Bistriţenii din oraşe, mai agresivi cu propriile familii decât cei de la ţară. Câţi au ordine de protecţie

Holistic

Apoape 600 de persoane din Bistriţa-Năsăud sunt acuzate că, într-un singur an, au fost violente cu propria familie, victimele lor fiind în cea mai mare parte femei şi fete care locuiesc în oraşe, arată datele statistice ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud.

Într-un singur an, au fost comise, în total 557 de infracţiuni prevăzute de Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie din care 390 în mediul urban şi 167 la ţară. Au predominat faptele comise la domiciliu – 432 faţă de cele în spaţiul public -125.

Cei mai mulţi agresori – 488 din 571 – au fost de sex masculin, dintre care trei minori, dar nici femeile nu s-au abţinut. Un număr de 77 de femei majore şi trei minore sunt acuzate la rândul lor de agresiuni.

Nu mai puţin de 618 persoane au avut de suferit de pe urma furiei altora: 316 femei în toată firea şi 106 minore, respectiv 94 de bărbaţi şi 102 băieţi.

Urmarea acestor fapte, instanţele de judecată au emis 15 ordine de protecţie toate pe numele unor bărbaţi astfel: 9 la oraşe, 6 la ţară, unul pentru o persoană până în 30 de ani, 5 pentru adulţi între 31 şi 40 de ani, două pentru 41-50 de ani, 6 pentru 51-60 de ani şi unul pentru un bărbat de peste 61 de ani.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.