”Să arătăm la referendum că mai important decât statutul de țară membră UE este Dumnezeu”

Holistic

”Pentru România, referendumul pentru familie reprezintă un moment extrem de important. Sunt presiuni foarte mari de la Europa și unii politicieni au rezerve în a spune concret lucrul acesta, dar eu o spun fără nicio rezervă. Nu cred că Europa trebuie să ne facă agenda din punctul de vedere al sistemului de valori, nu cred că Europa trebuie să ne spună nouă care trebuie să fie relația noastră cu Dumnezeu, nu cred că Europa trebuie să ne spună cum să arate familia în România. Respectăm drepturile tuturor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la festivitatea de deschidere a noului an școlar organizată la Liceul Logos Bistrița.

El a adăugat: ”Sper ca mâine, în Senat, când se va decide data referendumului, 7 octombrie, toate partidele politice să arate nu doar declarativ ci și prin vot că e mai important Dumnezeu. Acest referendum nu este al unui partid politic, ci a fost pornit de Coaliția pentru Familie și a fost susținut foarte tare de Biserici. Acest referendum este despre România, despre viitorul României. Avem un minim de obligație morală, indiferent de simpatiile politice, de Bisericile la care mergem, să susținem cu toată forța acest referendum și să arătăm nu numai Europei, ci întregii lumi, că în România mai important decât statutul nostru de țară membră UE și NATO este Dumnezeu, legile și regulile Lui. Suntem oricum un model pozitiv pentru libertatea de exprimare, libertatea creștină, pentru modul cum arată Bisericile în România. Unii declară că susțin referendumul pentru familie, dar în comisii se abțin sau nu se prezintă. Cred că poate fi un nou început pentru România, un restart această dată de 7 octombrie, să dăm un exemplu lumii că în România moralitatea, credința în Dumnezeu rămân prioritare”.

Comisia juridică și Comisia pentru constituționalitate din cadrul Senatului au adoptat un raport favorabil pentru propunerea legislativă de revizuire a Constituției. Camera Deputaților a adoptat, în 9 mai 2017, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, semnată de 3 milioane de cetățeni.

ACTUALIZARE Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi 11 septembrie, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Liderii grupurilor ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. cata mwie mai putem da???....

  mai avem si alte treburi …
  ma minunez ca la fiecare turnura apare cate unul cu aberatii de genul asta care cere…..mw…e cat trenu!!!

  (0)
 2. Alan Dala

  Aici si-a cam dat cu mucii in fasole, prin aceasta exprimare.
  Nu se poate pune in balanta apartenenta la UE, indiferent ce ai pune pe celalalt taler.
  Si eu sunt impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

  (0)
 3. x

  Sunt perfect de acord ca Dumnezeu si regulile lui este mai important decat NATO, UE, FMI etc si regulile lor, dar…si decat Wonderland, mere, struti, proiecte pt padurea Codrisorplatite cu multi bani si nerealizate, centura ocolitoare a orasului prin oras etc. si cei ce le-au scornit. Asta asa pe plan local…ca la nivel national este cu mult mai grav…Cu toate ca daca vorbim de judet si de PSD sunt uni care fac lucruri folositoare iar alti au doar pitici in cap.

  (0)
 4. Walter Born

  Discursul copiat probabil dintrun discurs a lui Putin sau alt comunist homofob. Mai inainte se lauda cu investitii cu BANI EUROPEENI si in parallel acum cu valori antieuropean. Omeni din PSD sa potrivesc altceas speech care a primit si Orban de la Guy Verhofstadt in parlamentul european recent. https://web.facebook.com/GuyVerhofstadt/videos/10155653269120016/
  Tehnica de comunicare folosita de mai multi politicieni, nu numai de PSD ci pe plan international de mai multi (Trump,Erdogan,Orban,Putin etc.) si local (Pana,Cretu,Moldovan,Suciu etc.) este sa ataci adversarul inchipuit exact cu argumentele care ar fi potrivite lor insusi. Asa practic anuleaza pozibilitatea de ar fi atacat ei la punctele lor slabe sau dezastruoase. E simplu sa te profilezi pe pielea minoritatiilor.
  Suna absurd dar se pare ca la electoralul lor functioneaza perfect si dezbinarea intre grupele din popor sa adinceste asa cum vor.

