Actualitate Recomandări

Augustin Zegrean: Trebuie să decidem dacă suntem în Europa sau nu

După ce Comisia de la Veneția și-a spus punctul de vedere cu privire la reforma legilor Justiției, fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, afirmă că ”trebuie să decidem dacă suntem în Europa sau stăm deoparte”.

”După această poziție de la Comisia de la Veneția trebuie să decidem: ori suntem în Europa și mergem mai departe după regulile celor de acolo, dacă nu stăm deoparte. E ridicol să spui că nu ții cont de opiniile Comisiei de la Veneția. Dacă la 15 ani vechime poți să ocupi un post și la 20 ieși în pensie, când să mai facă omul ăla treabă? Să stai 15 ani pentru a ajunge în fruntea DNA sau DIICOT și peste cinci ani îl scoți la pensie? Păi suntem normali la cap? E simplu: să se dea o lege în Parlament că aceste legi nu intră în vigoare. Avem un precedent în acest sens, din timpul doamnei Rodica Stănoiu”, a declarat Augustin Zegrean la Digi 24.

Comisia de la Veneţia consideră, într-o opinie adoptată vineri, că reforma privind legilsaţia penală din România slăbeşte lupta împotriva corupţiei şi a altor infracţiuni grave. Comisia de la Veneţia recomandă autorităţilor române să facă o reevaluare a amendamentelor la ambele coduri, printr-un proces de consultare, pentru a se ajunge la nişte propunere legislative stabile şi coerente, cu largă susţinere în societatea românească şi să se conformeze recomandărior Curţii Constituţionale, având în vedere că în 12 octombrie CCR a stabilit că peste 60 de articole ale proiectului de modificare a Codului de procedură penală sunt neconstituţionale, în timp ce constituţionalitatea amendamentelor la Codul penal urmează să fie analizată mai târziu luna aceasta. De asemenea, Comisia a adoptat cu câteva amendamente opinia preliminară emisă în iulie cu privire la legile justiţiei, opinie potrivit căreia aceste legi vor afecta eficienţa, calitatea şi independenţa sistemului judiciar, cu consecinţe negative asupra luptei anticorupţie.

4 comentarii

  • suntem in europa doar cu numele .

    Exprimarea libera e castigata-n revolutie,
    E dreptul nostru si e garantat de Constitutie.
    Institutiile bruiaza undele:
    Romania intra-n Europa doar cu numele.
    Promisiuni – minciuni
    Emisiuni – presiuni
    Televiziuni – sanctiuni:
    Showtime la romani!
    Noi nu da-m bani la buget sa ne cenzurati,
    Jurnalistii sunt batuti, bruscati, amenintati.
    https://Versuri.ro/w/842
    Tara asta incepe sa-mi provoace sila.
    Copii: parintii vostri doar isi plang de mila!
    Politizand cultura aratati lumii
    Marile probleme ale natiunii.
    Exact ca Inchizitia ati inchis OTV,
    Urmeaza MTV, PRIMA sau PRO TV.
    Asta nu e o politica – e direct teroare.
    Oare emigrand in masa gasim vreo rezolvare?

    JOS CENZURA!

  • Are si democratia partile ei moi , orice idiot are drept la opinie . Sa compari UE cu nazismul e de rasul curcilor . UE ne-a alocat 22,5 miliarde de euro pentru proiecte de dezvoltare dar PSD-ALDE a accesat doar 18% . Comparativ , Bulgaria a luat 70% . Ii critica pana si Corina Cretu care e europarlamentar PSD . Guvernarea actuala nu e interesata de banii europeni pentru ca nu-i pot maslui cum vor ei . E o realitate trista si Romania traieste din imprumuturi pentru salarii la bugetari , ajutoare sociale si pensii speciale . Pe termen mediu si lung acest gen de politici fiscale sunt dezastruoase pentru economie .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS