Bistriţa europeană, noi perspective. Plantaţie de PET-uri la parterul unui bloc (FOTO)

Holistic

Ambalaje din plastic, materiale de construcţii şi alte reziduuri zac la parterul unui bloc din Bistriţa. Sub pretextul că apără nişte flori de îngheţ, o persoană care locuieşte pe strada Colibiţei lângă calea ferată a transformat o bucată de pământ de lângă bloc într-o „plantaţie” de PET-uri.

Peisajul dezolant e la parterul unui bloc pe care fiecare l-a zugrăvit exact cum l-a tăiat capul, în ce culoare a vrut poate şi pentru că nu este la strada principală şi nu a intrat în atenţia nimănui pentru a fi inclus în programul de reabilitare termică, aşa cum se zvoneşte că s-ar întâmpla cu celelalte.

 

Din păcate, oamenii trec indiferenţi pe lângă aceste inovaţii ale unora, iar autorităţile nu intervin nici ele. Toate amenajările de spaţii verzi şi rondouri de flori se fac doar în centrul oraşului, unde sunt înlocuite plantele aproape în mod obsesiv, în timp ce restul oraşului este fie o stepă cu iarbă uscată, fie victima unor cetăţeni care nu au realizat că locuiesc într-o aglomerare urbană.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius-ecologist PV

  Acesta este adevaratul HURBANISM din Bistrita cica oras European cum se exprima vezi Doamne edilul saf.Bagati bani in tiroliene pe dealul Cocos si demolati Piata Centrala ca in rest va manca sobolanii. Mereti ma unde o dus mutu roata cu militie cu tat.

  (0)
  • Rabinul

   Balan Marius-H Verde ce treaba are primarul cu ce a facut acel om? Primarul trebuie sa-l traga la raspundere sau oamenii din subordine eventutual politia locala.

   (0)
 2. postac

  Eu am mai spus si mă repet , mergeți să faceți o stire cu oamenii ce locuiesc intr o clădire dezafectată de lângă Mebis ! Sunt vreo 6 adulți si 2-3 copii , si-au improvizat locuință acolo si vor să rămână si peste iarnă . Unde sunt autoritățile? Cred că vă dați seama că acolo își fac nevoile si acolo fac si baie…Chiar , mai importante sunt PET-urile „plantate” să protejeze trandafirii?

  (0)
 3. Ana

  Sincer as suporta o iarna cu PET- uri in fata blocului daca de- acolo vor iesi, la primavara, trandafiri. Apreciez ca fiecare se gospodareste dupa cum il taie capul atata timp cat de la primarie nu primesc reabilitari si gradinari. Poate vrei sa vezi si alte gradini amenajate de locatari mult mai frumoase decat ce ar fi facut primaria.Mai cauta, sigur gasesti. Apropos, stiu ca vara primaria nu prea taie fanatele din fata blocurilor? Si-atunci de ce sa nu ii lasam pe oameni sa se gospodareasca?

  (0)
 4. se promoveaza ura si injuriile

  Pentru administratia acestui „ziar”:
  De ce tolerati asemenea invective si epitete din partea unora care nu se semneaza cu numele real? Sunteti pe mina cu Rabinul?

  (0)
  • Rabinul

   Ce te oparesti asa la dos? Cand el ma injura sub tot felul de nume ca ecologistul, bistritean, veveritz si altele nu reactionezi. Acum ca i-am spus eu sari in sus.

   (0)
 5. rabinul complexat

  Alte minciuni din partea ta mai Rahatbinule. Cred ca tu ai o obsesie fata de acest domn, altfel nu vad de ce sub toate nick-urile il vezi pe el. Sigur te simti complexat, dar nu e doar atit, starea ta e o boala…Paranoia!
  Baiete, ai fost la doctor?

  (0)
 6. ROMAN

  Peturile fac parte din viitorul program de infrumusetare a orasului prevazut de matusalemul ecologist, care hopa si el pe un cal troian din peturi ,intra triumfal pe poarta broastelor ca sa l prezinte boborului,strigand ,daca nu santeti cu mine,aveti grija ca va iau si averea si numele si neamul,ca acum PSD si ALDE au votat parteneriatul cu PV ,frunza neagra.Ho,ho,ho,hi ,hi ,hi,cu martoaga,di,di,di.

  (0)
  • Cand singura ocupatie e grija altuia

   Cand zici la matusalemul conducator la cine te referi?
   La Cretu? Ca doar el e primarul si atotstiutorul si priceputul la toate al urbei. Ca doar el ne-a umplut orasul de plastice, struti, mere, fantana arteziana…
   La Niculae? Ca doar el care se ocupa de spatiile verzi. El s-a fie laudarosul care se pozezeaza cu fiecare petec din petec? El sa fie ala cu martoaga primariei?
   La Avram? Ca el e administratorul acestui oras. El sa fie al cu ho,ho,si hi, hi.. dupa limbaj?

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.