De astăzi puteţi cere statului banii pe taxa auto. Ce se întâmplă dacă nu găsiţi dovada plăţii

Holistic

Proprietarii de mașini care au plătit taxa auto sau timbrul de mediu în ultimii ani pot să ceară, începând de astăzi, restituirea banilor de la stat. Formularul pentru recuperarea taxei auto a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Şoferii trebuie să îl completeze, să depună o serie de acte şi să facă dovada plăţii taxei.

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Cristian Parasca, a declarat pentru Timp Online că cererile pentru recuperarea taxei auto pot fi depuse la Fisc începând de luni, 28 august a.c.

„Cererile pot fi depuse de azi la administraţia de domiciliu de către toţi cei care au plătit taxa. Nu contează dacă au vândut sau nu maşina. Pot face rost de o copie a cărţii de identitate a maşinii. Taxa o recuperează cel care a plătit-o, chiar dacă maşina e vândută altcuiva. Trebuie însă copie după cartea de identitate a maşinii, a talonului şi a chitanţei cu care a achitat taxa, dar, dacă omul nu găseşte chitanţa, o vom găsi pe la noi sau la administraţia unde a achitat. Vineri a apărut modelul de formular, dar, oricum, cererile nu se soluţionează fiindcă nu au apărut încă normele de aplicare la ordonanţă. Acestea trebuie să apară în 60 de zile de la publicare, adică până în 7 octombrie 2017. În norme vom vedea detalii legat de cum se va proceda, cum vor fi restituiţi banii, în ordinea depunerii cererilor, în ordinea efectuării plăţilor de-a lungul timpului. Ne aşteptăm la un număr mare de cereri având în vedere că sunt peste 29.300 de şoferi din judeţ care au achitat această taxă din 2007 încoace şi doar 4700 au făcut demersuri să o recupereze”, a spus şeful AFP Bistriţa-Năsăud.

Timp Online a stat de vorbă, în piaţa auto de la Livezile, cu mai mulţi şoferi care au plătit taxa auto, dar mulţi dintre ei nu sunt informaţi în legătură cu procedura de restituire:

„Mi-ar prinde bine banii, dar nu mai am cartea şi nici talonul. Am vândut între timp maşina”.

„Nici nu ştiu ce trebuie să fac să-mi recuperez banii. Nici nu mai ştiu cât am plătit. Nu prea am încredere că ne vor da banii înapoi. De luat îi iau repede, de dat înapoi îi dau greu”, a declarat un şofer.

„Eu am fost la Finanţe să o recuperez fiindcă am înscris maşina în 28 decembrie anul trecut şi mi s-a spus că nu se poate. Se poate acum? Merg din nou. Am plătit 360 de lei, dar e oi sumă şi aceasta şi merită să o recuperez. Mai am o maşină din 2006, am cumpărat-o de la o persoană fizică, maşina era înscrisă deja şi, ca să o pot recupera, ar trebui ca dânsul să facă cererea, primul cumpărător al maşinii din străinătate, iar omul de la care am luat-o nu a fost fair-play şi nu aş mai apela la el chiar cu riscul de a pierde banii, deşi e vorba de 500 de euro”, a spus o altă doamnă.

„Nu cred că se vor da banii înapoi. Eu nu mai am maşina, am vândut-o, dar atunci nu am recuperat banii de la cumpărător”, a spus alt şofer.

„Eu nu mă duc să-mi dea banii înapoi. E prea mult de umblat. Aş avea de recuperat 3700 de lei, dar las banii statului. Nu mi se rentează să umblu atât pe la stat, mai mult pierd timp. Fiica mea a plătit peste 6000 de lei, a dat statul în judecată şi îi dă banii înapoi în rate, câte 1000 de lei. Vă daţi seama”.

„Eu am hotărâre judecătorească. M-am judecat cu statul, am plătit avocat. A durat vreun an procesul. Mi-au dat bani timp de trei ani, iar acum s-a sistat. E vorba că, de la 1 ianuarie se va da restul de bani. Am recuperat trei părţi şi două au mai rămas de recuperat. Statul ia cu două mâini, dar de dat înapoi, nu mai dă decât cu jumătate de mână”.

