Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud intră în reabilitare

Holistic
Primăria Năsăud lansează proiectul ”Reabilitare, modernizare, dotare ambulatoriu de specialitate în cadrul Spitalului Orăşenesc Dr. George Trifon, Năsăud”, care va fi realizat prin Programul Operaţional Regional. Implementarea proiectului în valoare de 2.822.583,64 lei se va desfăşura pe o perioadă de zece luni.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de recompartimentare interioară, de amenajări interioare, reparaţii la tencuieli exterioare, amenajări exterioare, lucrări de instalaţii termice şi electrice. Totodată, ambulatoriul va fi dotat cu aparatură medicală de specialitate.

Rezultatele estimate sunt creşterea numărului de pacienţi cu circa 38%, creşterea gradului de sănătate a pacienţilor şi a siguranţei personalului medical, asigurarea unor condiţii mai bune pentru persoanele cu dizabilităţi, creşterea capacităţii de investigare-diagnosticare, reducerea timpului de aşteptare cu aproximativ 50%, informează Primăria Năsăud.

Ambulatoriul va fi modernizat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1.- Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.

Spitalul orăşenesc a fost înfiinţat în 1950 ca spital de adulţi, în sistem pavilionar, fiind primul spital pe pe Valea Someşului Superior. Din 1973 a avut denumirea de Spital Orăşenesc, până în 2003 când a primit numele ”George Trifon”, în memoria celui mai longeviv director al spitalului. Unitatea asigură asistenţă spitalicească şi ambulatorie pentru peste 120.000 de locuitori, deservind 23 de localităţi de pe Valea Someşului Mare.

Ambulatoriul de specialitate este format din 14 cabinete: pediatrie, interne, neurologie, reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ortopedie, oftalmologie, ORL, obstetrică-ginecologie, planificare familială, dermatologie, cardiologie, ortopedie copii.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.