe Facebook două fotografii în care apare alături de alţi trei tineri, în jurul unei mese pe care se află şi pizza adusă la pachet.

Din imaginile postate pe contul său de Facebook reiese că tânărul nu are nicio umbră de tristeţe pe faţă. Dimpotrivă, pare vesel şi fericit.

„Prietenii adevărați la greu se cunosc 👍 mulțumesc pentru vizită si că imi sunteți alături 👌”, a scris el în dreptul fotografiilor postate. 

De altfel, prietenii săi virtuali au apreciat aceste postări şi i-au urat cu zecile mult succes, alintându-l „Găbiţă”.

Gabriel Rus a fost arestat în 1 octombrie urmare a unei decizii a Judecătoriei Beclean. Magistraţii au considerat că tânărul trebuie să stea după gratii ca să înţeleagă mai bine cât de gravă este fapta sa. El urcase beat la volan, iar maşina pe care o conducea s-a transformat în armă mortală pentru un taximetrist din Mogoşeni, Claudiu Dorin Zegrean, care ducea acasă trei clienți pe care îi luase de la un restaurant. Zegrean a murit în urma impactului violent care aproape i-a distrus în totalitate maşina, în timp ce pasagerii din taxi au ajuns la spital. În ciuda acestei tragedii, magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au decis să-l scoată din arestul Poliţiei pe Gabriel Rus în data de 6 octombrie şi să-l trimită în arest la domiciliu. Consolat de prieteni reali şi virtuali, Rus pozează deja în victimă, uitând probabil că, după ce s-a urcat beat la volan, viaţa altui tânăr s-a curmat nedrept de repede.

Trist este că, printre cei care apreciează felul în care se „căieşte” pentru faptele lui, se numără şi consilierul municipal PSD Cristina Georgia Flueraş, colegă de partid cu familia Rus din Tîrlişua.

Iată soluţia instanţei Tribunalului Bistriţa-Năsăud în baza căreia Gabriel Rus a fost eliberat din arestul Poliţiei şi trimis în arest la domiciliu unde poate chefui cu prietenii.

„În temeiul disp. art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a rap. la art. 204 alin.4 şi 12 Cod procedură penală: Admite contestaţia formulată de inculpatul R.G împotriva încheierii penale nr. 294 din 1.10.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beclean în dosarul penal nr. 2101/186/2017, desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: respinge propunerea de arestare preventivă.

În baza art. 219 Cod procedură penală rap. la art. 218 Cod procedură penală şi art. 223 alin.2 Cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Rus Gabriel măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 6 octombrie 2017 şi până la 4 noiembrie 2017 inclusiv.

Potrivit disp. art. 221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpatului ca pe durata măsurii să nu părăsească imobilul în care locuieşte com. Tîrlişua, sat. Tîrlişua nr. 337 jud. Bistriţa-Năsăud, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza.

În baza art. 221 alin.2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice direct sau indirect cu persoanele vătămate Seserman Gabriel-Claudiu, Carlan Mihai-Claudiu şi Carlan Violeta-Mirela, cu aparţinătorii victimei, cu martorii Mureşan Ionela-Adela, Cojan Aurel precum şi cu alte persoane ce vor fi stabilite de organul judiciar.

Desemnează ca supravegherea inculpatului să se realizeze de Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. Potrivit art. 221 alin.4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii şi obligaţiilor stabilite în sarcina sa, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu arestul preventiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Dispune comunicarea încheierii inculpatului, organelor şi instituţiilor prev. de art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 6 octombrie 2017. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 39/2017 06.10.2017″.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Nelu

  Sa le fie rusine la judecatori si la politia di beclean pentu decizia luata in acest caz,soferu care a omorat un tanar ne vinovat o sa mai omoare si alti oameni beat ca stie ca scapa.Dar primu care ar trebui sa moare sa fie toti care lo lasat liber.

  (19)
  • Gheorghe

   Mă Ione( Nelu)…politia și a făcut treaba( l a reținut 24 de ore pt ca atat da voie legea – codul de procedură penala( in caz ca ai auzit de el), procurorul l a propus la arestare, judecătorul din Beclean i a dat mandat 30 de zile…tribunalul a fost mai indulgent…

   (14)
  • NS

   Ce are politia cu eliberarea lui,ba tolomacule?A fost eliberat de un judecator………..si asta ca sa inteleaga toata lumea……..

