Pe această stradă din Bistriţa, lucrările sunt aproape gata. Ce se întâmplă pe Colibiţei (FOTO)

Holistic

Lucrările de modernizare a străzii Grigore Moisil din Bistriţa se apropie de final, în total fiind 615 metri de carosabil asfaltaţi şi tot atâţi de trotuare. Pe această stradă s-a refăcut şi sistemul de iluminat public, anunţă viceprimarul Bistriţei Cristian Niculae pe Facebook, unde a postat şi câteva fotografii.

„Continuăm să asfaltăm străzile de pământ care au problema reţelelor de utilităţi rezolvată. Astfel, str. Grigore Moisil este încă o stradă pe care lucrările de modernizare se aproprie de final! Acest lucru înseamnă 615 metri asfaltați, încă atâția de trotuare și iluminat public. Adică zeci de locuitori care vor avea o stradă la standarde europene! Tot în acest an se va lucra şi la următoarele străzi : Labirintului, Poieni, Răsăritului, Simfoniei, Colibiței, Valea Ghinzii, Secundară 8 Ghinda și Secundară 7 Sigmir. În ceea ce privește străzile de pământ pe care am promis în 2016 că le asfaltăm, suntem în grafic: până în 2020 vom asfalta 10 străzi de pământ pe an, deci 40 în total”, a scris el.

Pe strada Grigore Moisil, lucrările sunt executate de firma SC LDP SA a Consiliului Judeţean care a câştigat licitaţia şi pentru executarea lucrărilor pe strada Colibiţei, unde lucrările bat pasul pe loc. Întrebat ce se întâmplă pe această stradă, Cristian Niculae a răspuns: „Pe strada Colibiţei se lucrează. Le-am cerut celor de la LDP să nu mai întrerupă lucrările pentru că e frustrant pentru oamenii care locuiesc în zonă să caute locuri de parcare. Sunt cel puţin 100 de locuri de parcare afectate”.

„Pe Colibiţei se lucrează etapizat. Strada a fost împărţită în trei sectoare. După calculele noastre, circa 100 de şoferi nu au unde parca şi trebuie să se descurce în perioada aceasta. Or, să vezi o firmă care lucrează şi se opreşte, sapă strada şi o lasă aşa, e chiar foarte frustrant. Oamenii trebuie să vadă că lucrurile se mişcă. Atât strada Colibiţei, cât şi Grigore Pletosu şi Labirintului se asfaltează în această vară, deci se lucrează. Eu de săptămâna trecută ştiu că se lucrează iar pe Colibiţei, după care urmează şi strada Labirintului”, a spus Cristian Niculae.

Din păcate însă, ritmul cu care se lucrează pe strada Colibiţei este extrem de lent spre disperarea şoferilor care caută seară de seară locuri în care să-şi lase maşinile parcate peste noapte.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Cornel Moldovan

  Mă bucur că s-a asfaltat G Moisil.Locuiesc in zona si nu credeam ca va fi posibil curand sa se intample minunea, dar se pare ca s a intamplat mai repede decat am sperat! Felicitari administratiei

  (0)
  • Mihail

   De mult timp asteptau oamenii de aici refacerea acestei strazi. Ma bucur un caz asa important cu e strada Colibitei se rezolva si ca se va putea circula in conditii normale pe aici.

   (0)
 2. Veturia

  Pe Colibitei e ditamai groapa, trebuie sa termine o data lucrarea ca de 20 de ani am asteptat sa se faca acolo ceva. Inainte erau multe gropi mici acuma este una mare…e bine ca totusi s-au apucat de treaba..Sa speram ca si strada noastra o sa arate la fel de bine cum arata cea din poze! Domnu Nicolae, daca faci strada sa fie la fel de frumoasa ca cealalta sa sti ca te voteaza lumea de primar inca 3 mandate!

  (0)
 3. Marin B.

  Nea Niculae, jumatate din strazile din oras sunt intr-o stare deplorabila, lumea nu poate astepta 4-6 ani ca sa circule pe strazi civilizate in Bistrita! Ritmul in care se asfalteaza este foarte scazut, prioritizarea o faceti pe prietenii iar calitatea e discutabila (vezi Str. Industriei cu care va laudati)! Cand o sa terminati de asfaltat trebuie sa o luati de la capat.

  (0)
  • Iluria

   Daca vrem un oras fara strazi de pamant, un oras la standarde europene, trebuie sa suportam! Nimic frumos nu se intampla usor si in timp scurt!

   (0)
 4. h

  pe Colibitei a lucrat un buldo si o raba. de ce nu au fost mai multe utilaje? un drum de 100m se poate face in 5 zile, nu intr-un an.

  (0)
 5. Dyo

  Ne bucuram de niște lucruri care, în alte tari sunt normale.
  Ne bucuram când se face ceva, în cazul de fata asfaltarea străzilor, dar oameni buni, în ziua de azi sunt străzi în oraș neasfaltate „străzi de pământ”.
  Pe strada Zăvoaie s-a carat gunoiul din tot județul timp de peste 40 de ani si nu au fost în stare sa o asfalteze, e un prăfălău pana în vârful acoperisului când trece o mașină mai mare,mai trece câte un cilindru sa taseze pietrele mari care îți sar în cap, dezastru..nici acum nu cred ca e prinsa strada Zavoaie în proiectele de asfaltare.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.