Acoperișul unei case din Unirea a luat foc. Flăcări de câțiva metri (FOTO-VIDEO)

Holistic

Acoperișul unei case cu etaj din cartierul Unirea, situată pe strada Bisericii, a luat foc în noaptea de marți spre miercuri, focul manifestându-se violent, cu flăcări de câțiva metri înălțime sub o linie de înaltă tensiune.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la stingerea incendiului au acționat trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime și un echipaj SMURD.

Intervenția a fost dificilă fiindcă imobilul se află sub o linie aeriană de înaltă tensiune, motiv pentru care au fost chemați și cei de la Electrica. Totuși, după circa două ore, incendiul a fost stins. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului care a distrus acoperișul și mansarda pe circa 250 de mp.

O femeie de 25 de ani care locuia în casă a ieșit singură din imobil și nu a avut nevoie de intervenția echipajelor medicale.

În urma cercetărilor efectuate după lichidarea incendiului, a fost stabilită cauza probabilă a evenimentului ca fiind scurtcircuit electric la un cablu de alimentare al unei anexe alipite de casa de locuit, a precizat ISU BN, care a transmis ulterior într-un comunicat:

”Miercuri dimineața, în jurul orei 03.20, dispeceratul integrat ISU-SAJ Bistrița-Năsăud a fost informat despre faptul că acoperișul unei case de locuit din cartierul Unirea al municipiul Bistrița a fost cuprins de flăcări înalte. Imediat a fost alertată Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bistrița, care s-a deplasat la locul indicat cu 15 pompieri militari ce încadrează trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala de intervenție de la înălțime și echipajul de prim ajutor SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat, cu flăcări înalte de 5-7 m ce cuprinseseră acoperișul casei și mansarda acesteia. Ținând cont de faptul că imobilul era construit în apropierea unei linii de înaltă tensiune a fost alocat, concomitent cu echipajele profesioniste ale pompierilor, și un echipaj specializat de la furnizorul de energie electrică.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, o femeie în vârstă de 25 de ani care se afla în interiorul casei în momentul izbucnirii incendiului a reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță. După circa 30 de minute, incendiul a fost localizat și după alte 90 de minute, flăcările au fost stinse în totalitate. Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 200-250 mp – acoperiș și mansardă.

După lichidarea incendiului, echipajele de pompieri au procedat pentru înlăturarea elementelor de contrucție care prezentau riscul prăbușirii. În urma cercetărilor efectuate după finalizarea intervenției, a fost stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu de alimentare al unei anexe alipite de casa afectată de incendiu”.

Plecăm toți, ne întoarcem toți!Ei sunt o parte din cei 15 pompieri militari bistrițeni care s-au luptat cu flăcări…

Publiée par ISU Bistrița – Năsăud sur Mardi 19 février 2019

Foto-Video: ISU Bistrița-Năsăud

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.