Barcă având motor termic, filmată pe lacul de la Colibiţa. Autorităţile, chemate să intervină

Holistic

În minivacanţa de Sfânta Maria, în care bugetarii sunt liberi, unii îşi fac de cap pe lacul de acumulare de la Colibiţa. O barcă având motor termic a fost filmată, joi, de proprietarul unei pensiuni. Potrivit lui Tinu Hangan, în timp ce unii investesc în ambarcaţiuni permise pe lac, alţii sfidează prin folosirea în continuare a motoarelor termice. Iată postarea:

În iunie 2017, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a transmis, printr-un comunicat, că folosirea lacului de acumulare Colibița pentru agrement și sport se face în conformitate cu prevederile legale: ”Sporturile nautice cu ambarcațiuni cu motor termic sunt interzise pe lacul Colibița”.

Navigația folosind ambarcațiuni cu motor termic este interzisă, în conformitate cu Regulamentul de exploatare a lacului Colibița. Totodată, acesta nu este cuprins în lista lacurilor interioare navigabile conform HG 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

În ceea ce priveşte înotul şi canotajul, acestea sunt interzise la o distanţă mai mică de 500 de metri de baraj. Aceste activităţi se fac pe propria răspundere, deţinătorul lacului de acumulare nu se face vinovat în cazul producerii unor accidente, anunță ABAST.

Funcţiunile acestui obiectiv sunt: asigurarea debitelor necesare alimentării cu apă pentru populaţie şi industrie, producerea energiei electrice, atenuarea viiturilor în caz de ape mari şi asigurarea unui debit de servitute pentru folosinţele din aval.

Barajul şi lacul de acumulare Colibiţa sunt amplasate pe râul Bistriţa Transilvană, afluent al râului Șieu, în amonte de localitatea Bistriţa Bârgăului. Amenajarea se află în administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Române” – Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, iar exploatarea operativă este realizată de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. M

  Autoritatile cred ca sunt in minivancanta si pana revin fapta se va prescrie. Probabil persoana respectiva va primi felicitari pentru ca a intervenit cu gaze de esapament asupra pestilor protestatari din lac dupa metoda indivizilor in uniforma din Piata Victoriei

  (0)
 2. Radu

  In ultimul timp politia, apele si jandarmii chiar fac controale repetat. Toti ia-ati putut vedea pe lac inclusiv ieri in barca apelor. In timp ce altii au minivacante autoritatile nu se distreaza. Probabil ar fi bine de sunat la 112 in afara actiunilor daca sunt nereguli .

  (0)
 3. Radu

  In ultimul timp politia, apele si jandarmii chiar fac controale repetat. Toti ia-ati putut vedea pe lac inclusiv ieri in barca apelor. In timp ce altii au minivacante autoritatile nu se distreaza. Probabil ar fi bine de sunat la 112 in afara actiunilor daca sunt nereguli .

  (0)
 4. Ambrozie

  Avem terenuri pe langa oras dar si in oras pe care creste ambrozie. Planta este interzisa deoarece provoaca alergii, dar la noi vad ca bugetarii care dau amenzi ori sunt plecati in fara plata pe timpul verii ori nu-i intereseaza. Vai de ea tara cu asemenea bugetari care asteapta mini vacantele date de guvern. Cum se intra in Viisoara este plin de ambrozie si nimeni nimic :)))

  (0)
 5. Radu

  Lumea vorbeste ca e un razboi a bosilor de la Colibita. Cine plateste interventiile institutiilor? Ca ei au raca uni pe alti si se reclama?

  (0)
 6. Radu

  Cum pleaca autoritatile bosii actioneaza!!! Ce Dumnezeu fratilor…oamenii astia nu pot sta la cheremul lor! Si cine e de vina? Autoritatile ca nu au fost acolo cand beau astia 7 pahare si isi arata muschii uni la altii!

  (0)
 7. Adi

  Am fost miercuri la pesti. Am vazut 3 barci cu motor termic. Vara aceasta prin iulie am vazut si un skijet. Ce autoritati. Sa vina sa verifice si permisele pescarilor.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.