Bistrița are nevoie de cel puțin două parcuri pentru animale de companie

Holistic

Bistrița are nevoie de cel puțin două parcuri pentru animale de companie întrucât în oraș sunt foarte mulți proprietari de câini care nu au unde să-și plimbe prietenii necuvântători.

”Solicit identificarea a două locații pentru înființarea de parcuri pentru animale de companie cu dotările specifice acestor spații având în vedere numărul mare de proprietari de câini din oraș. Nu e o propunere nouă, dar nu s-a realizat până acum”, a spus președintele Partidului Verde Bistrița-Năsăud, Cristian Țetcu, la dezbaterea publică pe buget.

El a mai cerut municipalității să completeze aliniamentele stradale cu arbori tineri și să identifice zonele cu garduri vii pentru a fi completate zonele lipsă sau degradate și să planteze gard viu în zonele foarte circulate sau cu trafic intens auto în cartierele de blocuri.

De asemenea, a solicitat dotarea tuturor spațiilor de joacă modernizate cu aparatură specifică pentru activități sportive, recreative cu acces public, plantarea de arbori în imediata vecinătate a spațiilor de joacă pentru îmbunătățirea confortului termic și a oxigenării zonelor respective.

”Foarte multe din aceste zone sunt intens populate de copii, dar, din păcate, ei se joacă în condiții improprii”, a spus Țetcu, un alt cetățean reclamând că aproape lângă fiecare loc de joacă sunt amplasate containere de gunoi.

Primarul Ovidiu Crețu, prezent la dezbaterea publică, nu a dat niciun răspuns legat de o eventuală rezolvare a problemelor ridicate, dar a spus că va transmite toate aceste solicitări ale cetățenilor consilierilor locali care, în ședința de buget de joi, pot decide să finanțeze eventuale noi investiții.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  Speranta dupa pensionare si sosirea unui nou primar in 2020 sprijinit si de partidul VERDE. Pana atunci LA REVEDERE ca nu intereseaza pe nimeni decat NEWARLANDUL.

  (6)
 2. Sam

  Da ii plimba, dar nu au la ei pungi si ne lasa noua rahatii lor atat de apetisanti. Crescatorii de caini sa si tina acasa sau daca ii plimba sa faca curat in urma lor, de toata jena, toate putorile care cresc potai cer doar drepturi pentru lesinaturile lor !

  (15)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.