Augustin Zegrean, după OUG pe legile Justiției: Încă o lovitură. Acesta nu este stat de drept

Holistic

După ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind modificarea legilor Justiției, care prevede, printre altele, că funcţiile de conducere din Ministerul Public pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători şi că persoanele aflate în prezent în aceste funcţii cu delegare le mai pot ocupa 45 de zile, iar pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public avizul va fi dat de plenul CSM, fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a comentat pentru Hotnews:

”Este o nebunie, pentru că legile nici nu sunt încă știute de magistrați, nici nu au apucat să le citească după ce au fost modificate și se modifică din nou. Păi să dea o ordonanță prin care să subordoneze total parchetele și prin asta să închidă povestea, ce tot dau câte un pic, câte un pic. Adică tăiem coada la pisică din bucăți, ca să nu doară așa tare.

Probabil că vor să îi răsplătească cumva și pe judecători. Dacă pe procurori i-au putut face judecători, de ce nu ar putea să îi facă și pe judecători procurori? Nu e în regulă, pentru că sunt două meserii diferite, nu fac același lucru, este cu totul și cu totul altceva. Cum poți să vii după ce ai fost judecător toată viața și să conduci acum Parchetul? Nu este în regulă, dar asta se vrea, încă o lovitură pentru Justiție. Mai erau câțiva magistrați în genunchi, nu erau încă toți pe burtă. Nu se poate să schimbi legile de organizare în fiecare trimestru.

Chiar ne cred proști pe toți. Dar sigur, această lovitură nu este finală, că mai vin mâine cu alta. Eu nu înțeleg însă de ce magistrații se lasă călcați așa în picioare, pentru că este un amestec nepermis și fără precedent al Guvernului în Justiție. Așa vor, să conducă țara prin ordonanțe de urgență pentru că ordonanțele sunt mai greu de desființat, produc efecte imediat, nu discută nimeni. Acesta nu este stat de drept, este altceva ce a ajuns acum. De ani de zile ne critică toți pentru că țara este condusă prin ordonanțe, Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, toți critică România, dar nu ne interesează”.

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  DA; acesta este un stat mafiot esuat. Ne apropiem de rep. Moldova < Belarus cu pasi repezi. Mereti copii mancand pamantul unde vedeti cu ochii.

  (4)
 2. ioan popa

  D-le Zegrean, d-ta nu ai ocupat functia de judecator la CCR fara sa fi fost niciodata magistrat?
  Ba chiar erai in fruntea CCR ca asa a vrut Basescu. Atunci era stat de drept?

  (2)
 3. Vladi S.

  Nici nu ne mai dorim acel „stat de drepți” de pe vremea băsăului și a binomului coldea-coveși !!!! Triste vremuri ! Când zegrean scria erate noaptea ca …

  (3)
 4. Balan Marius - contribuabil

  Raportul in comentarii in favoarea penalilor este de 3 la 1.Cu un asemenea calcul este lesne de inteles ca poporul roman trebuie sa fie dus de nas, furat si mintit. Deci sunteti partasi la prabusirea Romaniei si in devenirea ei in scurt timp ca un teritoriu locuit de specimene umane de joasa speta.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.