Avertizare meteo de ploi și vijelii. Patru zile cu instabilitate atmosferică

Merigo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică (ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină), valabilă în perioada marți 14 august, ora 18.00 – vineri 17 august, ora 22.00.

În cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Conform prognozei meteo până în 26 august, în Transilvania vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astfel, media maximelor va fi de 28…30 de grade, ușor mai scăzută doar în intervalul 21-24 august, când se va înregistra o medie regională de 26…27 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade în prima săptămână și între 11 și 14 grade, în cea de-a doua. Ploile se vor semnala la nivel local în intervalul 14-19 august, dar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în general scăzută.

Jidvei

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.