”Avem o bază de resursă umană uriaşă. Mici ajustări la ”taxa pe lăcomie”

Holistic

”Noi suntem dezamăgiţi că doi oameni foarte bine pregătiţi au fost refuzaţi fără să existe nicio justificare legală din partea preşedintelui. Toate motivele pe care le-a invocat preşedintele erau de apanajul premierului. Dumnealui se ocupă doar de legalitate”, a declarat la Antena 3 deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD, cu privire la propunerile pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor respinse de președintele României.

Ea a declarat că PSD este ”un partid cu o bază de resursă umană uriaşă” şi nu va fi o problemă găsirea altor doi candidaţi pentru aceste funcții: ”În interiorul CEx, după ce vom întoarce pe toate părţile toate propunerile, vom hotărî. Din fericire, suntem un partid cu o bază de resursă umană uriaşă şi nu va fi o problemă în CEx să tranşăm cei doi candidaţi”, despre care a spus că trebuie să aibă o experienţă ”deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia Consiliului UE şi trebuie să gestioneze toate marile proiecte.

Întrebată dacă Felix Stroe ar fi o alegere bună pentru Ministerul Transporturilor, Doina Pană a răspuns: ”Felix Stroe poate fi o alegere foarte bună. Am lucrat cu domnul Stroe, ar fi din punctul meu de vedere o alegere potrivită”.

Olguţa Vasilescu și Mircea Drăghici, propuşi de către PSD pentru a prelua conducerea celor două ministere, au fost refuzaţi în repetate rânduri de către preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior au anunţat că-şi retrag candidaturile. 

Doina Pană a declarat că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a greşit din punct de vedere politic când a spus că nu ar trebui modificată OUG 114: ”Domnul Teodorovici e un profesionist. Din punctul meu de vedere, domnul Teodorovici a greşit politic, a fost nefericită ieşirea dumnealui publică, până să fie tranşată situaţia. Au fost discuţii foarte multe chiar înainte de a se ieşi cu ordonanţă de urgență. E o ordonanţă foarte bună şi se referă la ”taxa pe lăcomie”. Spectrul e foarte larg şi atunci există o speţă-două unde poate fi făcută o ajustare. Se va stabili exact ce se întâmplă cu modificarea acestei ”taxe pe lăcomie”. Ea nu dispare, ea rămâne, dar cu mici ajustări”.

Începând cu 1 ianuarie a fost introdus un mecanism fiscal ce prevede impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%: taxare de 0,1% din activele financiare dacă se depăşeşte cu 0,5 puncte procentuale pragul de 2% al ROBOR, 0,2% din activele financiare dacă se depăşeşte nivelul de referinţă cu 1,01-1,5 puncte procentuale, 0,4% din activele financiare dacă se depăşeşte pragul cu 1,51-2 puncte procentuale, iar la o depăşire de peste 2 puncte procentuale a pragului taxa pe activele financiare va fi de 0,5%. Totodată, a fost impusă o taxă de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie și o taxă de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile din domeniul telecomunicațiilor.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cc

  Pregătiți să fure? :)))
  Hai tanti Pană, lasă glumele.
  De când o profesoară mediocră de lb română care a plagiat e bună de ministru în România???
  E drept, protejat de-al dvoastră care a căzut un examen de matematică la o biată admitere a ajuns secretar general PSD.
  Până când ne jucăm de-a valorile şi guvernarea?
  Nu vă stau în gât mediocritatea şi impostura proverbială din PSD??
  Numind idioți utili credeți că veți rezolva ceva?
  Sictir.

  (10)
 2. Fabulă bistrițeană

  – Vino-n baie, vino-n baie,
  Cheamă Dragnea Nicolae.
  – De n-ai baie, vino-n băi,
  Strigă Suciu Sângeorz-Băi.
  *
  Morala:
  Când ești șef de harabaie
  Poți rezolva multe-n baie.

  (1)
 3. Trei, Doamne, și toți trei!

  Trei, Doamne, și toți trei
  Erau plimbați cu-o barcă,
  Când cruci făceau femei:
  Trei, Doamne, în coșarcă!

  – Fa, Doina, aveai chef de…
  – Eu, nu, dar Dragnea tot ne…

  (3)
 4. citizen

  avem pe naiba sa ne ia.
  daca voi considerati ca „uriasa resursa umana” e formata din aia care v-au votat cu ochii închisi, oameni cu o educatie deficitara si mai mult de jumatate analfabeti functional, atunci e de fugit de pe aici.
  e suficient sa ne uitam la madam dancila ca sa ne dam seama cam cum arata din punct de vedere intelectual resursa voastra umana.
  iar olguta aia de care tot pomeniti voi ca e extraordinara a intrat cu fundul în partidul lui Vadim Tudor, iar acum am înteles ca face intens scufundari, exploreaza fundul paharelor pe care le goleste.

  PS: am scris numele cu litere mici pentru ca sunt substantive comune, e plin partidul vostru de dancile, olgute si pene.

  (13)
 5. Balan Marius - contribuabil

  Uriasa resursa umana pleaca si este inlocuita cu hoti eliberati pe recursul compensatoriu si cu penali si agramati adusi de la partide si plasati in institutii si ministere in locurile cele mai bine platite. Locul lor si misiunea lor este sa nu vada, sa nu auda ci sa execute comanda de partid. Pe langa legislatie cat se poate si mintind EUROPA asta este menirea lor.

  (2)
 6. cc

  Ştire de azi. :)))
  Darius Vâlcov, eminența cenuşie a PSD-ului permierul din umbră, a plagiat 40-50% din lucrarea de doctorat.
  Ştirea şi analiza lucrării pe PressOne .
  Cum ne-a obişnuit, Emilia Şercan ne arată cât valorează diplomele de carton a „resursei umane din PSD” de care dispune țara.
  Păi cu pregătire de carton ai miliardari de carton şi guvernanți de carton. Iar la capăt de linie, o țară de carton. Emigrația masivă e doar rezultatul normal în asemenea circumstanțe.
  Doar că nu e de carton.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.