IPS Mitropolit Andrei, la Sigmir (FOTO)

Holistic

IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din Sigmir, Protopopiatul Bistrița.

La slujbă au asistat oficialități locale și județene.

”Am fost bucuros să mă alătur azi credincioșilor din Sigmir, unde a avut loc un eveniment important: sfințirea iconostasului bisericii din localitate, Sfânta Liturghie Arhierească fiind oficiată de către IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Tot azi, preotul paroh Simion Rad, care păstorește cu cinste si har această comunitate, a primit înalta distincție preoțească de iconom stavrofor, o confirmare binemeritată a muncii domniei sale. Emoționantă a fost și slujba de hirotonisire a preotului Pașca Alin Ionel, căruia îi doresc o misiune plină de succes și satisfacții duhovnicești, pe această cale frumoasă a credinței. Să mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne ține sănătoși și pentru că ne bucură sufletele cu zile ca și aceasta”, a postat pe Facebook viceprimarul Bistriței Cristian Niculae.

Parohia Ortodoxă Sigmir a fost înființată la 1 aprilie 2004, anterior fiind filie a Parohiei Blăjenii de Sus.

Biserica ortodoxă cu hramul ”Sfântul Ierarh Nicolae” a fost sfințită în iulie 1973 de IPS Teofil Herineanu, după ce lăcaşul de cult a fost cumpărat de la saşii luterani, reparat şi adaptat cultului ortodox. Piatra de temelie a bisericii iniţial săseşti a fost pusă de preotul Michael von Shankenbank în 1796, edificiul fiind ridicat până în 1799. În ultimii ani, biserica a fost supusă unor ample lucrări de consolidare și reabilitare.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.