Amenzi de peste 80.000 de lei date de inspectorii DSVSA. Ce nereguli au găsit

Merigo

DSVSA Bistriţa-Năsăud a făcut controale comune cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. În perioada 1-4 aprilie s-au efectuat 484 de controale.

În urma controalelor s-au constatat următoarele neconformităţi:

– proprietarii de animale nu au notificat medicului veterinar de liberă practică împuternicit evenimentele survenite în exploataţia pe care o deţin (vânzarea, cumpărarea, moartea, sacrificarea pentru consum propriu, etc.) în vederea emiterii documentele specifice şi operării în Baza Naţională de Date (BND);

– deţinerea de animale neidentificate şi neînregistrate în BND;

– întocmirea necorespunzătoare, de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, a documentelor de mişcare;

– transportul de animale cu mijloace de transport care nu îndeplinesc condiţiile privind bunăstarea acestora;

– comercializarea produselor alimentare în unităţi/spaţii care nu sunt înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;

– depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare;

– manipularea şi/sau etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

– depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 57 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.560 lei, 7 avertismente, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 145,2 kg produse alimentare.

”Recomandăm consumatorilor achiziţionarea produselor alimentare (carne şi preparate din carne) numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor care, prin programul de control implementat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, garantează că acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă. Rugăm consumatorii să sesizeze, la numărul de telefon 0263/224974, orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, informează DSVSA BN.

Foto cu caracter ilustrativ

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Radu cel Mare

  Nenorocitilor!!!!! Dati amenzi la amaratii care cresc o oaie si de pasti fac si ei un ban sa traiasca, dar nu va intereseaza soarta a mii si mii de oameni care cumpara “otrava” de la toate retelele de magazine, supermarketuri,marfa adusa cu stiinta voasta in tara noastra de la cei ce ne-au “ocupat” financiar. Mancam carne de pui plina cu hormoni de le cresc sinii la fetitele de 4-5 ani, mancam branzeturi care nu au gram de lapte in ele, mancam produse modificate genetic si exemplele ar putea continua. Sunt pline rafturile supermarketurilor de “rahat” frumos ambalat si aici nu aveti nici un cuvant de spus, aveti insa cu cei ce ne vand un miel crescut cu truda si cu iarba inca necontaminata de la noi. Pe ei vreti sa-i “exterminati” poate printre ultimile practici in urma carora mai putem manca ceva sanatos. Bravo voua “organe ale statului” care vati “vindut sufletele” IMPERIALISTILOR pentru niste amarati de arginti in detrimentul poporului.Meditati oameni buni la aceste aspecte si ajutatii pe cei ce produc inca in tara aceasta sa-si poata vinde truda lor cu demnitate.

  (14)
 2. Mento San

  Bine spus, Răducu! Dar din păcate noi suntem lupi fioroși în fața monitoarelor și miei leșinați în fața călăilor țării!!!

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.