   (10)
 2. M

  As vrea sa stiu această doamna care scrie aceste articole ce are cu familia rus si ce dovezi are în acest proces pentru a putea acuza în asa fel care acuza pa Gabriel trebui sa termine ca este jignitoare si obositoare si poate fi luată la răspundere (are familie)

  (-68)
 3. Bistritean

  Cristina Georgia Fluieras atata poate! In consiliul local, in afara de rostirea juramantului la investirea in functie, nu a mai scos nici un cuvant. In schimb votul ei si al celorlalte/celorlalti votaci-necuvantatori (se stiu ei si-i stie si lumea) decid soarta orasului, si numai prostii aproba. Asta-i echipa primarului Cretu!

  (40)
  • O

   Dar este din PSD? si acum fac o mica paranteza(îi o baba cei place bârfă )parerea mea nu este interesată de durerea familiei zegrean dacă as fi în loculu familiei ias interzice sa m-ai scrie

   (4)
  • coco

   E cu mirare cum a ajuns această domnișoară în Consiliul Local. Interesante ar fi date din trecutul său, de exemplu, unde și cu cine a fost prinsă în timp ce era elevă la Electro. Îți amintești, Cristina Georgia???

   (21)
  • Z

   A. Deci nu-i căsătorită (nu are somn noaptea pândește pe toti babeta) ar trebui sa se calmeze cu atâta prejudecăți ca face tineri sa se certe intre si dicriminari sociale

   (0)
 4. Andreea

  Doamne, simt o furie de nedescris, mi-e scârbă, mi-e ciuda, mi-e de toate. Nu pot sa cred cata nesimțire și batjocura.
  Mai Gabrielus mai, o sa te ajungă pe tine blestemele mai devreme de cât te aștepți.. O sa ajungi să-ți dorești nu 20 de pușcărie, o sa ajungi să-ți doresti sa nu te fi născut vreodată, la ce zile te vor aștepta pe tine.
  Nu ți-a fost rușine sa te afișezi în halul asta, dupa ce ai luat viata unui copil nevinovat. Clau saracu e în pământ, și tu stai bine mersi și bagi pizza și cola cu pretenarii.. Mai lipsea sa spui ca te simți *minunat și plin de viata *. Ai suflet? NU, N-AI!! Nu ți-e mila de biata lui familie? Ți-aș spune ca ești un nemernic dar ma abțin!
  Ce s-ar fi întâmplat de era Clau în locul tău, cred ca l-ați fi mâncat cu tot cu șireturi, nemernicilor. Mi-e scârbă de tine, mi-e scârbă de toți cei care te susțin.. Mi-e scârbă de sistemul asta cu pile… Dar nu uita în fata lui Dumnezeu nu ai pile și vei plăti pt ca nimeni nu trece pe lumea cealaltă fără sa plătească!!

  (84)
  • Z

   Pentru tine a fost păcat ca sa inventat internetu puteai bârfi si pe o banca la strada si să blastami (dar sa sti ca blestemurile se întorc de unde au plecat).

   (-38)
 5. Z

  Tanti nu la rănit pe criminal dar abuza de accident si face un circ din omandoua familiile un circ mediatic fără sfârșit în fiecare zi același articol este obositoare nu intra nimic gabita sau criminalu dar săi lase sa se descurce intre ie.

  (-26)
  • harap alb

   bai baiatule eu nu il cunosc nici pe gabi, nici pe claudiu, dar asa ceva nu se poate. stiu un caz asemanator din 2011, in bistrita s-a intamplat. da-o naibii de treaba, ai luat viata cuiva ca i-ai dat un pumn sau ca te-ai urcat baut la volan, la puscarie cu tine. asa ca nu ii mai sta de capra la gabi ca n are rost

   (15)
 6. Tristan

  Nu iti trebuie decat un pic de discernamant ca sa poti realiza cu cine ai de-a face. E suficient sa te uiti la imaginile postate de acest domn cu propriai domnie pe retelele de socializare, Spun aproape tot, sau mult mai mult decat mii de cuvinte. Pacat de el, ca-i prunc tanar!

  (1)
  • Tristan

   Domnucule Z-et, ma onoreaza postura de mos, daca asa crezi dumneata. Din ceea ce ai avut de comentat la afirmatia mea, pot sa afirm doar atat: esti obosit!

   (7)
  • Tristan

   … si inca ceva domnule Z-et, asa de amorul artei. Incearca sa afli parerea unui ofiter criminalist cu ceva cunostinte de psihologie, care nu are habar cine-i domnul din imaginile de pe Facebook si nici nu a auzit de ispravile lui, sa iti realizeze un mic profil al personajului. Te asigur ca te vei cruci!

