Actualitate

AJOFM Bistriţa-Năsăud: 760 de locuri de muncă vacante în judeţ, 1.636 în străinătate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud oferă la această dată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 760 de joburi vacante, după cum urmează: pentru persoanele cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată) – 43 locuri de muncă; pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 717 locuri de muncă.

Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în următoarele profesii: – agent turism, – agent transport extern, – arhivar, – asistent manager, – asistent social, – consilier asistent, – consilier juridic, – contabil, – inginer auto, – inginer calitate, – inginer electromecanic, – inginer mecanic, – inginer textile pielărie, – inspector de specialitate, – manager, – operator calculator, – planificator transport, – programator web design, – referent de specialitate, reprezentant vânzări, – responsabil transport, – specialist marketing, etc.

Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt: – agent comercial, – agent de securitate, – agent de vânzări, – agent poştal, – asistent farmacist, – asistent manager, – barman, – betonist, – bucătar, – cameristă de hotel, – contabil, – curier coletar, – dulgher, – electrician, – electromecanic, – factor poştal, – facturist, – femeie de serviciu, – finisor laminate, – gestionar depozit, – încărcător descărcător, – îngrijitor copii, – însoţitor grup, – inspector resurse umane, – instalator, – laborant, – lăcătus mecanic, – lucrător comercial, – magaziner, – manipulant mărfuri, – mecanic auto, – muncitor necalificat, – operator carusel, – operator debitare, – operator extrudere, – operator mase plastice, – operator maşini CNC, – ospătar, – patiser, – paznic, – recepţioner hotel, – recepţioner service, – responsabil cazare, – sculer matriţer, – şofer autobuz extern, – şofer autocamion, – şofer autoturisme şi camionete, – spălător auto, – stivuitorist, – strungar, – sudor, – tâmplar, – tehnician asigurarea calităţii, – tehnician electronist, – tehnician proiectant mecanic, – tinichigiu auto, – trefilator, – ucenic, – vânzător, – vopsitor industrial, – zidar roşar tencuitor, – zugrav, etc.

Informaţii suplimentare despre ofertele de muncă din judeţul Bistriţa-Năsăud pot fi obţinute atât de la sediul AJOFM, cât şi folosind site-ul agenţiei www.ajofmbn.ro la rubrica: Locuri de muncă vacante în judeţ.

În ceea ce priveşte oferta de muncă din Uniunea Europeană aflată pe portalul EURES România, există 1.636 locuri de muncă vacante în următoarele ţări: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Irlanda, Letonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria, după cum urmează:

Belgia: – inginer/specialist calitate;
Bulgaria: – specialist în publicitate online (limba engleză și italiană -fluent);
Danemarca: – vopsitor auto (limba engleză – nivel elementar);
Franța: – montator acoperiș piscină (limba franceză), – șofer camioane/mașini de mare tonaj (limba franceză și engleză);
Germania: – electrician, – instalator, – sudor, – lăcătuş, – șofer automacara, – tehnician instalații, – manipulant bagaje, – lucrător în depozit, – bucătar, – personal servire la mese, – personal în domeniul hotelier – gastronomic, – specialist restaurant, – recepţioner, – ospătar, – coordonator echipă SEE în domeniul electric, – dezvoltator componente electrice/electronice, – personal curățenie, – curier, – manager IT, – inginer verificare/validare, etc. Se solicită limba germană pentru majoritatea locurilor de muncă.
Irlanda: – îngrijitor persoane (limba engleză), – ciontolitor, – cosmetician/manichiurist (limba engleză – nivel elementar);
Letonia: – lăcătuș mecanic, – zugrav, – tencuitor, – instalator;
Malta: – montator semne de circulaţie (limba engleză/malteză), – instalator ELV, – tehnician (limba engleză);
Marea Britanie: – vopsitor auto;
Norvegia: – senior dezvoltator aplicații, – mecanic în industria piscicolă, – dulgher/tâmplar, – electrician, – farmacist. Se solicită limba engleză;
Olanda: – culegător castraveți în sere. Se solicită limba engleză – cunoştinţe de bază;
Polonia: – zidar (limba engleză – nivel elementar);
Slovenia: – tehnician service, – bucătar;
Spania: – muncitor necalificat în agricultură – cules căpșuni, – operator centrale electrice;
Suedia: – mecanic auto;
Ungaria: – mecanici auto (limba maghiară).

Toate informaţiile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, se pot obţine de pe portalul EURES România, la adresa: http://eures.anofm.ro/.

