Apariţie surprinzătoare deasupra Munţilor Rodnei. Seamănă cu o navă extraterestră

Holistic

(FOTO) O fotografie cu un nor care arată precum o farfurie zburătoare a fost realizată în Munţii Rodnei de Dionisie Nagy. Este vorba despre un nor lenticular care se formează la altitudini mari în atmosferă, deasupra munţilor. Norii de acest tip au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează, fiind de obicei formate din aer care curge peste munţi.

Oamenii de ştiinţă dau următoarea explicaţie: când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede.


Forma ciudată a norilor lenticulari a intrigat dintotdeauna omenirea, iar în ultimele decenii cei mai mulţi au crezut că sunt nave extraterestre. Pentru oamenii care trăiesc la munte, norii lenticulari nu sunt ieşiţi din comun, dar atunci când vizitatorii îi văd, se gândesc rapid la farfuriile zburătoare.

Dionisie Nagy a mai surprins şi alte fotografii frumoase din Munţii Rodnei.

Foto credit: Dionisie Nagy, sursa Facebook

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.