  (0)
 5. Nea Ion

  Ce usor scot unii peostii din purul gandiri.De fapt t aceasta afirmatie trebuie incadrata la categoria ,,politicienii spun lucruri traznite”.Sigur locul in care se afla ,in fata penticostalilor,alaturi de reprezentantul lor in parlament( Sighi) il obliga sa spuna ceva despre D-zeu .Daca Nea Ion ar spune o prostie imensa ca cea de mai sus nu ar fi mare bai ,ca-i batran si nu-i scolit ,dar cand vine de la un vicepresedinte national (nu ca ar fi mai scolit) …..nu e OK
  PAREREA MEA!

  (0)
 6. Rodica

  nu v-ar fi rusine.!
  gratiati hotii si violatorii, nemernicii cu condamnari penale conduc ministere, va afisati cu femei care va pot fiice, inselati orice asteptare de bun simt, adulati pe unul care-a furat din fondurile destinate copiilor, faceti scut de protectie in jurul plagiatorilor, pupati straie aurite facute pe bani luati aproape cu japca de la mii de familii nevoiase! Mintiti, furati, inselati, dispretuiti pe oricine nu este ca si voi………………..si voi se cheama ca aveti un Dumnezeu?
  Da nu o sa va rasplateasca el pe masura faptelor voastre?

  (0)
  • Alan Dala

   Pai avem de ales intre a adula pe unul care a furat din fondurile destinate copiilor si unul care a facut fonduri din vanzarea copiilor, samsar de copii. Aici va cam riscati sa o dati pe lacrimogena asta cu copiii, ca vorbiti de funie in casa spanzuratului.
   Voi aveti Dumnezeu ca adulati un SAMASAR DE COPII?

   (0)
  • Rodica

   Alan Dala poate tu ai de ales intre doua rele.

   Eu nu.Pentru mine raul este rau oricine l-ar face.

   Unu ca tine nu poate exista decat in umbra cuiva. Eu am condamnat totul, tu doar compari.
   Te rog sa citesti mai atent! Si nu te mai infileta daca nu ai percutie!Risti sa-ti ramana ceva pe afara.Cumva comentariile tale sunt monitorizate si daca nu specifici clar chestia asta , nu-ti primesti tainul?Aveti de respectat un anumit text?

   (0)
 7. Sorin Ovidiu Vîntu

  Nu cred într-un dumnezeu care stă să-mi facă inventarul bunelor și relele din existența mea, dar nici în teoria conform căreia, acum vreo 2 milioane de ani, undeva în vestul Africii, un grup de maimuțe s-au culcat noaptea proaste și s-au trezit dimineața deștepte.

  (0)
 8. Indiferenta

  Mai raducule despre ce libertate a bisericilor vorbesti??? Poate libertatea bisericii ortodoxe sa fure de la biserica greco catolica. Este biserica greco catolica libera sa-si redobandeasca bisericile pe care statul comunist i le-a confiscat??? Nu! Pentru ca ortodoxia voastra cu apucaturi moscovite si securiste bate morala de crestin si iubirea aproapelui.

  (0)
 9. Ljesus Arbaiten Bolchevism

  Eu sunt pentru acordarea de drepturi sporite pentru homosexuali , legalizarea canabisului și a poligamiei , precum și adoptarea budhismului ca religie de stat . Astfel , această lume nu poate fi decât o lume mai bună ! Infinit mai bună !

  (0)
 10. Gamaliel

  Atunci, Isus, pe când cuvânta gloatelor şi ucenicilor Săi: azi fariseii şed pe scaunul lui Moise. Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacterele late, își fac poalele veşmintelor cu ciucuri lungi, umblă după locurile dintâi la ospeţe şi după scaunele dintâi în sinagogi, le place să le facă oamenii plecăciuni prin pieţe şi să le zică: ‘Rabbi! Rabbi!’
  Oricine se va înălţa va fi smerit; şi oricine se va smeri va fi înălţat.
  Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.
  Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi, de aceea veţi lua o mai mare osândă.
  Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi înconjuraţi marea şi pământul ca să faceţi un tovarăş de credinţă şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteţi voi înşivă.
  Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.

  (0)
 11. Gamaliel

  Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi!
  Povăţuitori orbi, care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!
  Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi curăţaţi pe dinafară paharul şi farfuria, dar pe dinăuntru sunt pline de jaf şi de necumpătare! Fariseu orb! Curăţă mai întâi pe dinăuntru paharul (şi farfuria) , ca să fie curate şi pe dinafară!
  Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi vă asemănaţi cu mormintele văruite[h], care pe dinafară arată frumos, dar înăuntru sunt pline de oasele celor morţi şi de orice fel de necurăţie! Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi drepţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de ipocrizie şi de fărădelege!
  Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi zidiţi mormintele profeţilor şi împodobiţi mormintele celor drepţi şi spuneţi: «Dacă noi am fi trăit în zilele strămoşilor noştri, n-am fi fost părtaşi cu ei la vărsarea sângelui profeţilor!» Astfel, voi înşivă mărturisiţi că sunteţi urmaşii celor ce i-au ucis pe profeţi! Umpleţi deci măsura strămoşilor voştri!
  Şerpilor! Pui de vipere! Cum veţi scăpa de condamnarea la Gheenă?!

