Aglomerație la piața locală. De când și ce veți mai găsi săptămâna viitoare

Holistic

(FOTO) A fost aglomerație sâmbătă, la piața locală de la Biserica Evanghelică, unde lumea a stat la cozi pentru urdă, caș proaspăt și brânză aduse de Grigore Creța de la Ruștior, pentru toate bunătățile de la Păstrăvăria Rin Romuli pregătite cu mult talent de Nina Rus, dar și pentru pâinea coaptă pe vatră și plăcintele Savetei Ban din Liviu Rebreanu.

Catolicii și reformații care sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Paștele au vrut să aibă mâncare proaspătă pe mese, iar ortodocșii și ceilalți care au Paștele peste o săptămână și-au făcut aprovizionarea ca să fie siguri că vor avea toate cele ce și le doresc pe masa de sărbătoare.

Au trecut doi ani de când producătorii locali vin sâmbătă de sâmbătă cu marfă la Bistrița, pe vânt, ploaie, frig sau căldură înăbușitoare, dar iată că roadele nu întârzie să apară. Și-au format o adevărată clientelă care nu doar că vine să cumpere de la ei, ci și se asigură, prin comenzi, că nu va rămâne fără bunătățile pregătite cu atâta trudă.

Sâmbătă, cei interesați au pătut cumpăra și prăjituri de casă, o noutate.

Chef Nina Rus de la Păstrăvăria Rin Romuli a venit încărcată cu toate bunătățile ei, de la salată de icre, la păstrăv afumat sau chifteluțe.

Dacă ați ratat-o, merită să știți că puteți face comenzi telefonic sau pe pagina de Facebook sau o mai puteți găsi sâmbăta viitoare la Bistrița.

”Trimitem prin curier oriunde în țară. De venit, noi nu mai venim decât în sâmbăta dinainte de Paști pentru că avem multe comenzi și vrem să le onorăm. Avem de făcut păstrăv afumat, file, baghețele, chiteluțe, platouri. Față de anul trecut a crescut numărul de comenzi. Foarte multă lume vrea păstrăv afumat, file afumat și baghețele. Nu am reușit să fac destul. La ora 10.00, aproape că am terminat-o. Cei care vor să aibă păstrăv și preparate din păstrăv de Paște pot comanda platoul care cântărește 1,8 kilograme și costă 140 de lei. Conține toate produsele, chiar și cârnațiul din păstrăv afumat. Ce nu am la vânzare sunt pernuțele picante care se vor regăsi însă pe platoul acela pe care îl recomand. Vreau să reamintesc faptul că noi nu aducem decât produse proaspete. Și azi noapte am muncit până la ora 1 noaptea cu toată echipa. Am fost șapte femei în bucătărie. Eu m-am trezit la ora 4.00 să fac salata de icre cu ceapă să fie proaspătă”, a spus Nina Rus.

Să mai spunem că, în duminica de Florii, la Păstrăvăria Rin are loc un eveniment la care sunteți așteptați cu drag.

#VieVinLechinta #PastravdelaMunte

Publiée par Nina Rus sur Vendredi 19 avril 2019

Restul producătorilor locali vor mai veni cu marfă de vânzare la Bistrița începând de miercuri.

📌‼️Sâmbătă, 20 Aprilie, de la mic la mare, sunteți întâmpinați cu soare, zâmbete, minunate creații colorate și gusturi…

Publiée par Produs în Bistrița-Năsăud sur Vendredi 19 avril 2019

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.