”O prioritate pentru învățământul primar, cu dublu beneficiu, un demers necesar”

Merigo

”Vreau să mă refer la o iniţiativă legistaltivă care deja a parcurs o etapă în Parlamentul României, trecând de Camera Deputaţilor și urmează ca Senatul să dea votul decisiv. Este o iniţiativă PNL care vizează after school gratuit pentru elevi până în clasa a IV-a. În contextul în care agitaţia vieţii cotidiene îi pune pe părinţii care sunt la serviciu în situaţia în care nu au cu cine să-şi lase copilul acasă după finalizarea orelor de curs, se ridică problema ce fac cu copilul. Există o tracasare la care cu toţii suntem supuşi, toţi cei care suntem părinţi, îl ducem pe copil la tot felul de activităţi extraşcolare în încercarea de a-i umple timpul şi de a realiza componenta de continuare a instruirii, a educării şi chiar a supravegherii sale”, a declarat într-o conferință de presă consilierul municipal Diana Morar, președinte OF PNL Bistrița-Năsăud.

Ea a adăugat că programul vizează toții elevii din clasele I-IV, aproape un milion în total, și constă în acordarea unui tichet valoric exclusiv pentru a fi folosit în acest scop, urmând ca alocarea valorii tichetelor să se facă de către Guvern în bugetul Ministerului Educației.

Diana Morar a menționat că ”este nevoie ca toate partidele să înţeleagă necesitatea acestui demers, întrucât sunt vizate sute de mii de familii din România care sunt puse în situaţia în care nu au continuitate a procesului instructiv-educativ pentru copiii de această vârstă. Această iniţiativă legislativă, dacă devine lege, are un dublu beneficiu. Pe de o parte, părinţii vor fi încurajaţi să se întoarcă în câmpul muncii pentru că vor avea alternativă pentru copii după terminarea şcolii, iar pe de altă parte sunt vizate cadrele didactice, care pot să-şi crească veniturile prin participarea în acest program care există la nivelul mai multor state din UE și care a dus în mod semnificativ la reducerea abandonului şcolar și întoarcerea unor categorii de copii la școală. Eu cred că este o prioritate pentru învățământul de ciclu primar”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.