  (0)
 12. Gamaliel

  În sfârșit un lider PSD, apropiat lui Dragnea explică despre ce este acest referendum: un atac împotriva Europei, un nou început pentru România, un restart al sistemului de valori și al relațiilor interne și externe.
  Poate că nu este întâmplător că aceste afirmații sunt făcute într-un moment în care coșmelia PSD se clatină sub presiunea nemulțumirilor interne și exact după ultimele aiureli ale lui Dragnea despre lovitura de stat de la 10 august finanţată extern și atacurile paramilitare. Radu Moldovan vrea pe de-o parte să arate că este loial trup și suflet liderului teleormănean și găștii de la Videle, pe de altă parte vrea să ne arate exact ce înseamnă victoria grupării Dragnea: adio Europa, adio NATO, bună regăsire Moscova!
  Nimeni din Europa nu ne-a facut și nu ne face agenda. Nimeni din exterior nu ne-a dat nici un semn ca ar avea vreo nemultumire cu privire la relatia cu Dumnezeu a romanilor. Europa și Statele Unite ne-a dat semnale clare ca ofensiva PSD impotriva justitiei nu poate fi tolerata, ca ajunge cu coruptia si hotia asa cum au sustinut si romanii cu sutele de mii, in strada, începând cu februarie 2017 când Dragnea si-a fortat amnistierea prima data cu Ordonanta 13. Acum, vazân că au ajuns la scadență, Dragnea și gașca lui sunt gata să dea foc țării, și pentru a-și scăpa pielea sunt gata să întoarcă spatele și Europei. Referendumul este doar un pretex. Menirea lui este doar una: să sugereze legitimitatea și suportul popular pentru Dragnea.
  Mai clar decât atât nu se putea! Participarea la referendum înseamnă un singur lucru – un vot de susținere pentru Dragnea, pentru corupție, pentru continuarea hoției. Votați la referendum, votați PSD, votați mafia politico-economică, votați Teleormania!

  (0)
 13. Roland Visniec

  Spiritul și direcția acestui referendum sunt inacceptabile pentru că modificarea vizată ar conduce la restrângerea drepturilor și libertăților umane, atacând dreptul la respect pentru viața privată și de familie, indiferent de orientarea sexuală. Mai mult, campania de mobilizare pentru această modificare constituțională a atacat și alte forme de conviețuire, precum familiile cu un singur părinte, caracterizându-le, în unele cazuri, drept imorale, și a devenit un instrument pentru răspândirea unui mesaj de ură și discriminare împotriva persoanelor LGBT+.

  Modificarea punctuală a unui articol constituţional în urma unei campanii populiste ar crea un precedent periculos. Legea fundamentală este un complex coerent de reguli și instituții, menit să protejeze drepturile fundamentale ale tuturor. Tocmai de aceea, Constituția trebuie dezbătută și agreată de întreaga societate, inclusiv prin reprezentanții ei aleși, în întregul ei. Or, această modificare este o unealtă folosită de unii politicieni pentru a câștiga popularitate. Prețul îl vom plăti cu toții, prin divizarea profundă a națiunii.

  (0)
 14. Borgo Kaliman

  Atacul furibund la adresa crestinilor in tarile unde pollitica neomarxista pro lgbtiq-etc este la putere justifica din plin referendumul.In Canada familile crestine nu pot adopta copii daca la interviu sustin valorile morale biblice,in schimb cuplurile homo o pot face pe repede-nainte.In SUA cofetarul crestin care a refuzat sa faca un tort pentru o nunta homo pe motive de coonstiinta a fost tarat prin tribunale.In Romania s-a incercat introducerea reeducarii pari ntilor in vederea acceptarii mizeriilor „progresiste”,CNCD-ul e deja o politie a gandirii,in Suedia daca te exprimi contra lgbtqi-etc iti pierzi locul de munca si exemplele pot continua!Daca opozitia si-ar fi asumat in bloc inca din 2015 sprijinul pentru normalitate astazi n-ar mai fi Psd-ul la putere!Din nefericire electoratul are de ales intre un partid putred de hoti si partidele care sprijina pe cei care practica scarbosenii ajunse la rang de virtute!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.