„Eu nu am recuperat taxa şi nici nu o recuperez. Pentru 200 de euro cât am plătit la maşina mea nu merită să umblu. Când mi-a da Guvernul fără să fac alte treburi, îi voi lua. Voi depune cerere la ANAF, dar nu se ştie când vin banii. Peste 10 ani poate. Parcă era mai bine cu taxa. A mai câştigat şi statul un ban, iar statul suntem noi. Nu se aduceau atâtea rable în ţară. Acum, indiferent că e noneuro, că e euro 1, le aduc toţi în ţară şi umplem toţi ţara de rable”

„Nu am recuperat taxa şi nici nu o recuperez. Le-o las pomană. E multă umblătură pentru ea şi pe mine mă dezgustă. Pentru 200 de euro cât am plătit nu merită. Cred că mulţi vor renunţa la bani”.

Restituirea sumelor se va face în baza deciziilor emise de Fisc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. În acest interval de timp își vor primi banii înapoi cei care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Pe de altă parte, cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule vor primi banii abia în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, potrivit avocatnet.ro.

Termenul-limită până la care se va putea cere returnarea fostelor taxe auto este 31 august 2018. Proprietarii de mașini ce deja au depus în trecut cereri de restituire nu vor mai trebui să depună altele noi.Taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule au fost obligatorii, în mod succesiv, între anii 2007 și 2017. În prezent, nu mai există nicio taxă de mediu obligatorie la prima înmatriculare a unei mașini în România.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. veveritza

  suntem o tara de iobagi prosti si ne meritam soarta, daca cei care au un drept oricât de mic renunta la el din lene.
  cam tot pe acolo e si spiritul civic – e si el îngropat adânc în lene si indiferenta.

  (0)
  • Român

   Veveritza, ai perfecta dreptate…
   Se pare că din aceste trăsaturi ce ne caracterizeaza, s-a inspirat şi Ion Creanga în poveştile sale, atunci când a scris, de exemplu, ,,Povestea unui om leneş”, care a preferat să meargă la spânzurătoare, decât să-şi ,,moaie posmagii”…, sau ,,Prostia omeneasca”, cea cu drobul de sare ce ,,sta să cadă în capul copilului”… Aşa am fost dintotdeauna, aşa suntem azi şi se pare aşa vom fi până la sfârşitul sfârşitului. Vom ,,boci cu ochii ațintiți la drobul de sare de pe cuptor” şi vom prefera spânzurătoarea, decât să punem mâna să facem ceva…

   (0)
  • mide

   Cand au de luat 200 euro zic ca e putin si lasa statului banii pentru ca nu merita timpul piedut!!! Cand le-a pus statul 4 bani la benzina au sarit in sus ca saracesc ,,,Cine dreaq sa mai inteleaga pe roman???

   (0)
  • Taranu Ion

   termenul istoric consacrat era de fapt ,,iobag al fiscului” … 😉 nu glumesc deloc!

   (0)
 2. Cititor

  E o.noua bagare in ceata.Faceti cerere sarmanilor,ca la Pastele cailor o sa capatati banii.La fel ca si dascalii.care tot asteapta cu hotararile judecatoresti castigate,defalcate pe ani si tot nimic de vreo 2-3 ani.

  (0)
  • Moise

   Eu am cumpărat masina in 2017 și foastul proprietar a re cuperat taxa dar eu am plătit-o din nou . O sa recuperez taxa?

   (0)
 3. Grigore

  Astia suntem, eu m-am judecat pentru 124 lei, in numele unui prieten, ca sa ii obtin lui banii. Asta inseamna indarjire.

