APM Bistrița-Năsăud: ”Provocare la reciclare!”, 11.919 kg de deșeuri colectate

Holistic

Marți 4 iunie, ora 10.00, la Palatul Culturii din Bistrița va avea loc festivitatea de premiere a proiectului de educaţie ecologică ”Provocare la reciclare!”, ediția 2019.

Proiectul, organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Inspectoratul Şcolar Judeţea, s-a desfăşurat în unitățile școlare care au fost premiate în edițiile anterioare ale proiectului, pe toate nivelurile de învățământ – preșcolar, primar, gimnazial și liceal şi a avut ca şi activităţi componente:

– colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat;

– activităţi proprii (educative, practice şi de creaţie) pentru încurajarea obiceiului de colectare a bateriilor și a corpurilor de iluminat.

Astfel, cele 28 de unităţi de învăţământ înscrise în proiect cu un număr total de 383 elevi au primit kituri de colectare pentru cele trei categorii de deșeuri respectiv: deșeuri de echipamente electrice si electronice, baterii portabile uzate şi corpuri de iluminat, kituri ce au fost instalate în incinta unităților de învățământ pentru întreaga perioadă de derulare a proiectului, urmând ca acestea să rămână montate în şcoli până la finele anului şcolar.

În perioada 17-28 mai, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a preluat  deşeurile colectate de la unitățile de învățământ înscrise în proiect, cantitatea totală de deșeuri colectată fiind de 11.919 kg din care: 11.367 kg DEEE, 465,4 kg baterii și 86,6 kg becuri și neoane.

Unitățile de  învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal care au colectat cele mai mari cantități au fost: LICEUL TEHNOLOGIC „RADU PETRESCU” PRUNDU BÂRGĂULUI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘIEUȚ, COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU” BISTRIȚA,  ȘCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” BISTRIȚA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 BISTRIȚA, CSEI NR. 1 BISTRIȚA, GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „TRENULEȚUL VESELIEI” BISTRITA, GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „CĂSUȚA CU POVEȘTI” BISTRITA, LICEUL TEHNOLOGIC TELCIU.

În cadrul festivităţii din data de 4 iunie, vor fi  acordate  premii pentru cele mai mari cantități de baterii, corpuri de iluminat şi DEEE de mici dimensiuni colectate  și pentru cele mai active şi responsabile unități de învăţământ înscrise în proiect. Toţi şcolarii înscrişi în proiect prezenţi la festivitatea de premiere vor beneficia ca premiu de prezentarea piesei de teatru de păpuşi “Vârtelnița fermecată” pusă în scenă de echipa Teatrului de păpuşi a Centrului Municipal de Cultură Bistriţa, condusă de Cornelia Apostol, “biletul de intrare” pentru fiecare participant fiind câte două baterii portabile uzate.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.