CSM Bistrița primește finanțare de la bugetul local. Câți bani dă municipalitatea

Holistic

Pe agenda ședinței Consiliului Local din 19 aprilie se află un proiect privind aprobarea susţinerii financiare a Clubului Sportiv Municipal Bistrița, până la sfârșitul anului, pentru activitatea sportivă a copiilor şi juniorilor.

Suma pe care vrea să o dea municipalitatea, pentru perioada mai-decembrie, este 430.000 de lei.

În expunerea de motive se arată:

”Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, fondat în octombrie 1986, s-a născut dintr-o necesitate intrinsecă de a capacita potenţialul sportiv – educativ, tradiţia şi dorinţa bistriţenilor de sport, mişcare, competiţie, prietenie şi înţelegere, având ca rezultat final performanţa. În cei peste 30 de ani de existenţă, muncă şi sacrificii, colectivele succesive de tehnicieni şi specialişti au reuşit să formeze sportivi, care, purtând blazonul Clubului Sportiv Municipal au ridicat drapelul naţional la competiţii şi campionate naţionale şi internaţionale oficiale de prestigiu.

Astfel, în vederea obţinerii unor rezultate cât mai bune, a secţiilor pe ramura de sport olimpice: atletism, box, gimnastică artistică, haltere, sanie, schi fond – biatlon şi tenis de masă, este necesară o investiţie considerabilă în crearea unui cadru optim de pregătire a sportivilor, asigurarea medicamentaţiei corespunzătoare sportului de performanţă cât şi asigurarea condiţiilor optime de antrenament şi competiţii.

În acest sens, se impune finanţarea Clubului Sportiv Municipal, de la bugetul local în anul 2018 în vederea promovării şi dezvoltării activităţii sportive de performanţă în municipiul Bistriţa cât şi menţinerea acestuia în ierarhia cluburilor româneşti. În adresa Consiliului Concurenţei nr. 5553/20.04.2017 formulată către Ministerul Tineretului şi Sportului se specifică faptul că „finanţarea sportului de masă, a sportului amator, a cluburilor de juniori, cadeţi şi tineret, jurisprudenţa comunitară menţionează faptul că aceasta ar ieşi de sub incidenţa regulilor specifice ajutorului de stat”.

Susţinerea financiară pentru activitatea sportivă de copii, juniori şi tineret se va realiza prin alocarea de la bugetul local a sumei de 430.000 lei aprobată prin hotărârea Consiliului Local, pentru perioada 1 mai – 31 decembrie 2018. Obiectivele pe care Clubul Sportiv Municipal Bistriţa le urmăreşte pentru desfăşurarea activităţii de copii, juniori şi tineret sunt: selecţia şi iniţierea unui număr de 20 de sportivi, pregătirea şi participarea în competiţiile naţionale şi internaţionale a unui număr de 70 de sportivi, obţinerea unui număr estimativ de 140 de medalii în competiţii naţionale oficiale (Campionate Naţionale, Cupa României); obţinerea unui număr estimativ de 8 medalii în competiţii internaţionale oficiale (Campionate Europene, Campionate Balcanice)”.

Foto: arhivă

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.