ISU Bistrița a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui Klaus Iohannis (FOTO-VIDEO)

Merigo

De Ziua Pompierilor, preşedintele României Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelele de luptă pentru 11 unităţi din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, printre care și ISU Bistrița.

”Să fie într-un ceas bun!”, i-a urat președintele României șefului ISU Bistrița, col. Constantin Florea. ”Servesc patria!”, a spus el.

”Moment unic pentru pompierii militari din ISU Bistrița. În cadrul unui ceremonial militar impresionant, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a înmânat Drapelul de Luptă al Unităţii inspectorului șef, domnul colonel dr. ing. Constantin Florea. La mulți ani, pompieri bistrițeni! La mulți ani, pompieri români!”, a concluzionat ISU Bistrița.

Alături de pompierii bistrițeni a fost prefectul judeţului, Ovidiu Frenț. El a luat parte la ceremonia la care au fost invitați premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat.

”Pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoştinţă. Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor şi nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor. Astăzi, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea naţiunii române. Sunteţi, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflaţi în pericol. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător. De aceea, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila dumneavoastră activitate, înmânez, în acest moment festiv, drapelele de luptă pentru unsprezece Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară şi, în acelaşi timp, aminteşte datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. ”Dragi pompieri, credibilitatea şi funcţionarea eficientă a instituţiilor statului, precum şi respectarea angajamentelor României faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care dumneavoastră acţionaţi zi de zi. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi şi vă îndemn să menţineţi aceleaşi înalte standarde de competenţă! Acolo unde vă trimite datoria, fiţi demni de înaintaşii voştri şi nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanţi ai siguranţei lor! O Românie democratică, prosperă şi respectată se poate consolida doar într-o societate în care valorile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, iar comunităţile se simt apărate în faţa primejdiilor. Dumneavoastră, prin munca, dăruirea şi eforturile permanente, faceţi posibilă tocmai asigurarea unui climat de securitate. Închei prin a vă transmite, la ceas aniversar, de Ziua Pompierilor din România, mulţumirile, aprecierea şi recunoştinţa noastră. La mulţi ani!“, le-a transmis şeful statului.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

Drapelul de Luptă va fi prezentat de ISU Bistrița pe pietonalul Liviu Rebreanu, vineri 15 septembrie, începând cu ora 12.00, când sunt programate un ceremonial militar, o expoziție de tehnică și un exercițiu demonstrativ.

”În fiecare an, la 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor! Este un act de respect în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848. În această zi importantă pentru comunitatea noastră, doresc să transmit un gând de recunoștință față de toți pompierii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud! Aici nu este doar o echipă, ci o familie de oameni curajoși care veghează ca atunci când viața unui membru al comunității noastre este în pericol, să intervină și să o salveze! La mulți ani tuturor pompierilor! La mulți ani dragi eroi!”, le-a urat pe Facebook președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Foto: ISU Bistrița, Instituția Prefectului

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Român

  Respect, domnule preşedinte!
  Respect, celor de la ISU!
  Respect, tuturor celor care cu devotament şi sacrificiu îşi duc la îndeplinire atribuțiile ce le revin!

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.