”Bugetul pe 2019 – nerealist, bazat pe încasări supradimensionate”

Holistic

”Consider că, prin programul sfidător de dezbatere şi adoptare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 şi prin piedicile create împotriva includerii la finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, actuala putere PSD-ALDE-UDMR continuă bătaia de joc la adresa Parlamentului și a românilor plătitori de taxe și impozite”, spune într-un comunicat deputatul PMP Ionuț Simionca:

”Bugetul pe 2019 este un buget nerealist, bazat pe încasări supradimensionate și pe cheltuieli îndreptate spre consum, nu spre investiții și dezvoltare. În același timp, maniera în care obstrucționează dezbaterile pe Legea Bugetului de stat pe 2019 arată că actuala putere PSD-ALDE, cu ale sale tendințe dictatoriale, pune în pericol democrația și viitorul României”.

”Încă o piedică în calea formulării de amendamente la buget: site-ul MDRAP, nefuncțional”, a menționat parlamentarul bistrițean, vicepreședinte PMP:

”În timp ce încercam, sub presiunea timpului, să formulez amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2019, am constatat că site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu poate fi accesat.

Cele mai multe solicitări legate de buget, pe care le-am strâns de la primarii județului Bistrița-Năsăud și de la cetățenii acestui județ, se referă la investiții publice finanțate prin programe gestionate de MDRAP. Căderea site-ului acestei instituții devine astfel o piedică majoră în formularea de amendamente legate de dezvoltarea locală”.

Votul final privind bugetul pe 2019 şi bugetul asigurărilor sociale ar urma să fie dat vineri 15 februarie, conform calendarului stabilit sâmbătă de birourile permanente ale celor două Camere.

Parlamentarii au termen până luni la ora 12.00 pentru a depune amendamente, iar până la ora 14.00 va avea loc centralizarea şi gruparea amendamentelor pe ordonatori principali de credite. De la ora 15.00, sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci, simultan având loc şi dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

De marţi de la ora 9.00 până miercuri la ora 14.00, vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, la ora 15.00 fiind aşteptată depunerea rapoartelor. La aceeaşi oră, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc timpii de dezbatere în plen, iar o oră mai târziu este programată să se desfăşoaare şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, dezbaterile generale şi dezbateri pe anexe.

Vineri, este programat votul final asupra bugetului în plenul Camerelor reunite, care se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Leon

  Desi bugetul pe 2019 ar fi trebuit prezentat, parcurs, avizat și adoptat încă din Noiembrie-Decembrie 2018, suntem la începutul lunii Februarie 2019 și Romania încă nu are buget.
  De doi ani de cand se afla la guvernare, principala preocupare a PSD-ului este salvarea penalilor prin castrarea legilor justitiei in parlament. Alta preocupare nu au avut.
  Asa se explica si intarzierea nepermis de mare a depunerii legii bugetului pe 2019 in parlament.
  Adevaratul motiv este ca nu sunt suficienți bani pentru angajamentele populiste luate de guvernul PSD. Sunt mari probleme cu marile cheltuieli generate de majorari salariale în sectorul de stat , pentru care nu exista acoperire financiara, iar deficitul bugetar nu se poate incadra in limita de 3%.
  Intarzierea depunerii la parlament a fost de la inceput premeditata, tocmai ca sa fie obstructionata dezbaterea bugetului in parlament invocand presiunea timpului. Asa se explica si limitarea timpului pentru depunerea de amendamente la buget.

  (2)
  • a fost

   dragnea in luna de miere si a trebuit o perioada sa-si revina…
   Am citit undeva ca unele animale dupa ce fac sex raman ametite o perioada …
   …la politicieni e foarte mare

   (3)
 2. Ovidiu Florean

  Paradoxal , un partid mare ca PSD-ul nu a găsit o echipă de experți să facă un buget rezonabil . L-a făcut până la urmă pe picior , un condamnat la 8 ani de pușcărie în primă instanță pe nume Darius Vâlcov , cu două luni întârziere . Au prevăzut în buget bani de autostrăzi , vreo 10 milioane de euro , fix pentru 2 km . În ritmul ăsta peste 1.500 de ani România va avea toate autostrăzile necesare în funcțiune .

  (6)
 3. gânditorul de la Hamangia

  La cele scrise în comentariile anterioare se mai poate adăuga ceva? Nici nu este cazul, dar în completare puteți citi comentariul Gânditorului de la Hamangia la articolul în care suntem informați despre deraierea unui tren fără călători, în apropiere de Punctul de oprire de la Domnești. Un astfel de accident a suferit și economia țării în care suntem nevoiți să trăim, din cauza politicienilor nepricepuți la nimic altceva decât la măcelărirea legislației acestei țări, acapararea tuturor puterilor din stat, cu singurul scop de a-i face pe toți răufăcătorii întruniți într-un grup mafiot organizat, al trădătorilor intereselor poporului român, de pedeapsa bine-meritată și bineînțeles, să rămână cu proprietatea acaparată ca rezultat al minciunilor și nemerniciilor săvârșite !!! Aș mai adăuga doar atât, că o mare vină o purtâm și noi, deoarece unii i-am votat, alții nu ne-am exercitat dreptul și obligația democratică din indolența în care am lâncezit gândind că n-ai pe cine să alegi, că toți sunt o apă și un pământ. Oare nu se mai găsesc în țara aceasta și niște oameni onești care să-și sacrifice comoditatea în interesul marii majorități a acestui popor harnic și muncitor, care să schimbe din temelie soarta acestei țări? Ia verificați-vă conștiința și o să descoperiți că mai există speranță pentru o schimbare radicală, care să schimbe soarta acestei nații!!! Treziți-vă până mai are rost, suntem pe ”buza” prăpastiei, să nu asistăm la ajungerea pe fundul ei!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.