O altă bârgăuancă stabilită în Spania, la ”Chefi la cuţite”. A gătit un meniu vegetarian (VIDEO)

Merigo

Anca Pintican, o bârgăuancă de 42 de ani originară din Prundu Bârgăului, dar stabilită în Campello, Spania, a reuşit să se califice în etapa următoare a concursului „Chefi la cuţite” după ce a gătit un meniu vegetarian, mai precis cartofi turceşti cu burger vegetal.

„Am plecat în Spania prin 1995, am început să lucrez ca ospătar mai întâi şi apoi ca ajutor de bucătar. Aşa, încetul cu încetul, am învăţat şi a început să îmi placă din ce în ce mai mult bucătăria. E o muncă dură, stresantă, dar îmi place. Nu mai lucrez în domeniu pentru că prioritatea mea este fiul meu, un cadou pe care l-am primit de la Univers. Are autism. Totul e o luptă în viaţa noastră, dar cel mai mic pas pe care îl face înainte pentru mine e o mare realizare. Este iubire pură. Eu sunt cea care e permanent cu Marcus. Aş putea spune că încă nu am tăiat cordonul ombilical. Are 12 ani. Am ştiut din primul moment în care mi-am luat puiul în braţe că ceva nu e în regulă. La nouă luni, am început terapiile. A avut o perioadă când a ajuns să spună în jur de 80 -100 de cuvinte, dar pe la 6 ani s-a blocat, iar azi spune apă când e dezhidratat. În rest e un copil ca toţi ceilalţi. Îi plac desenele animate, muzica clasică. În general, copiii cu autism au multe crize de nervozitate, nu dorm, sunt hiperactivi. Cel puţin aşa e Marcus. Anul acesta e mai relaxat, mai liniştit, se pare că evoluăm, aşa că îmi dedic puţin timp şi mie. Aşa că iată-mă aici, la Chefi la cuţite, încercându-mi norocul”, a spus Anca Pintican în prezentare.

Ea a gătit cartofii turceşti cu burger vegetal după o reţetă proprie: „Ideea mea e să îi impresionez pe chefi. Dacă obţin toate trei cuţitele, unul am să-l dedic fiului meu. Ştiu că îmi va fi greu pentru că sunt vegetariană, dar îmi doresc foarte tare să trăiesc această experienţă pentru că vreau să ies din rutina mea, iar dacă am venit aici, vreau să ajung cât mai departe”.

Ajunsă în faţa chefilor, Anca Pintican a mărturisit că e prietenă cu Angie Cobuţ, originară tot de pe Valea Bârgăului, care a participat la ediţia din 2016 a concursului de gătit: „Angela e prietena mea”.

„Tot din Bistriţa-Năsăud sunt”, a mai spus Anca. Chef Cătălin Scărlătescu a întrebat-o de ce nu vorbește ca la Bistrița, iar răspunsul ei a fost: „Pentru că io îs o țâră mai domnoasă”.

Acum profesoară de yoga, Anca Pintican a mărturisit că acest mod de viaţă a ajutat-o foarte mult să îşi păstreze echilibrul. La carne a renunţat acum doi ani şi crede că a luat cea mai bună decizie.

Cei trei chefi au decis să-i acorde fiecare câte un cuţit, aşa că a trecut în etapa următoare, fiind prima concurentă care a venit la calificări cu un meniu vegetarian şi a obţinut această performanţă.

Chef Cătălin Scărlătescu: „E singura farfurie vegetariană care a luat trei cuţite şi nu pentru plating, ci pentru gustul din farfurie care e wow. Felicitări!”

Chef Florin Dumitrescu: „E o farfurie cu atât de mult gust şi savoare, iar crusta de la burger e genială”.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. Gurmand

    Felicitari pentru prezenta decenta! Doamne a reusit sa se faca remarcata si fara sa se prosteasca in stilul caracteristic „bargovenesc”!

    (10)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.