8 comentarii

  • Activitatea acestei institutii nu are ce cauta in piesajul functional cotidian..asta pt ca a facilitat si inca faciliteaza intermediere de contracte de munca in strainatate in detrimentul tari …in coditiile in care tara se confrunta cu o acuta lipsa de forta de munca…rusine celor care sustin o institutie capusa

    • cat timp traim in Europa, si avem pretentia sa fim tratati in mod egal cu toti membruu comunitatii europene, avem obligatia de a ne supune legislatiei europene in materie de mobilitate a muncii, inclusiv aceea de a publica locurile de munca vacante la nivel european! Punct. Daca nu intelegem acest lucru atunci hai sa iesim din UE, sa stam la vama, sa mergem cu pasaport, ai nostrii sa nu mai poata sa lucreze in starinatate decat cu formalitati speciale!!! Pe bune???comentam asa sa ne aflam in treaba, comunicarea locurilor de munca nu inseamna intermediere neaparat. Ia verificati voi firmele de plasare a muncii in strainatate private si sa vedeti in ce conditii negociaza. Macar prin agentie esti sigur ca acolo ai acte de munca si ti se platesc contributiile, nu mergi sclav pe plantatie!!! dar hai sa ne aflam in treaba!!!vrem o tara ca afara dar fara obligatii din partea noastra nu???

    • Prietene un lucru care poate i-ti scapa dumitale printre degete este acela ca oamenii nu ar pleca nicaieri daca le-ar fi apreciata munca si remunerata corect si angajatorii romani nu s-ar gandi mereu cum sa se imbogateasca mai repede chiar in detrimentul angajatilor pe care-i considera doar niste utilaje cu care ei devin tot mai bogati. Lacomia patronilor, orbirea lor mare cauzata de bani si disconsideratia fat de oameni care muncesc pentru ei face ca acestia sa caute de munca acolo unde ei sunt apreciati in primul rand si apoi munca lor. Cata vreme NESIMTIREA este sloganul angajatorilor mi se pare normal sa ramana fara angajati. Daca se vor trezi si i-si vor schimba mentalitatea si atitudinea de dumnezei pe care si-o atribuie cei mai multi crezand ca banii fac din ei sa fie cineva ( mare, mare greseala, pacat…) atunci poate ca si cei din jur sa observe asta si sa lucreze pentru ei. Pana atunci somn usor!

    • total gresit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cititi legislatia europeana, si obligatia de a publica toate statele locurile de munca vacante!!!!!Este un principiu de drept european si o obligatie a Romaniei tara membra!!!!!Libera circulatie a lucratorilor in CE, este un drept, iar acest drept se exercita prin intermediul institutiilor publice in mod legal. Este mai corecta INTERMEDIEREA DE CATRE TOT FELUL DE FIRME FANTOMA SAU DE PLASARE, FARA CONTRACT DE MUNCA, SAU SCLAVI PE PLANTATIE???? Caci de plecat tot pleaca oamenii, macar sa o faca in mod legal, sa fie aparati de situatii neplacute cand ajung acolo.

  • Astia nu-si merita banii….. eram somer si am mers la un targ dinasta cu vreo 6 ani in urma…pai totul era o facatura ieftina. Este ca smecheria cu mos niculae sau mos craciun (asta pt aia care se mai simt comunisti) pt copii. Vin firmele mincinoase la sunetul trompetei de la ajofm si se fac ca cauta oameni. Bancuri… toti cauta personal dar nici unul nu angajeaza. O mizerie de institutie de bugeteri la fel ca aia din primarie.

  • Domnuuu…care isi spune Radu..sa stii…ca orce tara indiferent cit se cistiga ..nu isi trimite forta de munca afara si intermediaza forta de munca institutia a statului ..dealtfel platita din banii contribuabililor din tara si culme iau comision pt contractele intermediate afara..care UE…care a cumparta tot pamintul agricol bun din tara..? ..care a pus mina fortat pe toate resursele tarii..? Si care actioneaza in detrimentul economiei si firmelor romanesti…si daa afara se lucreaza ca si negri pe plantatie cu ruptul daca vrei pt ca atat isi motiviaza firmele de acolo sa ia salar mai bun ca acasa.( creindule facilitati si care in tara tot firmelor multinationale beneficiaza de ele).dar se lucreaza in unele tari la inceput legal si pe urma la negru si uite asa ..e cu legile U E….si mai vrem tara ca afara cu forta de munca peste gard in vecini si cu proletari angajati ai statului pe bani privatului sau si mai rau pe inprumut..asaa caa raducule mai fați cruce ..gurii ..ca pute rau..puuuunct.

  • Dl. Radu, multe bune si frumoase, dar in loc sa remediem problemele noastre pe aici prin Romania ne specializam cu ofertele din UE.
    De ce nu se iau masuri impotriva angajatorilor romani, (excrocii) care s-au specializat in a insela muncitorii romani.
    Li se face un contract de munca (in care stirbeste cateva zile -la negru-) trece o luna de zile, nu mai ofera cazare conform contractului, te trimite acasa, nu te ponteaza nici macar o zi, el primeste avansul pentru lucrare si tu ca angajat sugi degetul, si uite asa fraiereste si excrocheaza lumea cu promisiuni, are in instanta cel putin 17 dosare cu neplata salariilor si bine mersi are anunt la AJOFM cu locuri de munca si mai departe cu excrocheria…..asa ca, mergem cu totii in UE….la lucru. Voi AJOFM nu aveti obligatia sa verificati angajatorii romani…..aha, considerati seriosi doar pe cei din UE….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS