Bătaie pentru un post de polițist local retribuit cu peste 2000 de lei lunar. Ce note au luat aspiranții

Holistic

Poliția Locală Bistrița a scos la concurs la sfârșitul lunii aprilie a.c. un post de polițist local debutant la Biroul sigurață publică la care a anunțat că se pot înscrie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat. În total la 42 de candidați le-au fost acceptate dosarele. O candidată s-a retras înainte să înceapă probele.

La proba fizică din data de 29 mai a.c. s-au prezentat 32 de candidați, șase fiind respinși. În 4 iunie a avut loc proba scrisă la care s-au prezentat 23 de candidați, niciunul nefiind admis așa cum se poate vedea AICI. Ca urmare, ultima probă, interviul, programată vineri nu va mai avea loc.

Contactat în legătură cu acest subiect, șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș, a declarat pentru Timp Online că este dezamăgit de nivelul de pregătire al celor care s-au prezentat la concurs.

”Ca să poată ajunge la interviu, candidații ar fi trebuit să obțină 50 de puncte la proba scrisă, însă, din 23 de lucrări, niciuna nu a trecut de 30 de puncte, adică de nota 3. Au fost șase subiecte de toate, nu au fost complicate. Am avut mulți tineri absolvenți de liceu, dar și cu facultate. Acesta este nivelul, chiar și al absolvenților de facultate. Am constatat cu surprindere că nu se știu exprima. Ce să mai vorbesc de greșelile gramaticale? La interviu am fi putut să ne dăm seama cum vorbește și relaționează omul, dar nu am ajuns acolo. Dacă nu au putut trece de proba scrisă, vă dați seama de nivelul lor. O să scoatem din nou postul la concurs și sperăm să avem mai mult noroc”, a spus el.

Salariul unui polițist local debutant este de peste 2000 de lei lunar.

Joi, la Poliția Locală a avut loc un alt concurs pentru două posturi de polițiști locali cu grad de asistent la care s-au înscris 36 de candidați. ”Minim de 6 luni experiență s-a cerut. Deci tot tineri sunt și aceștia. Sperăm că azi avem mai mult noroc”, a spus Frandeș.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Român

   Rebrișorene, dacă tăceai, filozof rămâneai! Nici tu nu treceai examenul la câtă gramatică cunoști…

   (2)
 1. Cetatean

  Frandes e examinator?!?! poate la batut cartile!!!!! Dar nu duminica deoarece are de facut cumparaturi la Kaufland cu masina sub acoperire!

  (10)
 2. Ioan Marcel Burdea

  Ca sa fi admis la vreun post in administratia publica trebuie sa fi toba de legislatie, cei care nu au terminat dreptul sau administratie publica nu au nici o sansa sa acceada la vreun post, cerintele de studii pentru postul de politist local erau – studii liceale cu diploma de bacalaureat, vreau sa stiu si eu la ce liceu din Bistrita se preda legislatia care se cere la aceste concursuri (Legea nr.188/1999, Legea nr.7/2004, Legea nr.155/2010, etc., etc.) si ne mai miram ca nu le ia nimeni. Nici macar Constitutia Romaniei nu se preda in liceu. Nici cei care termina dreptul nu stiu in integralitatea lor aceste legi, care fie vorba intre noi, unele au sute de pagini. La fel se intampla si cu cei care vor sa se angajeze pe posturi de consilieri debutanti sau asistenti, unde se cer studii superioare, fara o anumita specializare, si tot acelasi lucru se intampla, deci in concluzie aceste concursuri de la stat sunt profund discriminatorii, trebuie sa ai o memorie de elefant sa poti memora atata legislatie sa poti lua concursul…………aceste lucruri duc si la celebrele suspiciuni privind concursurile pentru ocuparea unui post la stat………………..ar trebui schimbata procedura de recrutare pentru posturile de la stat………………

  (0)
 3. Curiosul Ivan

  Lasati ca tura urmatoare intra cine trebuie.
  Oare de ce se fac angajari pe banda rulanta?
  Pai s-au dat afara politisti care mai avesu 1 an pana la pensie ca sa se angajeze alti?
  CICA REORGANIZARE, CU CARNET DE PARTID.

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.