La Beclean a început Tabăra Naţională de Robotică. Oraşul trece la nivelul de smart city

Holistic

(FOTO-VIDEO) La Beclean a început Tabăra Națională de Robotică la care participă echipaje din toată ţara. Tinerii pasionaţi de robotică vor sta la Beclean până în 8 iulie 2018 (seria I) şi apoi între 2-8 august 2018 (seria II). Tabăra Naţională de Robotică e găzduită de Colegiului Național “Petru Rareş”, „în inima echipei și familiei Esentza Robotics”.

 

„Nouă ne place să spunem că, în Anul Centenarului, am reușit să aducem toate echipele de robotică ale ţării, chiar în inima ei, în Inima României, în Transilvania. Fiecare echipă a fost primită de un voluntar, care a avut grijă că fiecare participant să simtă că a ajuns într-un loc plin de căldură și liniște, unde poate învață niște lucruri importante, într-un mod inedit, și folositoare pentru viitorul roboticii pe care îl reprezintă. Deschiderea oficială a taberei s-a desfăşurat în Parcul Central al orașului. Am ajuns acolo printr-un marș sincronizat pornit din campusul școlii, în care fiecare echipă a îmbrăcat tricoul personalizat al acesteia și a dat dovadă de unitate, seriozitate și unicitate. Ajunși în Parcul Central, am avut ocazia să ascultăm cuvintele prețioase rostite de personalităţile orașului și nu numai, iar echipele au avut ocazia să se prezinte în față tuturor când le-au fost înmânate mapele taberei. A fost un început de succes. Esentza Robotics nu poate decât să afirme că va face tot posibilul că toată tabăra să fie la fel de inedită și că va asigura o bună stare și o experiență de neuitat tuturor participanților!”, au scris pe facebook cei de la Esentza Robotics.

Iată ce a spus primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, despre acest eveniment: „Tabăra Națională de Robotică este după părerea mea cea mai valoroasă tabără care poate fi acum la Beclean. Prezența aici în perioada 2-8 iulie a celor mai buni elevi de liceu pasionați de tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților nu face altceva decât să ne confirme faptul că orașul nostru poate trece deja la următorul nivel, cel de „smart city”.

Am credința că toate proiectele pe care le gândim pentru dezvoltarea Becleanului (pe partea de mobilitate urbană sau conectarea la tehnologiile actuale) în următorii ani se vor putea implementa cu brio pentru că tinerii de azi pot contribui concret la crearea unor asemenea proiecte pentru toată România. 

Vă felicit în primul rând pe voi, dar și pe părinții sau profesorii care vă dau tot suportul lor. Cea mai bună resursă umană sunteți doar voi, tinerii cu potențial, și vă promit că noi aici de la Beclean o să facem cumva să vă dăm motive să nu plecați peste hotare, să rămâneți acasă.

Împreună cu administrația publică locală avem intenția de a derula în următorii ani proiecte în valoare totală de 30 milioane de euro, în mare parte bani europeni, destinați dezvoltării orașului pe partea de tehnologie. Ne dorim să avem un oraș deștept și pentru asta avem nevoie și de sprijinul vostru, de mintea și de munca voastră, a tinerilor de azi. Este o cinste pentru noi faptul că vă aflați cu toții acum în orașul nostru.  Vă mulțumim pentru încredere și vă dorim să aveți o ședere plăcută în prima Tabără Națională de Robotică desfășurată la Beclean”, a scris pe Facebook primarul Nicolae Moldovan. 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. Tania D.

    Beclean smath city??? Buna gluma… n-are centura ocolitoare dar are treceri de pietoni tot la 50 de metri, iar pietonii trec unul cate unu ca si ratele iar traficul se blocheaza pur si simplu. Deci foarte inteligent este Becleanul. Desfintati naibii 2 treceri si puneti semafor ca sa se civilizeze si beclenarii…

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.