”Bolts and Gears”, în finala concursului de robotică BRD First Tech Challenge România (FOTO)

Holistic

Echipajul de robotică al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, ”Bolts and Gears”, a obținut premiul 1 la Regionala Cluj-Napoca pentru THINK Award și a câștigat concursul regional împreună cu Modus Vivendi și RobotiX, echipe cu care a format o alianță.

”Ne bucurăm să vă putem spune că ne vedem la București, unde vom face cu siguranță o horă și mai mare! Mulțumim, Nație prin Educație, pentru că faceți aceste lucruri posibile! FTC e familia noastră!”, au scris pe Facebook membrii echipei ”Bolts and Gears”.

[RO]Regionala Cluj-Napoca 1-3 martieZiua 3Ziua de astăzi s-a dovedit a fi un succes! Am obținut premiul 1 pentru…

Publiée par Bolts and Gears sur Dimanche 3 mars 2019

Iată cum au fost celelalte zile de concurs:

[RO]Regionala Cluj-Napoca, 1-3 martieZiua 2Deși ieri la antrenamente totul a fost peste așteptări, ziua de astăzi nu…

Publiée par Bolts and Gears sur Samedi 2 mars 2019

[RO]Regionala Cluj-Napoca 1-3 martie:Ziua 1Din fericire am trecut cu bine de interviu, robot inspection și field…

Publiée par Bolts and Gears sur Vendredi 1 mars 2019

UBB a găzduit în acest sfârșit de săptămână a treia competiție regională de robotică. În cadrul evenimentului organizat de Asociația „Nație Prin Educație”, 34 de echipe de elevi pasionaţi de robotică s-au întrecut pentru a prinde un loc în finala campionatului BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

Cele 34 de echipe de elevi din România provin din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. gânditorul de la Hamangia

  Felicitări echipei Bolts and Gears (Șuruburi și Unelte) pentru numele semnificativ ales pentru preocuparile lor în domeniul roboticii și, mai ales pentru rezultatele muncii lor în echipă. Le urăm succes în competiția care urmează să se desfășoare la București în perioada 22-24 martie 2019.

  (1)
  • Alexandru

   „Gears” e mai greu de tradus dar nu e unelte. „Angrenaje” e sensul direct dar, aici, e mai degrabă un mecanism sau un grup de piese care îndeplinesc o funcțiune sau servesc unui singur scop într-o mașină complexă.

   (6)
  • Punguta cu doi bani .

   Si uite asa s-a demascat ala ce gandeste de la hamangia ca e de la Liviu, bine ca e ceva mai batran.

   (0)
  • gânditorul de la Hamangia

   Întrucât am posibilitatea de a răspunde unor păreri cu privire la opinia exprimată de mine despre un eveniment de perspectivă, la care urmează să participe ”cercetători”, da putem să-i numim așa pe acești elevi, din cadrul școlilor din județ, deoarece mi-am exprimat opinia și asupra participării celor de la Beclean, unde nu am găsit nici-un comentariu înainte de a scrie eu unul, trebuie să-i dezamăgesc pe cei doi care și-au exprimat opinia asupra comentariului meu, fără răutate, deoarece nu am nici odată intenția să jignesc, ci doar să-i ajut pe alții să înțeleagă ceea ce citesc, de a-i scoate din întunericul ”necunoașterii” de a focusa lumina asupra unor lucruri neînțelese corect. Și le luăm pe rând, demersul meu în a traduce denumirea din limba engleză s-a produs cu intenția de a arăta că și în limba română se poate exprima denumirea echipei care a câștigat un loc la confruntarea de la Cluj, care-i permite să participe la confruntarea națională ce va avea loc la București în perioada dintre 22-24 martie a.c. (anul curent). Țin să amintesc că și în limba română, la fel și în alte limbi, printre care și în limba engleză, cuvintele exprimă și caracteristici diferite, nu strict ale unui obiect, fenomen sau faptă. Traducerea făcută de mine se apropie cel mai bine de realitatea exprimată prin numele în engleză al echipei despre care se face vorbire. Roboții sunt niște ”unelte” prin care omul acționează într-un proces de muncă, dealtfel executat manual utilizând alte unelte. Cred că pentru cel care crede că este un ”as” al exprimării în limba enleză, acest răspuns este satisfăcător. Pentru al doilea oponent trebuie să-l dezamăgesc, toate școlile urmate în cei 21 de ani de studii absolvite s-au desfășurat în orașele Dej, Reșița, Medgidia, Ploiești, Cluj și București (enumerarea urmează strict cronologia în timp) și nu am urmat nici un minut vre-o oră de curs la Bistrița, și cu atât mai puțin la fostul Gimnaziu German (poate aș fi dorit, dar viața nu mi-a oferit această șansă) care azi se numește Colegiul Național Liviu Rebreanu, în care au învățat mulți oameni de seamă, pe care i-a dăruit României această școală prestigioasă. Sper că și răspunsul la această întrebare a fost lămurit complet.

   (1)
 2. Petri Alina

  Felicitări ,echipei și mentorilor ! Ați muncit mult pentru a ajunge aici !Suntem extrem de mândri de voi și de realizările voastre!Mult succes la București!

  (3)
 3. Alexandru

  Bravo, Bravo, Bravo! Inteligență, pasiune, munca în echipa sunt atributele care vă vor asigura succesul în viață și vor duce Romania înainte. Felicitări încă o dată!

  (5)
 4. Admirator

  „Noi creștem o dată cu țara”
  Ce bine ar fi să fie adevărat,bravo,bravo,bravo tuturor celor implicati în astfel de proiecte,mai prind un pic de speranță!

  (4)
 5. andrei

  Dupa ce presa a fost informata gresit de postarea lui Cristian Niculae pe facebook, care a gafat spunand ca avem 4 echipe in finala din Bucuresti in loc de 3 ( Nasaudul nu s-a calificat la CLUJ), si a atribuit Locul I doar bistritenilor, cand si Becleanul a luat Locul I la alte categorii, in sfarsit doua stiri corecte. Doar pe alt ziar a ramas ca avem 4 echipe la Bucuresti. Eronat !
  Domnul viceprimar ar trebui sa fie mai informat, nu e o problema ca trimite 4 echipe in loc de 3 cate vor fi in capitala, dar sa nu spui de Beclean ca are locul I e grav. Cei care i-au facut stirea sa fie mai atenti pe viitor ! Nu ne jucam cu talentul elevilor nostri ! Felicitari !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.