Așa vor arăta locurile de odihnă de pe Via Transilvanica

Holistic

(FOTO) Pe Via Transilvanica vor apărea, pe porțiunea din Bistrița-Năsăud, mai multe locuri de popas, proiectate de arhitecți și care vor fi realizate în baza unui parteneriat între Asociația Tășuleasa Social și Federația pentru Dezvoltarea Zonei Rurale Bârgău-Călimani.

”Tare bucuroși am primit de la GAL Bîrgău-Călimani întrebarea: cum ar putea să se implice și ei în proiectul Via Transilvanica?
Călătorului îi șade bine cu drumul, dar ce bine mai e din când în când să faci câte-un popas. 

Așa că le-am propus să ne surprindă cu un proiect pentru câteva popasuri pe traseul finalizat din județul Bistrița-Năsăud. Ei au făcut un plan și s-au gândit că vor prelua și acoperi cheltuielile pentru acestea.

Colegul nostru Bogdan Brânzaș a găsit și arhitecții care să le planifice și uite așa vor arăta locurile de odihnă de pe Via Transilvanica, traseul din județul Bistrița-Năsăud, imaginate de cei de la Raum Arhitectură și anume de domnul arh. Adrian Roșca și de domnul arh. Horațiu Răcășan, alături de un grup de studenți.

Salutăm și susținem asemenea inițiative de implicare în acest proiect, mai ales ale entităților locale de pe linia traseului nostru, traseul tuturor!

Mulțumim GAL Bîrgău-Călimani și Raum Crew Arhitectură, ne vom bucura să ne tragem sufletul în asemenea construcții frumoase!”, a scris Tășuleasa Social pe Facebook.

Tare bucuroși am primit de la GAL Bîrgău-Călimani întrebarea: cum ar putea să se implice și ei în proiectul Via…

Publiée par Via Transilvanica sur Mardi 16 avril 2019

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Pentru exploatarea civilizată a întregului traseu, ar trebui să se desfășoare o activitate de educație continuă, atât a utilizatorilor, cât și a localnicilor pentru respectarea mediului înconjurător, cât și al muncii depuse pentru realizarea acestui obiectiv de interes general, atât pentru turism, cât și pentru economia țării. Dacă s-ar putea face și un sistem de supraveghere a tuturor obiectivelor realizate, ar fi un lucru minunat. La proiectarea căsuțelor ar fi bine ca pereții laterali să se poată rabata pe timp de vreme bună, dar să se poată închide pe timp de ploaie sau iarnă, deoarece s-ar putea utiliza și în acest anotimp.

    (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.