”Bombe bacteriologice, focare de infecție. Aceste hidoșenii nu au ce să caute în oraș”

Holistic

”Sunt doi ani de când sistemul de management integrat al deșeurilor în Bistrița-Năsăud a murit. Doar după doi ani de activitate. Cauzele sunt multe, problema este complexă, iar a da vina doar pe Vitalia ar fi profund incorect. Modul în care a gestionat acest proiect ADI Deșeuri, și anume și CJ și Primăria Bistrița pentru că aceste două entități înseamnă ADI, adică Radu Moldovan și Ovidiu Crețu, a fost și este jalnic. De doi ani trăim în provizorat, suntem într-o situație de forță majoră imaginară”, a afirmat președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, într-o conferință de presă.

El a menționat că ”după falimentul sistemului de management dezintegrat, containerele semiîngropate afectează orașul”: ”Lăsate de izbeliște, containerele semiîngropate poluează vizual, au fost amplasate la vedere. Spre exemplu, pe strada Petre Ispirescu avem aliniate cinci containere și un tomberon, zac acolo. Această imagine o întâlnim pretutindeni în oraș. Aceste containere ocupă nepermis de mult spațiu. Reprezintă un risc pentru sănătatea publică, au fost folosite doi ani, sunt lăsate de izbeliște acum și cred că pot constitui adevărate bombe bacteriologice, adevărate focare de infecție. Vă întreb, domnilor Crețu și Moldovan, vă place cum arată Bistrița? Aceste hidoșenii nu au ce să caute în oraș, arată ca niște cazemate, ca niște oale sub presiune pentru struții primarului. Vă solicit să ridicați aceste hidoșenii de pe străzi și să redați spațiul pe care îl poluează degeaba oamenilor. Colectarea se face cel mai bine în containere mobile, puse discret, care pot fi operate cu ușurință. Faceți ceva sau faceți ca struțul?”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.