  (0)
  • costi

   daca va spun ca am facut reclamatie la ANPC impotriva BCR pentru ca nu mi-a dat la schimbul valutar 0,18 bani, iar apoi m-au sunat de la BCR sa merg sa primesc cu ordin de plata acei bani, cum e? :))

   (0)
 4. Andrei

  Au facut in asa fel ca oamenii sa nu recupereze nici un sfert din ce le-a fost luat. In mod normal taxa platita se transcrie urmatorului proprietar, daca masina e vanduta intre timp. In acest mod, actualul proprietar nu poate recupera valoarea taxei, intrucat , desi a platit valoarea fostului proprietar, statul ii ia acum acest drept. Iar fostul proprietar, care nu mai detine copii dupa actele masinii, nu are nici el nici o sansa!

  (0)
  • Grigore

   Actualii proprietari sa ii caute pe fostii care au plati taxa si sa ii ajute sa recupereze taxa

   (0)
  • Alan Dala

   E o prostie ca fostii proprietari, care au vandut masina mai scump, doar pentru ca avea taxa platita si nerecuperata, acum tot ei sa recupereze taxa. Spre exemplu, la masina mea, taxa a fost in jur de 2200 de euro. Eu am dat acei bani la fostul proprietar, pentru ca pretul de vanzare normal ca avea inclusa si taxa. Deci eu ar trebui sa recuperez acei bani. O prostie!

   (0)
  • Dan

   Actualii proprietari au cumpărat mașinile „cu taxa plătită si nerecuperata” inclusa in pretul de vanzare. Banii se dau tot foștilor proprietari?

   (0)
  • Alan Dala

   Cei mai castigati vor fi samsarii care au inscris masinile inainte sa le vanda. Deci statul a pus la punct o schema, prin care sa ii insele pe cei care au cumparat masini cu taxa platita si nerecuperata. Statul pare complice cu samsarii. :))

   (0)
 5. Grigore

  Da normal, cat de prost sa fii sa dai bani in plus (2000€) unuia care avea dreptul de atunci sa faca proces si sa isi recupereze taxa. Neam de dobitoci fraieri romanii. Si foarte bine ca o recupereaza toata lumea.

  (0)
  • Alan Dala

   Nu dadeai in plus. Ala era pretul si cei 2 mii se regaseau in pret. Stiu si stiam ca avea dreptul sa recupereze, dar chiar am urmarit pe portal.just.ro si am vazut ca nu a facut-o, deci omul a fost fair play. Oricum nici el nu statea in 2 mii de euro. Nici pe mine nu ma intereseaza 2 mii de euro, dar nu mi se pare o nedreptate. Nu cred ca o sa incerce sa recupereze nici acum, nici daca ar avea copiile, dar daca ma contacteaza poate ii propun sa facem jumate-jumate. Eu eram revoltat numai pentru faptul ca mi se pare o nedreptate, nu ca am dat sau nu bani in plus.

   (0)
  • mircea

   -cel cu 2200 euro taxa platita zice ca a vandut masina cu taxa cu tot???…m-as mira sa fi luat pe masina sa zicem ca facea 2500 euro si i-a dat cumparatorul 4700 euro-e o prostie omule,niciodata nu o sa iei cat ai bagat in masina…asa ca nu mai comenta aiureli…

   (0)
  • Alan Dala

   @mircea
   Cumparatorul a dat 16 mii de euro. Taxa pe care o platise vanzatorul cand a inmatriculat-o a fost in jur de 2 mii. Cumparatorul a fost bucuros sa cumpere masina cu taxa platita si nerecuperata, pentru a nu avea alte batai de cap si timp pierdut pe la cozi.