   (9)
 7. Adi

  G(…) a omorat un om a distrus o familie si el se pozeaza cu (…) cu care a baut si in noaptea in care a facut accidentul …. Jmecheri lui Badoc niste (….) protejati de toata lumea ….(comentariu editat)

  (14)
  • Z

   Vai ce ciudati pe el si ce invidios ești. Ce ai face dacă tira fi dat sa fi Dumnezeu pentru o zi

   (-14)
  • M

   Doamna ziaristă dacă cititi comentariile va place vocabularul care se foloseste între tineri si ce dezbinare ati creat intre ie unde vă este jurământul ? aspune a devăru. Pune-te noaptea si m-ai dormi nu trăi numai din minciuni si speculații ca nu ai nimic concret la mana despre accident ul din coldau

   (-15)
  • wZz

   ce te doare pe tine de alții ? Fii șmecher si arată-ți numele pana la capăt sa te protejeze și pe tine 🙂

   (5)
  • Z

   Vai ce ciudati pe el si ce invidios ești. Ce ai face dacă tira fi dat sa fi Dumnezeu pentru o zi

   (-12)
 8. Caută-ma când mai crești

  Ca taximetristu nu avea licența și altele nu scrie nimeni? Taximetristul asa in regula a fost?
  Oare nu avea și el alcool la “bord” ? Sunt nerăbdător sa văd o știre și despre rezultatele lui la autopsie și despre cât de legal circula pe drum .

  Presupun ca toți de aici ne-am vizita prietenii dacă s-ar afla intr-o situație asemănătoare și logic ca i-am duce și ceva n-am merge cu mâna-n c*r la el in vizita . Mulți de aici se cred judecători și atotștiutori dar ei n-au nici 4 clase terminate *abc-ul* fapt dovedit prin comentariile lor ..

  Oricum Gabi , STAY STRONG!

  (-40)
  • M

   Asta este grijă lor ca ce a făcut taximetristul dar sa lase odată împace familiile omandoua rușine să-i fie la giornalista

   (-16)
  • Caută-mă când mai crești

   Da, dacă ați știi locul unde s-a produs accidentul e clar ca nici el nu era pe banda lui , a sau chiar ce banda ca drumul nu e semnalizat … ne place sa fim “hateri” ( cei care nu știți nici ABC-ul nu ar rost sa va chinuiți sa citiți și in alte limbi , va murdăriti doar cu engleză pe la gura ) poți sa mergi sa vezi ca involuntar ajungi pe contrasens și treaz dar beat..

   Dacă și taximetristul era beat atunci care e dreptatea ? Gabi înseamnă ca a avut norocul sa fie protejat de mașina ..
   De ce se ascunde asa de mult ? Va place ca sa aruncati cuvinte grele in alții pentru ca sunt cunoscuți și va faceți vizualizări = adsense= bani . *Bineînțeles ca va folosiți de numele unui om sa va Creșteți pe spatele altora site-ul care și asa ce știre e asta ? *Asta numiți știre de calitate ? Ca X II DUCE PIZZA LA Y? WOW sunteți de nota 10 (CNN-ul e invidios )

   Revenind oare la cât s-a oprit acul taximetristului ? Oare ce alcoolemie avea? Hmm? Aceste detalii le mușamalizam? Ca El nu avea ce caută pe drum fără licența , beat asta nu o mai luam in calcul ? Urat ! Groaznic !

   Nu i-am luat nimănui apărarea doar îmi place sa fiu corect.

   (-6)
  • Ilinca

   Ușor frate ca ii faci , pe băieții Badoc sa se simtă mândrii , ca au dus o pizza unui „criminal” … ce „nu”îmi place Este faptul ca nu ia dus și un păhărel de ceva …

   (5)
  • anonim

   Rusine …rusine …cu dedicatie celui ( celei) Cauta-ma cand mai cresti!!! Oare voi care acceptati comentarii nu va e jena deloc??? Mie imi luati 2 zile pt validare pt. un comment. !Asta e romania .Tara prostilor k mine! Eu care cunosc si pe cel care papa pizza la arest domiciliar si pe cel care era la munca in noaptea aceea k taximetrist!!!

   (0)
  • harap alb

   M cu cine naiba ai facut limba romana? astia ca tine au permis de conducere? cine vi le da ca nu legati doua cuvinte cum trebuie

   (13)
 9. Luco

  Atita timp cit scrieti si nu va dati numele …sunteti lasi..daca vorbiti ceva macar aveti demnitate in voi sa arati cine sunteti!!!..politia si-a facut treaba bravo lor..in schib tribunalul care l-a eliberat este corupt..iar DNA ar trebui sa ia masuri..!!!!

