Primăria Bistrița amplasează 14 parcometre noi cu mai multe opțiuni de plată pentru șoferi (FOTO)

Holistic

Primăria Bistrița a achiziționat 14 parcometre noi cu suma de 45.000 de lei, acestea urmând să fie amplasate pe mai multe străzi din oraș unde sunt parcări cu plată. Deocamdată, plata se poate face doar cu bani cash, dar în curând va fi disponibilă și opțiunea plății cu cardul.

”S-au cumpărat 14 parcometre cu suma de 450.000 de lei. Vor fi amplasate pe străzile Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Alba Iulia, Zimbrului, Crinilor, Ursului, Alexandru Odobescu, Bulevardul Decebal și Piața Petru Rareș. Deocamdată, se pot lua tichete de parcare doar cu bani cash, dar urmează să facem un contract cu una dintre bănci pentru a se putea face plata și cu cardul”, a declarat vineri pentru Timp Online viceprimarul Gelu Muthi, care are în subordine Direcția Patrimoniu, cea care a făcut achiziția.

Viceprimarul Cristian Niculae a spus la rândul lui: ”Vrem ca cetățenii municipiului Bistrița să poată achita parcările pentru că, în acele zone, nu avem magazine cu care să avem contracte pentru a vinde tichete de parcare. Vrem ca în toate parcările publice să facilităm cel puțin două modalități de plată: prin SMS și magazine care vând tichete sau prin SMS și parcometre, acolo unde nu am găsit varianta cu magazinele. Vrem ca cetățenii să își poată plăti parcările și mai ales ne dorim să găsim locuri de parcare libere fiindcă nu urmărim doar să colectăm bani la buget, ci și să avem locuri de parcare libere în orice moment”.

Viceprimarul, care are în subordine Direcția de Servicii Publice, a adăugat că aceste parcometre noi vor deveni funcționale în momentul în care vor fi alimentate de la rețeaua de energie electrică întrucât vor fi și iluminate în timpul nopții.

Reamintim că anul 2018 a fost primul în care la Bistriţa s-au plătit taxe pentru 1220 de parcări publice din zona centrală şi străzile adiacente.

Pentru a parca în aceste locuri, şoferii au plătit doi lei pe oră, 15 lei pe zi sau 480 de lei abonamentul anual. Cei care nu au avut abonamente sau contracte de rezervare şi-au putut cumpăra tichete de la magazine, de la parcometrele care funcţionau sau prin transmiterea unui SMS.

Administraţia locală a informat că, în 2018, a încasat 737.348 de lei din taxe de parcare astfel:

 • abonamente parcare cu plată – 290.000 de lei
 • tichete parcare cu plată – 254.584 de lei
 • parcometre – 42.605 lei
 • transmitere SMS – 132.159 de lei
 • contracte de rezervare – 18.000 de lei

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ion

  Va rog pe cei care va pricepeti sa faceti o poza parcometrului montat pe str G. Cosbuc in dreptul imobilului nr. 16 si sa o postati pe net.Ca e montat de Dorel se vede si noaptea, dar cred ca Dorel era si beat.

  (3)
 2. Paul

  Cea mai simpla solutie pentru a face bani. De ce nu parcări subterane sau ceva sa se vada. Normal ca este mai simplu asa. Incompetentilor …..

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.