BJBN a sprijinit înființarea unei biblioteci în școala de pe Valea Tureacului

Holistic

O bibliotecă școlară cu peste 500 de volume a fost înființată în cursul acestei săptămâni cu sprijinul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud (BJBN) la școala primară de pe Valea Tureacului, structură aparținătoare de Școala Gimnazială Tureac, comuna Tiha Bârgăului. Odată cu cărțile ce urmau să-și găsească locul în rafturile bibliotecii, în curtea școlii de aici a descins și bibliobuzul Bibliotecii Județene, fapt care a stârnit entuziasmul elevilor.

Radu Morariu-Ciot, directorul Școlii Gimnaziale Tureac, le-a împărtășit entuziasmul: „Mărturisesc că inițiativa înființării acestei biblioteci școlare a venit din partea Bibliotecii Județene, care a făcut oferta și care astăzi se materializează. Ne bucurăm foarte mult și pentru că ați venit și cu bibliobuzul și le-ați dat ocazia copiilor să vadă cărțile așezate pe rafturi în această mașină specială, ceea ce i-a entuziasmat și i-a determinat să împrumute cărți. Eu sper că le vor și citi și că doamnele și domnii învățători îi vor îndruma spre lectură și mai mult de acum înainte!”.

Pentru câteva ore, a fost forfotă la școala de pe Valea Tureacului, pentru că de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a venit aici o echipa consistentă de bibliotecare. În timp ce Gabriela Molnar și Isabela Andronesi au împrumutat elevilor cărți din bibliobuz, Ioana Titieni și Loredana Chiuzan au așezat cărțile pe rafturi. A dat o mână de ajutor și Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene: „Cărțile provin din donații și din proiectul editorial al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. O mare parte dintre ele sunt cărți care fac parte din bibliografia școlară. De asemenea, sunt opere din literatura română, din literatura universală, cărți care pot fi citite și de către profesori. Practic, aceasta este prima donație de carte pentru această bibliotecă școlară, pentru că o să mai aducem cărți, fiindcă mai avem pregătite circa 300 de volume. Suntem foarte fericiți atunci când primarii sau directorii de școli din județ apelează la noi și putem să-i ajutăm cu cărți”.

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut: „Școala Valea Tureacului are o clasă de grădiniță și clasele de la zero până la clasa a patra, în ea învățând circa 70 de copii. Școala a fost reabilitată în anul 2018, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării  și le oferă copiilor cele mai bune condiții. Are baie și grup sanitar atât pentru copii, cât și pentru profesori, iar încălzirea este asigurată cu centrală termică pe lemne. De altfel, școala aceasta este și autorizată din punct de vedere ISU și DSP. Acum ne bucurăm că Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud ne-a ajutat să amenajăm o bibliotecă în ea, într-o sală pe care încă de la început am gândit-o pentru bibliotecă. Îmi doresc să fie cu folos și copiii să citească!”.

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „GEORGE COȘBUC” BISTRIȚA-NĂSĂUD A SPRIJINIT ÎNFIINȚAREA UNEI BIBLIOTECI ÎN ȘCOALA DE PE VALEA…

Publiée par Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud sur Mercredi 20 février 2019

Sursa: Biblioteca Județeană BN

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.