Bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în Bistrița și 11 comune

Holistic

În urma pagubelor produse în luna iunie în județul Bistrița-Năsăud, din cauza condițiilor hidro-meteorologice, Instituția Prefectului și Consiliul Județean au întocmit documentația pentru un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, în vederea refacerii infrastructurii afectate pentru municipiul Bistrița și 11 comune, respectiv: Budacu de Jos, Căianu Mic, Chiochiș, Dumitrița, Lunca Ilvei, Mărișelu, Negrilești, Rodna, Runcu Salvei, Spermezeu, Șieuț.

”Precizăm că este un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume prevăzute în bugetul de stat pe anul 2018 pentru județul nostru, în vederea refacerii obiectivelor de infrastructură afectate. Referitor la pagubele privind locuințele, AJPIS va face anchete sociale și va transmite datele la Ministerul Muncii”, a menționat Instituția Prefectului.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă, în limita sumei de 6.000.000 lei la nivel național, pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe ori gospodării au fost afectate de inundații, alunecări de teren și fenomene meteorologice deosebite: a) câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de peste 50%; b) câte 5.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de până la 50%, inclusiv. Sumele care se acordă cu titlu de ajutoare de urgenţă se stabilesc prin anchete sociale efectuate de AJPIS. Pentru propunerea nominală a sumelor cu titlu de ajutor de urgență, anchetele sociale vor ţine cont de gradele de avariere/distrugere stabilite de ISU/CJSU.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.