Încă o bârgăuancă a primit cuţit de bucătar. Are pepinieră şi albine, dar vrea şi restaurant

Holistic

(FOTO-VIDEO) Încă o bârgăuancă s-a prezentat în concursul culinar „Chefi la cuţite” unde a gătit un preparat special, mai puţin întâlnit prin zona noastră: floare de dovlecel umplută cu ricotta, la care a adăugat sos de ardei capia copţi cu seminţe de pin. Preparatul Elenei Rus, de 41 de ani, din Tiha Bârgăului arăta, aşa cum şi-a dorit, ca un câmp cu flori.

Elena Rus a mărturisit că este proprietara unei pepiniere şi a unei stupine, dar visul ei este să deschidă şi un restaurant: „Am accesat fonduri europene. Sunt un tânăr fermier pentru că bărbatul meu nu avea vârsta. Toată averea-i pe mine. Frici nu am. Eu am ceva cu inima şi doctorul mi-o dat prescripţie medicală de nesimţire. O zis: Domnă, dacă vrei să îţi vezi copiii mari, te rog frumos să fii nesimţită! Şi am zis: Domnul doctor, cum să fiu nesimţită? Cu aia te naşti. Stai liniştită că se educă! La noi este o vorbă: femeia trebuie să facă ciorbă şi scandal cu ce are la îndemână. Mie îmi place să gătesc ceva ce nu am mai văzut. Pe mine nu mă interesează că nu mere portocală în pui. Ce treabă am eu cu tine? La bărbat dragostea trece prin stomac. Visul meu e să am un mic restaurant. În bucătărie mă relaxez”.

Odată ajunsă în faţa chefilor, i-a servit cu ţuică de pe Bârgău şi l-a abordat şi ea pe Cătălin Scărlătescu tot pe tema căsătoriei, însă, spre deosebire de Angie Cobuţ care s-a oferit, sezonul trecut, să îl ia de bărbat, Elena Rus a spus că vrea să îi fie naşă: „Chef Scărlătescu vreau de la tine un cuţit că am venit aici cu un scop. La Bârgău sunt femei faine. Regula aşa zice: femeie din Bârgău şi vacă din Rebrişoara să nu îţi cumperi niciodată. Aia din Bârgău îi (…) şi vaca din Rebrişoara dă întruna cu piciorul. Toată lumea te-o cerut de bărbat, Cătălin Scărlătescu, şi nu era cine să te cunune. Nănaşă îţi trebuia să te însori. Şi mărturiile de nuntă şi le-am adus. Ce preferi: dulceaţă de trandafiri sau miere cu nucă? Să ştii că mierea-i producţie proprie şi trandafirii la fel. Uite ce fain ai slăbit, amu zău îţi trebe o nănaşă şi una hotărâtă, aşa ca mine”.

Întrebată cum sunt bărbaţii din Bârgău, Elena Rus a răspuns: „Doamne fereşte, vai de capul lor! Lor atâta le dăm mâncare şi sex până ies pe drum şi zic: nu femei, nu mai vreau femei! Aşa am fost educate: pe bărbat să nu îl scoţi flămând din casă, păi noi nu l-am scos! La Bârgău nu s-o făcut cult pentru Scărlătescu, s-o făcut pentru toţi bărbaţii, dar nouă pe el ni s-o pus pata”.

„Sunt incredibile. Nu ai cum! Zona este incredibilă”, a reacţionat Cătălin Scărlătescu.

Într-o atmosferă de maximă veselie, Elena Rus a primit trei cuţite cu felicitări. „M-aţi lăsat fără cuvinte! Finu, să ne întâlnim cu bine!”, a spus ea la ieşirea din platou.

Chefii Bontea şi Dumitrescu au spus că, în situaţia în care Cătălin Scărlătescu îşi va lua nevastă de pe Bârgău, nu vor veni la nuntă. „Ai încurcat-o pe acolo!”, a spus Bontea.

Luni, când a fost difuzată apariţia ei în emisiune, Elena Rus a împlinit 41 de ani.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.