Bistriţa europeană îşi dă iar în petec! Taxele şi impozitele nu pot fi plătite decât cu bani cash

Holistic
“Bistriţa europeană” devine, pe zi ce trece, o expresie care stârneşte râsul sau, după caz, plânsul. În anul de graţie 2014, nu numai că nu pot fi plătite taxele şi impozitele online, dar nu este acceptată nici măcar plata cu cardul. Omul de afaceri Aurel Onigaş de la Pombis a reclamat primarului situaţia hilară.

Administratoriul firmei Pombis SA Bistriţa, Aurel Onigaş, a scris pe domnuleprimar.ro, că în data de 26.03.2014 s-a prezentat la Direcţia de Venituri a Primăriei Bistriţa să-şi achite impozitele pe anul în curs.

Aurel Onigas“După ce am ajuns la ghişeu am constatat cu stupoare ca la Primăria Bistriţa încă nu există posibilitatea, banală de altfel în anul 2014 în Bistriţa europeană, să platesc aceste contribuţii cu cardul. V-as ruga să luaţi măsurile necesare pentru a rezolva această situaţie, simplă după parerea mea şi a altor cetăţeni care erau în acelaşi timp la ghişeele respective şi care aveau aceeaşi nemulţumire”, a scris Aurel Onigaş.

Penibil de-a dreptul! Deşi majoritatea furnizorilor de utilităţi acceptă plata electronică a facturilor şi chiar acordă facilităţi celor care optează pentru factură online, la Primăria Bistriţa trebuie să te duci cu sacoşa de bani să-ţi plăteşti obligaţiile, să stai la cozi infinite şi să-ţi vâri capul printr-o gaură dintr-o sticlă pentru a putea discuta cu funcţionarul care îţi taie chitanţa. Totul se întâmplă într-un oraş în care cuvântul “european” nu mai are nicio valoare.

Vă reamintim, pe de altă parte, că termenul limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale datorate pentru semestrul I 2014 de către contribuabilii persoane fizice şi juridice este 31 martie 2014. Acestea se achită la ghişeele Direcţiei Venituri, cu sediul pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17, care anunţă un program special de încasări. Luni, programul este între orele 8.00 – 14.00 şi 15.00 – 18.00.

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 162 şi 163 din 30.12.2013, persoanele fizice şi juridice care achită până la data de 31 martie 2014 debitele restante şi cele aferente trimestrului I 2014, vor fi scutite de la plata majorărilor de întârziere.  În categoria debitelor intră impozitele şi taxele datorate bugetului local.

De asemenea, 31 martie 2014 este ultima zi în care, pentru plata cu anticipaţie a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, datorate pe întregul an 2014, se beneficiază de o reducere cu 10% a sumei totale.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dan Sehăşan

  Misteaux! Primaria functioneaza doar pe cash…
  Bistrita europeana… o gluma, un mod de a privi lucrurile doar luand masa la Metropolis, cu obloane la ochi, ca de zaresti cursul Bistritei, te apuca plansul.

  (0)
 2. linul

  Dl Onigas-se pot plati cu ordin de plata prin banca,cred ca nu lucrati la negru si aveti bani la saltea ca de acolo nici cu un card nu se poate plati.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.