AJOFM: Noi programe de formare profesională

Merigo

Pentru a veni în sprijinul agenţilor economici şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi-a completat oferta iniţială de programe de formare profesională propuse să fie organizate în anul 2018 prin introducerea a trei noi programe în meseriile de “electrician în construcţii”, “lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii” şi “sudor”.

Oferta iniţială de programe de formare profesională a AJOFM Bistriţa-Năsăud prevedea organizarea a 37 de programe de formare profesională, care să cuprindă 601 de şomeri, în 26 de ocupaţii: – Administrator pensiune turistică; – Agent de securitate; – Baby sitter; – Bucătar; – Coafor; – Comunicare în limba engleză; – Contabil; – Coşar; – Dulgher (exclusiv restaurator); – Formator; – Frizer; – Îngrijitor bătrâni la domiciliu; – Inspector/referent resurse umane; -Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze; – Lucrător comercial; – Lucrător calificat în culturi de câmp şi legumicultură; – Lucrător în structuri pentru construcţii; – Machior; – Mecanic auto; – Manichiurist; – Maseur; – Ospătar(chelner); – Patiser; – Presator mase plastice; – Specialist în domeniul SSM; – Stilist protezist de unghii.

Cele trei noi programe de formare profesională de calificare în meseriile de “electrician în construcţii”, “lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii” şi “sudor” au o durată de 5 luni, o programă de pregătire de 720 de ore, iar nivelul studiilor pentru a participa la curs este de minim 10 clase.

Pe lângă aceste programe de formare profesională, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, AJOFM Bistriţa- Năsăud doreşte să organizeze în acest an, un curs de iniţiere de: ”competenţe cheie – comunicare în limba română”, cu o durată de 80 de ore. Cursul se va adresa persoanelor care nu au absolvit învăţământul obligatoriu, o mare parte din aceste persoane fiind beneficiare de ajutor minim garantat de stat (ajutor social – Legea 416/2001).

De asemenea, Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud aflat în subordinea Ministerului Justiţiei, va putea recomanda persoane aflate în propria evidenţă pentru includerea în acest program de formare. În acest sens, între Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud şi AJOFM a fost încheiat un protocol de colaborare care are drept scop întărirea gradului de siguranţă comunitară şi reintegrarea socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se află în evidenţa Serviciul de Probaţiune.

Toate programele de formare profesională enumerate mai sus sunt organizate gratuit pentru şomerii aflaţi în baza de date a AJOFM BN. Informaţii complete privind înscrierea la un program de formare profesională, precum şi detalii privind data de începere a fiecărui program, pot fi obţinute de la sediul Centrului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, strada Gării nr. 2-4, etaj II, telefon 0263 – 236296.

Foto: arhivă

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe
Jidvei

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.