Bernadette Szocs, oficial al 68-lea cetățean de onoare

Holistic

Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs, care va împlini 23 de ani în 5 martie, a devenit al 68-lea cetățean de onoare al Bistriței, proiectul de hotărâre privind acordarea acestui titlu fiind aprobat de Consiliul Local cu 19 voturi ”pentru” în ședința din 22 februarie.

”Având în vedere meritele deosebite, contribuţia importantă la promovarea imaginii municipiului Bistriţa prin activitatea de excepţie pe care a desfăşurat-o în calitate de sportivă, recomandările înaintate de domnul Adrian Moldovan – directorul Clubului Sportiv Municipal Bistriţa, domnul prof. Florian Constantin – directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul prof. dr. Mircea Gătej – directorul Liceului cu Program Sportiv Bistriţa, precum şi Raportul Direcţiei Comunicare, propun, în calitate de primar, conferirea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa domnişoarei Szocs Bernadette Cynthia. Activitatea şi angajamentul de care a dat dovadă a crescut valoarea sportului bistriţean pe plan naţional şi internaţional şi o recomandă cu prisosinţă pentru decernarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa ca expresie a aprecierii comunităţii noastre pentru o viaţă plină de realizări”, spune primarul Ovidiu Crețu în expunerea de motive.

”Bună la carte, bună la sport, „drăcuşorul”, cum era alintată de antrenorul ei, Gheorghe Bozga, Bernadette era considerată de acesta „cel mai mare talent pe care l-am văzut vreodată în jurul mesei de tenis”, iar Gheorghe Bozga a văzut, creat şi educat multe talente. La plecare, Berni declara: „pentru mine, Bistriţa a fost a doua casă, de multe ori chiar prima, iar Gheorghe Bozga a fost şi tată şi mamă şi antrenor”, subliniază directorul CSM Bistriţa, Adrian Moldovan, în recomandarea sa.

”Berni este o sportivă de excepţie care a reuşit performanţe deosebite, fiind un produs al Centrului de Pregătire Olimpică a Juniorilor de la Bistriţa. Multiplă campioană naţională şi cu un palmares internaţional impresionant, Berni este una dintre puţinele sportive din România care s-au impus, în acest început de an, în Europe Top 16 Cup. Szocs Bernadette este o mare campioană a municipiului şi judeţului nostru, a întregii ţări. Numele ei trebuie rostit cu mândrie şi respect pentru moştenirea ei şi în ceea ce mă priveşte mă înclin cu un profund respect egalat, poate, doar de speranţa că exemplul ei va fi urmat de generaţiile ce vor urma”, a precizat directorul executiv al DJST, Constantin Florian.

”Szocs Bernadette a frecventat cursurile LPS Bistriţa din clasa a V-a până în clasa a XII-a, antrenorul său fiind regretatul profesor Gheorghe Bozga. A obţinut rezultate deosebite pe plan naţional şi internaţional, este sportiva care prin ingeniozitatea şi geniul antrenorului Bozga a prezentat un stil de joc aparte, caracterizat prin originalitate, dovadă fiind faptul că face faţă dominaţiei asiatice în acest sport. La fel ca orice mare campion a fost şi este în primul rând un om de caracter, ce şi-a îndeplinit responsabilităţile cu promptitudine şi seriozitate. Bucuroşi şi încântaţi de oportunitatea de a o educa şi cunoaşte pe Bernadette Szocs, o recomandăm cu toată consideraţia pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa”, susţine directorul LPS Bistriţa, Mircea Gătej.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.