APM Bistrița-Năsăud: ”Provocare la reciclare!”

Holistic

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud lansează proiectul educaţional ”Provocare la reciclare!”, care va fi realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec – reprezentată prin Serviciul Local de Colectare – ÎI Mina Nedelea.

”Se doreşte a fi o continuare a proiectului “Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!”, desfăşurat pe parcursul a 4 ediţii consecutive,  în perioada 2014-2018 şi care a avut un real succes în rândul şcolilor din mediul urban şi rural”, informează APM BN.

Proiectul se va desfăşura în unitățile școlare care au fost premiate în edițiile anterioare ale proiectului și va avea ca scop promovarea beneficiilor colectării selective a echipamentelor electrice și electronice (DEEE), a bateriilor uzate, a corpurilor de iluminat, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de mediu din acest domeniu. Pentru cele trei categorii de deşeuri ce urmează a fi colectate, se vor monta kituri în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în proiect.

Nivelurile de învățământ din care fac parte unitățile școlare care vor concura (şi care au fost premiate în edițiile anterioare) vor fi următoarele: preșcolar; primar și gimnazial; liceal.

Ediţia 2018-2019 a proiectului se va desfăşura până în 5 iunie 2019, pe 2 secţiuni: cea mai mare cantitate de deşeuri colectată (obţinută prin însumarea celor trei categorii de deşeuri colectate); cea mai activă şi responsabilă unitate de învăţământ înscrisă în proiect.

La finalul proiectului vor fi premiate cele două secțiuni în cadrul unei festivități ce va avea loc în data de 5 iunie.

Toţi şcolarii înscrişi în proiect vor primi Certificate de participare, iar cadrele didactice coordonatoare vor primi Diplome de participare şi voluntariat.

Regulamentul oficial al proiectului va fi postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa Năsăud www.apmbn.anpm.ro secţiunea proiecte și cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud www.isjbn.ro.

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.