”Ajutor de la UE pentru lupta împotriva PPA și credite cu dobânzi sub 3% pentru fermieri”

Holistic

”La întâlnirea pe care am avut-o astăzi, în calitate de membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, l-am întrebat pe acesta dacă a luat în considerare activarea unor mecanisme europene în vederea trimiterii în România de specialiști pentru stoparea extinderii pestei porcine africane. I-am explicat înaltului oficial european că, în opinia mea, pesta porcină africană este, în egală măsură, o problemă a României și o problemă a Uniunii Europene. Acesta a arătat că, la nivelul Comisiei Europene, situația din România este monitorizată cu toată atenția și că va sprijini România în lupta sa împotriva pestei porcine africane prin implementarea unor măsuri de supraveghere şi detecţie a virusului, servicii veterinare şi cercetare”, a menționat deputatul Ionuț Simionca, președinte PMP Bistrița-Năsăud și vicepreședinte al partidului la nivel național.

 

El a mai precizat într-un comunicat:

”Phil Hogan ne-a spus că deja au fost deblocate două milioane de euro pentru a oferi ajutor sanitar-veterinar românilor în lupta cu pesta porcină africană și că se studiază posibilitatea de a veni în sprijinul fermierilor prin măsuri din Programul de Dezvoltare Rurală. L-am mai întrebat pe comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală care este viziunea Uniunii Europene în privința instituțiilor financiare ce ar putea acorda credite cu dobânzi mici fermierilor din România în vederea achiziționării de terenuri agricole. Răspunsul acestuia a fost că exact astăzi Uniunea Europeană a anunțat o schemă de finanțare pentru fermieri cu dobânzi mai mici de 3%.

Întâlnirea cu Phil Hogan mi-a dat prilejul să aduc în fața unui înalt oficial european problemele fermierilor români. Consider că asemenea întâlniri sunt extrem de benefice și sper că banii europeni vor fi alocați cu prioritate pentru combaterea pestei porcine africane și pentru a-i ajuta pe fermieri să cumpere terenuri agricole la dobânzi substanțial mai mici decât cele practicate astăzi pe piața de creditare din România”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.