   (0)
 6. cc

  Cum jupuitul contribuabilului (recte fraierului) a devenit o știință economică predată de timpuriu politrucilor zeloși și aplicată de instituțiile fiscale ale Statului cu același zel de oameni încremeniți pe scaunele de piatră, restituirea taxei este o glumă, pe care p…mea o înghite ca măsură populară.
  Să ne înțelegem.
  Primo, e praf în ochii prostimii.
  Tranzacțiile au fost digitalizate, există baze de date , doar statul e colecționar de date private…îmi aduc aminte doar o aventură cu o plata unei rovignete când trebuia prezentată până și nu știu ce număr complicat…la un calculator separat..vs Austria unde am cumpărat-o cu benzina…
  Deci dacă există digitalizată baza de date în care cei care au plătit taxele respective…de ce nu se ocupă automat așa numitul Stat de returnat taxele la cetățenii respectivi.
  Din cauză că ca și într-o crimă cu premeditare au anticipat că nu toată lumea va revendica acei bani..au complicat procedura peste măsură doar ca să descurajeze pe cei care vor o restituire..formulare, auzi la ei formular de completat…:):) 😉 cerere de restituire, chitanță, bon fiscal hârtie și alte chestii complicate și mărunte..
  Vă fură Statul cu zile și tot mai sunt fraieri care să creadă în chestii mărețe gen națiune, patrie etc.
  Păi ca și exercițiu de reflecție.
  Fiscul (și nu numai) a doua secundă când ai întârziat automat îți calculează dobânda de datorat…exact pe nume prenume și cont în bancă de recuperat.
  Ar fi fost floare la ureche să deducă direct din impozitele datorate acele sume..mai pe înțelesul proștilor să fiți impozați fără sumele suprataxate.
  Sunteți furați pe față.
  Da nu vă pasă că și voi furați pe dos..cum s-ar spune.

  (0)
  • Marius

   Sunt o gramada de tampiti care cred ca daca au cumparat o masina cu taxa platita ar trebui ca lor sa li se returneze acum acei bani. Cica au platit mai mult pe masina ca avea taxa platita…..pai de ce nu ati fost dupa masina in Germania sa o cumparati fara taxa ??? Eu am vandut doua masini pentru care am platit aceasta taxa ,vanzarea avand loc anul acesta. Ce bani in plus credeti ca au dat cumparatorii in conditiile in care nu mai conta daca are sau nu vreo taxa platita. Cei ce au platit taxele dovedite ilegale sunt singurii indreptatiti sa le incaseze. Restul dunt povesti cu frustrati. Oricum o masina pentru care taxa era platita ,in pretul de revanzare nu se regasea taxa in integralitate pentru ca altfel ati fi luat-o neinmatriculata ,nerulata in Romania,la aceeasi bani. Deci masinile cu taxe platite pe care le-ati cumparat unii dintre voi aveau preturi mai mici decat daca le-ati fi luat aduse din afara pentru care trebuia sa platiti atat taxa cat si RAR-ul, adica inca 100 euro.

   (-1)
 7. Cristi

  Ce tampenii vorbesc unii. Cum adică să nu poată recupera banii cei ce au platit-o ?! Țară de idioți ce avem. Eu am vândut masina fără să fie inclusă chestia aia cu taxa. Iar eu am dat la început din start pe taxa 550€. De ce sa nu imi pot recupera banii platiti si sa o recupereze ala de ă cumparat-o pe un pret de mai nimic ?! Bateti câmpii,foarte bine face statul,sa recupereze cel ce a platit-o,nu ala care a facut pomana. Dacă voi ati fost „destepti” si nu v-ați ținut documentația pentru recuperare,sa fiti sănătoși

