Cum arată după patru ani un drum de 565 de metri în care Primăria Bistriţa a investit 1,5 milioane de lei

Holistic

Un drum de 565 de metri, inaugurat în urmă cu patru ani, şi în care Primăria Bistriţa a investit nu mai puţin de 1,5 milioane de lei, a crăpat pur şi simplu. Fisurile sunt atât de evidente încât acest lucru denotă faptul că structura de rezistenţă a cedat sau pur şi simplu nu a existat. Vorbim despre breteaua de legătură între Tărpiului şi Subcetate, gata la sfârşitul anului 2014.

Construită încă de la bun început prost, aşa încât primarul Ovidiu Creţu nici măcar nu a vrut iniţial să o recepţioneze, bucăţica de drum care se numeşte „bretea” a crăpat efectiv în prag de iarnă în mai multe locuri. După ce apa se va strecura în fisuri şi va îngheţa, următoarele apariţii în peisaj vor fi craterele.

Breteaua a fost amenajată de SC Construct Perom SRL Bistrița. Contractul a fost încheiat în ianuarie 2014 cu o valoare de 1.442.306 lei inclusiv TVA.

Lungimea drumului este de 565 metri, lățimea carosabilului – 7 metri. Constructorul a mai făcut un trotuar pe partea stângă lat de 1,3 metri, denivelat în cea mai mare parte a lui şi cu dalele deja sărite, o rigolă carosabilă de acostament pe toată lungimea drumului, un podeț tubular 800 mm din beton şi o parcare de 125 metri cu dale.

Lucrările de asfaltare a bretelei de legătură între strada Subcetate şi strada Tărpiului au fost incluse de municipalitate în cele 19 obiective majore de investiţii pe anul 2014.

După patru ani, termenul „major” pare mai degrabă ofensator pentru felul în care au fost cheltuiţi banii publici.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. DORU

  A fost platita lucrarea? Asta e important, nu ca nu i-a placut primarului. Prin plata lucrarii s-a confirmat ca lucrarea e bine facuta. Daca ar fi fost vicii ascunse care apar ulterior receptiei preliminare constructorul e obligat sa remedieze defectiunile, dar in cazul de fata se vad deficiente in executarea stratului de fundare pe zona de largire a drumilui, care se puteau descoperii si inlatura daca se faceau corect determinarile de portanta.

  (0)
 2. Gânditorul de la Hamangia

  Lucrarea a avut un termen de garanţie ? Deobicei contractele unor lucrări, mai ales cu o valoare destul de mare, trebuie să aibă un termen de garanţie, dacă cei care încheie contractul se pricep la aşa ceva. Dacă nu aţi prevăzut aşa ceva, puteţi să vă gândiţi la cheltuieli de refacere, precum cele de la pârtia de schi. numai că nu ştiu de unde veţi lua banii. Dar se poate rezolva problema, scoate banii cel care a recepţionat lucrarea, deoarece nu mai aveţi din ce face rectificare bugetară, banii alocaţi pentru realizarea unui grup statuar pentru Piaţa Unirii, i-aţi destinat pentru repararea altei prostii.

  (0)
 3. EXISTA O SOLUTIE

  UN STUDIU GEOLOGIC SI SE POATE CONSTATA CA E DIN CAUZE NATURALE
  AVEM UN PRECEDENT CU LUNECARILE DE LA PARTIA DE SKI …DECI SE VOR REALOCA BANI PENTRU MODERNIZAREA STRAZII SI O SA APARA SI UN GENERATOR DE CULORI PENTRU SEMAFOR!
  Prostie este doar un carnet de pesedist le mai trebuie sa confirme!

  (0)
 4. Hoti si mincinosi

  Unde e Niculaie? Nu isi face poza cu gaurile?
  Asta e una din cele 40 de strazi cu care se lauda ca vor fi astfaltate?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.