Aplicația Questo te ghidează la Noaptea Muzeelor: Misiune captivantă la Muzeul Bistrița

Holistic

Peste 30 de muzee din toată țara, printre care și Muzeul Bistrița, vor putea fi explorate prin tururi interactive, disponibile gratuit prin aplicația Questo. Tururile construite de către muzeografi în colaborare cu arhitecții de experiențe din echipa Questo aduc un plus de interacțiune vizitatorilor și vor fi disponibile din data de 19 mai, în cadrul Nopții Muzeelor.

Vizitatorii Muzeului Bistrița vor găsi în aplicație misiunea antrenantă ”Salvează-ți camarazii!” și vor fi ghidați pas cu pas printre exponatele din muzee. Pe măsură ce rezolvă provocările din aplicație, află povești neștiute despre expoziții sau oamenii care au legătură cu acestea.

”O noutate a Nopții Muzeelor o reprezintă proiectul special gândit pentru vizitatori – traseul interactiv digital ”Salvează-ți camarazii!”, creat prin aplicația Questo, prin care publicul va descoperi singur spațiul muzeal, expozițiile și poveștile din spatele exponatelor, orele 18.00-22.00”, informează Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Questo este o aplicație de mobil care oferă tururi gratuite de explorare, prezentând detalii care, în timpul unei vizite obișnuite, ar putea rămâne neaflate de public. Fiecare tur este creat sub forma unui quest pe care utilizatorii îl parcurg prin joacă pentru a descoperi detalii autentice, cu ajutorul unor indicii incitante și prin rezolvarea unor ghicitori distractive. Astfel, prin Questo, vizitarea unui muzeu devine o experiență interactivă, o poveste descoperită pas cu pas.

”Îi invităm pe toți cei care au apetit de explorare să descopere poveștile muzeelor prin joaca propusă de Questo. Credem că e foarte important să le arătăm că muzeul este un spațiu care poate fi explorat și altfel. Iar din experiența de la ediția de anul trecut, ne așteptăm ca foarte multe familii, adolescenți și grupuri de tineri să folosească aplicația” – Claudiu Petria, cofondator Questo

Aici programul evenimentului Noaptea Muzeelor în Bistrița-Năsăud

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.