  (0)
 8. UnProst

  Traim intr-o tara de prosti. Azi am fost la ANAF la Ploiesti sa depun cerere, conform modelului aprobat . Taxa platita in 2008, autoturism vandut acum 2 luni cand NU MAI ERA NICIO TAXA, INTRASE IN VIGOARE OUG 52/2017 (am scris cu majuscule pentru a vedea si aia care sustin ca nu fostul proprietar trebuie sa primeasca banii, ci mama omida sau Sfantul Duh…etc).
  …SURPRIZA!!!…domnii de la ANAF Ploiesti s-au gandit sa mai ceara niscai documente in plus, ca sa mearga treaba romaneste, ca la noi, asa cum ne e obiceiul din strabuni!
  Cine vrea sa depuna cerere, trebuie sa prezinte si documente originale, cartea si talonul, ca deh…trebuie sa confrunte ei copiile, sa fie conforme cu acestea!!!
  Degeaba le-am explicat ca am vandut masina, ca originalele sunt la noul proprietar, la 500km distanta, ca nici modelul de cerere aprobat in M.Oficial si nici OUG 52 nu stipuleaza nimic de documente originale, ca documentul de plata a taxei se afla oricum in evidenta lor, in arhiva, etc, etc … o tin pe a lor…ba mai mult, vor si un extras de cont de la banca, chiar daca e trecut contul pe cerere…deh, asa vor ei, poti sa zici ceva?!…ce daca nu e necesar, ce daca sunt date confidentiale pe extras, daca asa a stabilit un „cap luminat”, asa facem! PUNCT.
  …Ah…era sa uit… nelipsita copie de pe buletin/CI, ca sa fie totul ca la carte.
  Toate astea le vor ambalate frumos, intr-un dosar cu sina…tot din banii mei!… 😉

  (0)
  • Emil

   În aceeași situație mă aflu și eu sunt proprietarul mașinii de 10 ani am depus anul trecut dosarul pt recuperarea taxei și acum că nu am dreptul că doar dacă dorește fostul proprietar dar menționez că cel care mia vândut-o și -a recuperat banii de la mine eu am cumpărat acum 10 ani .Nu mi se pare corectă legea că cel.care a vândut -o si-a recuperat banii de la mine și acum îi mai vrea și de la stat iar eu o dau la fier vechi pa 500 lei de pomană. Erau pe atunci mașini cu 1600 euro iar eu m-am bucurat ca nu mai umblu să o inscriudați și am dat pe ea 2400 de la proprietar și menționez că atunci nu știam că se va da legea cu recuperarea taxei.dar acum nu mai recunoaște cineva că si-a luat mai mult pt faptul că a avut-o înscrisă. Mi se pare corect că cel care deține mașina să ridice banii.Nu cei ce fac bisnită cu mașini vechi.

   (0)
 9. UnProst

  Revin cu noutati…poate ajuta pe cineva!
  Am depus cererea la la AJFP Ploiesti, impreuna cu toate copiile cerute de stimabili, ambalate in pretiosul dosar cu sina. Pe aceasta am declarat pe propria raspundere ca toate (copiile) sunt conforme cu originalul si le-am aratat fotografii de pe carte si talon, trimise de actualul proprietar. Bineinteles ca nici nu s-au uitat la ele dar nu au mai avut ce sa comenteze… cu mana tremurand mi-au luat actele, au dat nr. de inregistrare la cerere si … sanatate!
  In concluzie… SE POATE! Totul e sa insistati, sa nu va lasati calcati in picioare si sa nu renuntati la dreptul vostru legal.
  Acum solutionarea cererii ramane de vazut care va fi si cat va dura. Traim totusi in Romania!
  Bafta tuturor!

  (0)
  • Simona S

   Si eu tot la Ploiessti … in aceeasi situatie . Masina vanduta cand nu mai era nicio taxa , taxa a ramas nerecuperata. In 28 august cand am vrut sa depun cererea , am reusit sa o inregistrez cu scandal : la seful persoanei de la REGISTRATURA , la registratura si chiar la Juridic . Mi-au inregistrat-o , dar mi-au spus ca banii nu ii iau . ramane de vazut . Si cei de la Juridic considera ca important este ce se va scrie in Normele de aplicare ale Ordonantei . Am incercat sa scriu la Ministerul Mediului – nu am primit raspuns . La ANF nu am reusit sa trimit nicmic online – Min .Mediului si ANAF vor semna viitoareleNorme . Asa ca am scris si la Guvern – ramane de vazut daca ma va lua cineva in seama si se vor evita alte procese . Sa fim uniti!

   (0)
 10. MariaFan

  Buna ziua tururor,
  Trebuie sa mearga doar proprietarul masinii?
  Nu poate merge sotia de exemplu cu dosarul ala minunat?
  Multumesc!