  (9)
 10. Oty otilia

  Si laurentiu bozbici se caia … :)) in sala de judecata dupa ce la prins politia beat la volan. Un care conduce o data baut conduce si a doua oara. Nu-i asa Oty? 🙂

  (9)
  • harap alb

   eu nu inteleg ce tot ai cu fata. l-a obligat fata sa consume alcool si apoi sa se urce la volan? ori esti vreo ofticata ca te-a parasit pe tine pt ea? orice ar fi facut e vina lui, nu a ei

   (1)
 11. Edy

  Că Timponline e un ziar de tot kktul știam, dar ca să ajungi să dezbați un subiect de genul, mi se pare de-a dreptul hilar. Băiatul va plăti pentru greșeala lui, iar consiliera o fii dat lile pentru că-i place unul dintre ei, nicidecum pentru că-l sprijină pentru ceea ce a făcut. Și apropo, doamna „ziaristă”…învățați să scrieți corect, că doar sunteți profesoară de lb. română, ce Dracu : )))

  (-13)
 12. ecologistul

  Da multi analfabeti functionali mai comenteaza p-acilea pt. o pizza si patru fraieri din poza. Puneti mana si cititi mai bine Punguta cu doi bani. Tot atata valorati si voi; comentatorii….lu peste prajit. Bravos natiune culta !

  (3)
 13. Zo

  Doamna stiti ca ATI intrecut masura este proprietate privată nu Facebook si dati prietenilor dumneavoastră număr de casă si adresa sa va fie rușine nu esti o profesionistă dacă iti pui mintea cu analfabeti cum ne numești

  (0)
 14. Razvan

  Tare aş dori sa vă văd ce ziceti după ce vor ieşi la iveală toate detaliile despre cei doi baieţi implicaţi in accident că mi se pare ca au cam aceeiasi vină si in ce priveste alcolul si in ce priveşte viteza doar ca unu a fost protejat de maşina amindoi aveau viteza de asta amindoua masinile sau spart in hall ala doar ca la unu i sau deschis toate airbegurile si lau protejat că daca mureau amindoi iesea tot adevarul la iveala si nu mai aveati voi ce dezbate atit doar masina la tinut in viata pe unu dintre ei dacă nu era jale si mai mare poate eraţi mai multumiti dar ce sa zic zilele nile da Dumnezeu si tot el decide cind nile ia si in ce mod.

  (-1)
 15. Alex Turda !!

  Ma astia cu M ,x, y, z

  Ma Gaby cum poti sa faci tu pe victima ?Cum poti tu sa te postezi ca manci pizza cand stii ca ai omorat un om, cum poti sa nu ai remuscari cand te-ai urcat la volan beat si ai omorit un om , pe fata ta se citeste ca nu ai nici o remuscare !!! Oameni buni in ce tara traim , a omorat un OM , greseala se plateste , poti sa fii fiu de presedinte, si ce vrei tu , Acest bitang trebuie sa fie inchis , sa nu ai nici un resemnare ca ai curmat viata unui om, ai spulberat visele familie , floare vietii 21 ani !!! ( arest la domiciuliu apa de ploaie ) Dar inca o data se dovedeste ca in ro , banii fac diferenta .

  Si voi cei care ii tineti partea va doresc pe viitor , ca bitangu criminal , sa dea peste voi cu masina dar sa va mutileze nu sa va omoare , atunci sa vad de partea cui sunteti !!!

  Sper ca acolo sus cineva sa te ea in evidenta!!

  (10)
 16. lory

  Atata timp cat in om joaca banii,fala si mandria…nu se discuta de respect si regrete.A omorat un tanar in floarea vietii,un tanar nevinovat.Daca are curajul sa apara asa in public,nu ma mir de nesimtire.Gunoaie ca el ajung sa distruga o tara intreaga,sa ne saraceasca si sa ne omoare oamenii dragi.P.S noptile sa-ti devina albe,iar zilele negre.

  (10)
 17. Anonimo

  Oare i-a intrat pe git piza cind stie ca a omorit un om nevinovat . Asa ceva nu se poate , pe toate partile numai scuze ca soseaua nu e marcata, ca nu a fost baut, ca soferul de taxi a fost baut etc.Se scot la iveala tot felul de scuze . Ce nerusinare poate exista in acea tara.Sa se distreze, sa manince ,sa faca ce vrea dar sa nu uite ca a omorit un om nevinovat.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.