  (0)
 11. Kiki

  Ce teapa o sa ne luam….
  Astia dau taxa inapoi ca sa poata baga o taxa noua. Pentru toti. Si pentru cei ce au platit taxa/timbru. Ce or face prostii care au cumparat masina deja cu taxa platita si nerecuperata…. nici propritarul initial nici urmatorii nu pot recupera nimic si desi masina va avea taxa platita tot se va plati pentru ea ….

  (0)
 12. Constantin

  Au trecut cele 60 de zile in care ar fi trebuit sa apara si normele metodologice de aplicare a OUG 52/2017. Mai spera cineva ca vor aparea vreodata? Au trimis Ordonanta la Strasbourg, sa le scoata ochii, si gata. Au mai pus de-o teapa. Banii inapoi? Poate la calendele grecesti.

  (0)
 13. Lili

  Mi-a fost furata masina in Bulgaria cu tot cu acte(talon,carte tehnica).Am facut reclamatie la politia de acolo si dupa 5 ani am primit raspuns ca nu a fost gasita.
  In acest caz ce am de facut sa-mi recuperez taxa de poluare?

  (0)
 14. Constantin

  Vedeti smecheria? In loc de norme de aplicare au mai dat o ordonanta pentru completarea ordonantei… Pe 3 ianuarie vor mai da o alta ordonanta pentru completarea ordonantei care completeaza ordonanta, s.a.m.d. Numai sa nu dea inapoi banii incasati ilegal. Dar la luat sunt primii. Halal!!!

  (0)
 15. Catalin

  Si eu am luat o transa in noiembrie 2016 si apoi nu am mai primit nimic! Mai trebuie depusa alta cerere sau alte documente? Stie cineva ?

  (0)
 16. BUHUS

  la art 5. se precizeaza clar ca ,, sumele ramase de restituit ….se restituie din oficiu in termen de 120 zile de la data de intrare in vigoare a normelor metodologice…
  Cred ca multi din comentatori , foarte multi chiar, nu au citit legea.

  (0)
 17. Elena

  Am hotarare judecatoreasca de recuperare a taxei, in valoare de 5400. ANAF Sect. 2 mi-a returnat pana acum 3 rate, a patra rata trebuia sa-mi fie virata in cont pana pe 13 noiembrie. N-am primit-o nici pana acum, trebuie din nou sa merg la ei sa vad ce se intampla. De luat stiu sa ia dar, desi am hotarare judecatoreasca, trebuie sa stau iar pe la usile lor.

  (0)
  • Denisa

   Buna. Cum ai obtinut aceasta hotarare judecatoreasca? Nu gasesc nicaieri care sunt pasii de urmat pentru obtinerea ei.

   Multumesc!

   (0)
 18. Cristina

  Buna ziua tuturor
  Am cumpărat o mașina pe firma cu motor mare 3000cm in anul 2007 taxa a fost 5000€
  Am mai ținut mașina 6 luni cu numere de Germania in așteptarea scăderi taxei de prima înmatriculare a scăzut taxa la 2600€ . Am plătit taxa și nu am recuperat-o, după 3 ani am vândut mașina. Nu am decât chitanța cu care am plătit la administrația financiară mașina era pe firma. Nu mai am cartea mașini și nici talon. Cum pot să-mi recuperez taxa ?

  (0)
 19. Lor3na

  Buna. Am si eu o intrebare si daca ma poate lamuri cineva. Am cumparat o masina in 2008 am platit taxa de 1500€ dar masina a fost trecuta pe fostul sot (intre timp am divortat pana s-au gandit sa ne dea taxa ) situatia este in felul urmator, masina este pe tatal meu acum. Ce sansa as mai avea sa recuperez taxa, fara a-i mai cere lui ajutorul si tinand cont ca masina a fost cumparata de parintii mei. Mi-ar prinde bine un raspuns…si succes celor ce si-au depus dosaru

  (0)
 20. Andrei

  Oare cei ce am vandut masina, putem gasi copie dupa talon si carte la primarie unde a fost bagat la impozit. Acolo stiu ca iti cer copie dupa talon si carte. Daca a incercat cineva asta, rog sa lase raspuns aici.

  (0)
  • Ionuț

   La primărie o să găsești si copie de pe carte si talon sau la firma unde ai făcut asigurarea

   (0)
 21. vali

  Cine ami poate spune daca depun toate actele pentru recuperarea taxei auto inclusiv extrasu de cont unde se vireaza bani dar este pe alt nume contu si eu sant deacord ca suma care trebuie sa vireze anafu sa intre la alt cineva in cont are ceva sau trebuie fiecare sa aiba contu lui va multumesc

  (0)
 22. Lucian

  Eu am toate actele, mai putin copie dupa CI vehicul. Nu inteleg de ce mai este nevoie de aceasta copie, deoarece in certificatul de inmatriculare este trecuta seria CI a vehiculului si data inmatricularii.
  Mentionez ca am copie dupa CI a vehiculului inainte de inmatriculare.

  (0)
 23. Florin

  Nu ii inteleg pe cei care au cumparat masini cu taxa platita Dar NERECUPERATA la momentul vanzarii !Ce treaba aveti voi cu taxa ? Pe mine m-a ajuns 5000 masina din care 1000 taxa. Cumparatotul a luat masina de la mine pe 2000 ! Am dat-o ca aveam nevoie d3 bani…mama suferind de cancer. Am pierdut din start 3000. El s-a bucurat. Eu nu. Acum e momentul sa imi iau banii de taxa inapoi ! Pentru ca eu am platit taxa. Asa ca voi astia care va plangeti ca masinile voastre Raman fara taxe si ca voi ati platit un pret pe o masina cu taxa NERECUPERATA.. UN PRET DE RAHAT ..mai bine va abtineti! Daca cumparatorul vroia sa nu recuperez taxa trebuia sa imi Dea 4500 …sau chiar 5000 cat am platit eu…nu 2000 si sa aibe pretentia sa nu imi recuperez taxa!

  (0)
  • Gina

   Oameni buni am platit in 2007,. O taxa de 6000 lei nu mai dețin decât chitanță mașină am vandut-o in 2009 de unde pot face rost de copie după cartea și talon?administrația nu are timp sa caute în arhivă așa ceva?

   (0)
 24. Marco

  Imi poate spune cineva daca am platit la RAR 1050 lei si am chitanta si nu mai vreau sa înscriu masina pe ro mai pot sa recuperez bani

  (0)
  • Papy

   Nu poti. Ai platit la RAR ptr inscrierea in circulatie a autoturismuluo. Nu este Taxa deTimbru/Mediu/Poluare…. ai platit taxele de : certificat autentificare, ITP etc etc ….

   (0)
 25. Eugen

  Buna ziua,
  Am inmatriculat masina in decembrie 2008 si am platit 1500 Euro (5670 lei). Am copii dupa chitanta si cartea de identitate a masinii dar nu am si dupa talon. Am vandut masina in 2012 si cred ca nu am sanse sa mai obtin o copie de la primarie. Mai este vreo solutie?

  (0)
 26. Carmen Dragoiu

  Buna ziua! Am înmatriculat pe 4 ian 2007 un Nissan nou,am plătit taxa de prima inmatriculare însă ANAF nu gaseste chitanța si refuza sa.mi restituie banii…Stie cineva cum pot rezolva?

  (0)
 27. Theo

  Am o intrebare:
  Nu am reusit sa completez acel formular unic…singura sansa de a recupera banii este darea statului in Judecata,care sunt pasii necesari si daca se merita cheltuielile…mentionez ca trebuie sa recuperez 1200 lei.

  (0)
  • Denisa

   Buna,

   Daca ai primit raspuns, te rog sa impartasesti detaliile, si eu sunt in aceeasi situatie si nu gasesc pe nicaieri pasii de urmat pentru obtinerea hotararii judecatoresti.

   Multumesc

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.